Idei utolsó hazai meccsünkön az ETO FC Győrt fogadjuk

2023-11-23 10:22
A listavezető elleni mérkőzésünk hétfőn 20 órakor kezdődik az Illovszky Rudolf Stadionban. A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport, a 24liveblog.com oldalon élő szöveges tudósításban is beszámolunk az összecsapásról.

A győri labdarúgóklubot 1904-ben alapították Győri Vagongyár ETO néven. A csapat az 1936/37-es szezonban szerepelt először a legmagasabb osztályban. A győrieké a második legsikeresebb vidéki klub négy-négy bajnoki címmel és Magyar Kupa-elsőséggel. Az első aranykorszak a 60’-as években volt, amikor 1963-ban bajnoki aranyérmes lett az együttes, a következő szezonban pedig elődöntőig jutott a Bajnokcsapatok Európa Kupájában. A következő sikerkorszak a 80’-as évek elején jött el, amikor Verebes József, a legendás Mágus vezetésével egymásután kétszer (1982, 1983) nyert bajnokságot a csapat. Érdekesség, hogy a szakember az 1994/95-ös szezonban csapatunkat is irányította.

A győriek 1960 és 2015 között megszakítás nélkül az NB I-ben szerepeltek. Nyolc évvel ezelőtt a csapat mögött álló Quaestor Csoport csődje miatt a klub nem kapott élvonalbeli licencet és a harmadosztályba sorolták vissza. Innen a második évben, a 2016/17-es idényben jutott fel az NB II-be, ahol azóta is szerepel. Az ETO az előző szezont a 13. helyen zárta. A mostani bajnokságban a győriek egyedüliként a Merkantil Bank Liga együttesei közül úgy döntöttek, hogy lemondanak a csak magyar játékosok és fiatal labdarúgók szerepeltetése után járó több százmilliós MLSZ-támogatásról. Keretükben több mint 10 külföldi játékos található, közülük hárman, Michal Skvarka (szlovák), Claudiu Bumba (román) és Paul Anton (román) korábbi válogatottak, Yasin Hamed (szudáni) pedig jelenleg is tagja a nemzeti együttesnek. A csapat vezetőedzője a spanyol Munoz Guzman Antonio Jose, aki azonban ellenünk nem ülhet majd a kispadon, hiszen az előző fordulóban, a Kazincbarcika elleni bajnokin piros lapot kapott.

Csapatunk eddig 124-szer találkozott a győriekkel az élvonalban, 56 győzelem és 31 döntetlen mellett 37 alkalommal szenvedtünk vereséget. A másodosztályban szorosabb az egymás elleni mérleg: hatszor nyertünk, ötször kikaptunk, egyszer pedig megosztoztak a csapatok a pontokon. Legutóbb 2022. március 13-án, a Merkantil Bank Ligában játszottunk hétfői riválisunk ellen az Illovszky Rudolf Stadionban, ahol Kiss Máté öngóljának, valamint Feczesin Róbert találatának köszönhetően itthon tartottuk a pontokat.

Az ETO FC Győr ebben a szezonban 11 győzelemmel, 2-2 döntetlennel és vereséggel, 35 ponttal áll az első helyen a Merkantil Bank Ligában. A győriek szerezték a legtöbb gólt a mezőnyben (36), ebben a kategóriában mi vagyunk a másodikok (35).

A vendégegyüttes keretében nincs olyan labdarúgó, aki korábban nálunk játszott, a mi csapatunkból korábban Hidi M Sándor és Tóth Milán erősítette riválisunkat. Szakmai stábunkból erőnléti edzőnk, Ferenczi István játékosként a győriek futballistájaként mutatkozott be az élvonalban.

Az ETO ellen hétfőn 20 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti, élő szöveges tudósításunk itt érhető el: VASAS FC  – ETO FC GYŐR

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!