Holnap az NB III-as Monor SE lesz az ellenfelünk

2022-01-07 09:57
A találkozó 12 órakor a Fáy utcai edzőcentrumban kerül megrendezésre.

A tavaszi megmérettetésekre készülő csapatunk szombaton 12 órától a Fáy utcában a Monor SE ellen lép pályára idei első felkészülési mérkőzésén. Holnapi ellenfelünk jelenleg az NB III Közép csoportjában szerepel, a téli pihenőre a 7. helyen vonultak 33 pontot szerezve, 19 pontos hátrányban az éllovas Kozármisleny mögött.

A Monor 10 meccsen győzött az őszi szezonban, 3 döntetlenje és 7 veresége van. 30 rúgott és 23 kapott gól a mérlegük, a már kieső helyen lévő Dabas-Gyón FC előtt 18 pontos előnyben van, az FTC második csapatát 1, az MTK második sorát pedig 2 ponttal előzik meg.

Annus Árpád vezeti a Monor házi góllövőlistáját 7 találattal, a második Hulicsár Máté 5 góllal, míg a harmadik helyen ketten vannak, hiszen Ficsor Richárd és Molnár Tamás is 3-3-szor volt eredményes.

Erős Ronald 7 alkalommal kapott sárga lapot a játékvezetőktől, Hunya Krisztián 6-szor részesült ilyen jellegű figyelmeztetésben, míg Hulicsár Máténak és Molnár Tamásnak 1-1 alkalommal a piros lap is felvillant.

Varró Zoltán sportigazgató így értékelte csapatuk őszi szezonját:

„Elvárásunk stabilabb csapat kialakítása volt az idei szezonra, ami minimum az első 8 hely elérését jelentette, de természetesen nyitottak voltunk az extrább teljesítményre. Jól kezdtük a szezont, 5 meccs 4 győzelem, aztán következett 4 mérkőzés győzelem nélkül, köztük különösen fájdalmas hazai döntetlen Dabas-Gyón ellen, valamint vereség Iváncsától. Itt azt éreztük, hogy Erős Károly vezetőedzőnk bármennyi energiát fektet a csapatba, nem tud már nekünk segíteni. A szezon második felére megtörtént Fehér Ádám vezetőedzővé való kinevezése. Ebben az időszakban már sok problémával kellett szembesülnünk, de az öltöző rendben volt. Az utolsó fordulóban aratott Makó elleni győzelemmel elégedetten, a hetedik helyen telelhetünk idén. Ehhez ha hozzávesszük, hogy az összes Pest megyei NB III-as csapat közül mi értük el a legjobb helyezést a tabellán, akkor akár egy kicsit büszkék is lehetünk.”

A Monor SE 1901-ben lett megalapítva, 2018-tól az MTK Budapest fiókcsapata. Több olyan játékosa is volt, aki ezer szállal kötődik a Vasashoz, elég csak Szilveszter Ferenc, Gubucz László, Erős Károly (edzője is volt a gárdának), Koltai Tamás, Bori Gábor vagy Hrepka Ádám nevét megemlíteni, de Kuttor Attila vezetőedzőnk segítője, Tóth Mihály is ült már a csapat kispadján.

Csapatunk utoljára a 2018/19-es NB II-es bajnokságban csapott össze a monori együttessel. Első alkalommal 2-1-ra győztünk ellenük a Szusza Ferenc Stadionban, góljainkat Hinora Kristóf (a 12. és a 89. percben) szerezte, míg ellenfelünk találatát Tóth Barna rúgta a találkozó 31. percében. Akkor pályára lépett még jelenlegi keretünkből Szilágyi Zoltán, Birtalan Botond és Szatmári Lóránd is.

 

A második meccsre december 9-én került sor a III. Kerületi TVE sporttelepén, ahol Balajti Ádám duplájának köszönhetően (62. és a 80. perc) 2-0-ra győztünk. Ezen a meccsen is szerepeltek labdarúgók jelenlegi keretünkből: pályán volt a győztes összecsapáson Szilágyi Zoltán, Szivacski Donát, Szatmári Lóránd, Birtalan Botond és Rétyi Róbert is.

2021 októberében a Monor SE közös megegyezéssel szerződést bontott Erős Károly vezetőedzővel. Akkor Fehér Ádám lett a vezetőedző, munkáját Halgas István és Kajli Zoltán asszisztens edzők, illetve Angyal Tamás kapusedző segítették. Fehér Ádám azóta távozott a klubtól, jelenleg a Monor SE-nek nincs vezetőedzője. A klub több játékossal is megállapodott a folytatásról: Bozsó Antal, Gerencsér Máté, Farkas Ádám, Kántor Máté, Barthel Gábor, Puskás Norbert, Haragos Viktor, Szabó Zsombor, Nagy Tibor, Markos Marcell és Hulicsár Máté tavasszal is Monoron maradnak.

Csapatunk idei első felkészülési mérkőzésére szeretettel várjuk szurkolóinkat. Azon drukkerek, akik nem tudnak a helyszínen szurkolni, honlapunkon szöveges tudósítás formájában követhetik nyomon az eseményeket.

fotó és videók: Monor SE