FTC II - Vasas FC 0-1 (0-1)

2013-04-10 00:00
(online közvetítés)

FTC II – Vasas FC

0-1

(0-1)

Helyszín: Csepel Stadion

Nézők száma: 300 fő

Játékvezetők: Pintér Csaba (Király, Kulman)

FTC II: Ranilovic - Klein, Jovanovic, Birtalan, Orosz M., Csilus, Batik, Simita, Nyilasi B., Nehéz, Vass M. (C)

Cserék: Hermány (K), Papp M., Kleizer, Popgeorgiev, Kónya, Vattai, Erdei.

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Vasas FC: Szatmári (C) – Kovács D., Kárpáti, H. Mehmedagic (Nikolov), Görgényi – Recklet – Ferkó, Hohmann (Katona 51. perc), Cseke – Pisanjuk, J. Wilson

Cserék: Halasi (k), Bobo, Lucas, Nikolov, Venczel, Katona, Szilágyi

Vezetőedző: Dirk Berger

Gól(ok): Simita (öngól, 33. perc)

Gyakran hangoztatják, hogy győztes csapaton – és taktikán – ne változtass, a kényszerűség miatt mégis több pozíciót meg kellett bolygatnia Dirk Bergernek.

A Nyíregyháza elleni győztes meccs volt az első a tavasz folyamán, amelyen nem kaptunk gólt, ez köszönhető volt annak is, hogy a védelem közepén a Kárpáti-Haris-Recklet háromszög – utóbbi volt a csúcs a védősor előtt – egészen jó összhangban dolgozott, Kovács és Görgényi elképesztő hatékonysággal zárta le a széleket, s még arra is maradt erejük, hogy támadásainkat támogassák. Halványan felmerült a lehetősége annak, hogy a mester visszaállítja a védelem közepére Lucast, akit a Szolnok elleni mérkőzésen kiállított a játékvezető, így nem játszhatott a Nyíregyháza ellen, de Bergert annyira lenyűgözte Kárpátiék teljesítménye, hogy úgy döntött, nem bontja meg ezt az egységet.

A középpályán elkerülhetetlenek voltak a változások. Thiago sárga lapjai miat kénytelen kihagyni a mai mérkőzést, helyére Ferkót jelelölte a kezdőbe a középpálya job oldalán, középen Hohmann feladata lesz a csapat összefogása, mivel Popovics sérülése még nem jött rendbe, remélhetőleg a Békéscsaba ellen már harcrakész lesz.

A támadóknál is történt egy csere a Nyíregyháza elleni meccshez képest, Szilágyi, helyett Pisanjuk kezd, aki eredetileg már a Szpari elleni meccsen is kezdett volna, de akkor, a mester az utolsó pillanatban mégis inkább a magyar csatárt választotta.

A meccsen tiszteletét teszi a Ferencváros első csapatának trénere is, Ricardo Moniz.

Dirk Berger elképzelései szerint a mai összecsapáson is a saját játékunkat kell játszani, s bízik abban, hogy Szatmáriék képesek lesznek a Nyíregyháza elleni teljesítmény megismétlésére és eredményesebbek, veszélyesebbek leszünk a Fradi kapuja előtt.

Tehát a taktika nem változik, minél gyorsabban eljutni az ellenfél védekező harmadához, hatékonyan befejezni a támadásokat, ha elveszítjük a labdát, akkor rögtön az adott területen visszatámadni, s állandó nyomás alatt tartva a Fradit, minél előbb visszaszerezni azt.

1. perc Elkezdődött a mérkőzés, Pisanjuk indította útjára a labdát.

4. perc. Hohmann iramodott meg a félpályától, 3 védő szorongatásában, mire a 16-oshoz ért, elfogyott az erő, s le is gyűrték. Apró kézimunka mindkét oldalon... nem kellett lefújni.

6. perc. Szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól, Haris vállalkozott, alig csavarta a jobb kapufa mellé. Jó lövés volt.

9. perc. Veszélyes támadt vezetett a Fradi a baloldalunkon, a középre tekert labda egy ferencvárosi kézre pattant, védőink reklamáltak, a bíró engedte tovább a helyzetet, így Csilus lőhetett 14-ről, de Görgényi időben odaért és blokkolt.

A szöglet jól jött be, Klein emelkedett a legjobban, de bólintása elment a bal kapufa mellett. Az esetett követően Harist kellett ápolni, miután Klein rátámaszkozott, de nincs nagy baja.

