Gelei Józsefet 85. születésnapján köszöntjük

2023-06-29 17:39
Klubunk korábbi kapusa, majd későbbi másodedzője ma ünnepli 85. születésnapját. Isten éltesse Gelei Józsefet!

- Szerencsére sok unokám és barátom van, így szinte egész nap szól a telefonom, jólesnek a köszöntések - mondta Gelei József, mikor ma köszöntöttük őt. - A családom nagyon titokzatosan viselkedik, szinte biztos készül valami meglepetés.

A labdarúgó pályafutását mezőnyjátékosként kezdő kapus 1961-ben szerződött Angyalföldre, és bár súlyos sérülése miatt csupán pár hónapig állt a kapuban, teljesítményével komoly szerepet játszott a Közép-európai Kupa megnyerésében és tagja volt a bajnokságot nyert csapatnak is. Visszavonulása után edzőként dolgozott, 1977-ben a Vasas másodedzője volt, innen szerződött Ausztráliába. A későbbiekben ült a kispadon Indiában, Ománban és Egyiptomban is.

- Nagyon jó érzéssel gondolok vissza a Vasasnál töltött időszakra. Az ausztráliai munkámat az akkori vezetők rugalmasságának köszönhettem, akik élő szerződésem ellenére elengedtek. Itt szereztem olyan tapasztalatokat, melyeknek köszönhetően más országokban is tudtam munkát vállalni. A mai napig figyelem a Vasas szereplését és bízom benne, hogy a csapat újra sikeres lesz.

Fotó: MTI/Kovács Gyula