Gólzáporos győzelemmel indítottuk az évet

2022-01-08 14:25
8-1 arányban múltuk felül a Monor SE együttesét.

Vasas FC - Monor SE 8-1 (5-0)
felkészülési mérkőzés
2022. január 08., szombat 12:00
Fáy utcai Sportcentrum, műfüves pálya
100 néző

játékvezető: Oláh Gábor (asszisztensek: Kovács Gábor és Vígh-Tarsonyi Gergő)

VASAS FC:
első félidő: Jova - Terbe, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Hidi M, Szilágyi Sz. - Hinora, Feczesin, Pekár
második félidő: Uram - Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Sztojka - Márkvárt, Pátkai, Vida, - Rétyi, Radó Viczián
vezetőedző: Kuttor Attila

MONOR SE: Bozsó - Barthel, Markos, Kocsis, Péntek - Kántor, Szabó, Légrádi (Hegedűs 46.), Puskás (Szőke 46.) - Hulicsár (Kovács 80.), Haragos
megbízott vezetőedző: Halgas István

gólszerzők: Pekár (7., 32.), Szilágyi Sz. ( 27., 29.), Hinora (45.), Viczián (48.), Pátkai (55.), Litauszki (88.) ill. Haragos (83.)


 

Csapatunk idei első felkészülési mérkőzésén ma délben a Fáy utcai műfüves edzőpályán fogadta a Monor SE együttesét. Keretünkből a mai napon sérülés vagy betegség miatt hárman hiányoztak. Varga Donát bokája edzésen sérült meg, míg Bobál Gergely derékfájdalomra panaszkodott, mindkét játékosunk kezeléseken vesz részt. Birtalan Botond COVID-19 utáni visszatérési protokolljához január közepén még szükséges egy speciális vizsgálat, így labdarúgónk is kihagyta a mai összecsapást.

Kuttor Attila vezetőedző a Jova - Terbe, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Hidi M, Szilágyi Sz. - Hinora, Feczesin, Pekár összeállítású csapattal indított, a monoriaknál a Bozsó - Barthel, Markos, Kocsis, Péntek - Kántor, Szabó, Légrádi, Puskás - Hulicsár, Haragos tizenegy szerepelt kezdőként. A hazai kispadon Uram, Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Márkvárt, Pátkai, Vida, Rétyi, Viczián, Kapornai, Farkas, Sztojka, Radó, Horváth és Molnár ültek, ellenfelünknél Hegedűs, Rácz, Szőke és Kovács vártak bevetésre. Játékosaink a hagyományos piros-kék mezben, míg ellenfelünk fehér-kék-fehér összeállításban lépett pályára, a találkozót a vendégek kezdték. 

Már a 3. percben jeleztük, hogy ma kizárólag a nagyobb arányú győzelem az elfogadható végeredmény, ennek megfelelően Pekár óriási lehetősége adta meg az alaphangulatot, ám a labda ekkor még csak a kapufán csattant. 4 perccel később már eredményes volt játékosunk, Berecz labdáját Pekár 10 méterről a kapu jobb oldalába bombázta (1-0). Támadónk percekkel később növelhette volna előnyünket, de jobb oldali középmagas beadását Bozsó kaparintotta meg. A 16. percben a Monor is próbálkozott, de Jova magabiztos volt. 

A 24. percben Silye előtt adódott lehetőség, de bal oldali középre ívelését Bozsó könnyen húzta le a magasból. Percekkel később azonban megszereztük második találatunkat: Hinora futott el a jobb összekötő helyén, majd laposan középre passzolt, érkezett Szilágyi Szabolcs, aki az üres kapuba passzolta a labdát (2-0). Ezek a percek a fiatal játékosé voltak, hiszen két minutummal később Szilágyi becselezte magát a a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (3-0). A 32. percben Szilágyi újra kapura lőtt, de a labda a kapus mellett ment el, amire viszont a hosszú saroknál Pekár remekül érkezett (4-0). 

Még az első félidő végén Silye bal oldalról középre passzolta a labdát Bereczhez, aki 16 méterről megcélozta a jobb sarkot, de a monori kapus bravúrral védett. Újra Silye következett: bal oldali beívelését Feczesin fejelte meg 7 méterről, ám a léc alá tartó labdát Bozsó vetődve kiütötte. A szünet előtti utolsó percben azonban megrúgtuk ötödik találatunkat is: Pekár jobb oldali beadását Hinora lőtte el 15 méterről kapásból a jobb alsó sarokba (5-0).

A második félidő számos változtatással indult. Csapatunk sort cserélt, a második 45 percre Uram - Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Sztojka - Márkvárt, Pátkai, Vida, - Rétyi, Radó és Viczián futottak ki, míg a Monornál nem folytatta a játékot Légrádi és Puskás, helyükre Hegedűs és Szőke érkeztek.

Nem kellett sokat várni a hatodik gólra: a 48. percben Radó bal oldali beadását Viczián a kapu bal oldalába helyezte (6-0). Az 55. percben tovább növeltük előnyünket: Márkvárt szabadrúgását a 11-es pontnál Pátkai csúsztatta meg, a labda a bal alsó sarokban kötött ki (7-0). A következő percekben Márkvárt, Vida és Sztojka előtt is adódtak lehetőségek, ám helyette a Monor szépített. Nyolcadik találatunkat Litauszki szerezte, beállítva ezzel az idei első végeredményt, Vasas-Monor: 8-1!

Míg csapatunk kombinatív, sokpasszos játékkal próbálkozott, addig ellenfelünk a hosszan előre rúgott indításokkal operált. Magabiztosan játszottunk, a mérkőzés egészében fölényben futballoztunk, megérdemelt győzelmet szerezve. A Monor elleni 2x45 perces felkészülési mérkőzés részletes tudósítása az alábbi linken olvasható:  VASAS FC - MONOR SE


Köszönjük, hogy drukkereink ezúttal is szeretett csapatuk mellett döntöttek, folytatás szerdán, Szolnokon! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!