Negyedóra telt el a mérkőzésből, s eddig nem száltunk be olyan jól, mint az előző meccsünkön. A Fradi II többet birtokolja a labdát, keveset vagyunk az ő térfelükön, így nehezen tudjuk érvényesíteni az előre eltervezett taktikát. Eddig nem forogtak igazi veszélyben a kapuk.

17. perc. Sajnos nagyobb volt a baj, Haris le kellett cserélni, Nikolov állt a helyére.

21. perc Hasonló helyzetből, mint korábban mi, a Fradi lőhetett szabadrúgást, Orosz Márk magasan fölé lőtt.

22. perc. Ferkó iramodott meg lendületesen a jobboldalon beadását az ötös sarkán álló Pisanjuk mellre is vehette, de sajnos rosszul célzott. A meccs eddigi legnagyobb helyzete volt.

26. perc Nem sokáig váratott magára a veszélyes válasz, Nehéz iramodott meg Nikolov és Kárpáti között, felrúgni sem tudták, de szerencsére Szatmári jó ütemben lépett ki, így tisztázni tudott.

Nagyon nehéz meccs,  a Fradi nagyon lendületesen játszik. Más kategória, mint a Nyíregyháza... előnyükre. Nehezebben bontakozunk ki ellenük, de még nincs veszve semmi, az akarat látszik a fiúkon.

31. perc Újabb veszélyes Fradi támadás, a jobboldalról érkező labdára Görgényi rossz ütemben ugrott fel, így Nehéz próbálkozhatott, szerencsére Görgényi addigra már kiszorította őt.

32. perc a kis Nyilasi képett ki megint Nikolov és Kárpáti között, ismét csak Szatmáriban bízhattunk, nem alaptalanul.

33. perc Góóól! 1-0-ra vezetünk. Hohmannt ugratták ki remekül, a menteni igyekvő védő pedig a saját kapujába pöckölte a labdát. Öngól!

37. perc Birtalan ment el a balszélen, nagy nehezen begyötörte a labdát Cseke mellett, Klein mellel átvette, de a rövidbe tartó lövését Szatmári nem csak védte, meg is fogta. Szatmári nagyon jó eddig... kell is!

42. perc Kovács Dani ment el a baloldalon, beadását a védők oldalra fejetlék, de nem messzire, Hohmann elé, aki középre fejelt - miközben letaglózták az ötös sarkán - Ferkó jó helyen állt térdmagasságból megcélozta a kaput, de Ranilovic résen volt. De jó lett volna, ha ez is bemegy...

45. perc Kárpáti középre kifejelt labdájára Orosz startolt 18 méterről lőtt... magasan fölé.

Vége az első félidőnek 1-0-ra vezetünk, de nagyon nehéz a meccs!!!!

Elkezdődött a 2. félidő...

A szünetben Dirk Berger cserére határozta el magát, Igor Pisanjuk nem jött ki a folytatásra, helyén a továbbiakban Szilágy próbálta megkeseríteni a hazai védők sorsát.

50.perc Hohmann ráesett a sérült kezére, ápolni kell. Nem hiányzik még egy kényszerű csere...

Le is kell cserélni, Katona áll a helyére.

55. perc. Újabb Szatmári bravúr!!! Jobb oldalról jött beadás egyedül találta Nehéz Mátét. Szatmári nagyot védett!!!

Közben megjöttek a hírek, hogy Hohmannak eltörött a kulcscsontja, Harisnak a könyöke és a kulcscsontja. Utóbbi még csak feltételezés. Nagyon rossz hírek!

61. perc A Ferencváros jutott szöglethez, a kifejelt labdát megint Orosz lötte vissza, de Szatmári tartja magát, újra óriásit védett.

Keveset van nálunk a labdam a Fradi támadásaiban több a veszély, de eddig álljuk a rohamokat.

68. perc Wilson kapott egy remek kiugratást Csekétől, de Ranilovic egy picivel hamarabb ért a labdához és tisztázott.

70. perc Újra Wilson ugrott, ki, újra Ranilovic volt a gyorsabb, de tisztázása Szilágyi elé pattant, aki 20 méter vezette a labdát, majd oldalról, 15-ról bombázott, Ranilovic visszaért és védett.

71. perc Most Szilágyi kapott tökéletes kiugratást... gondoltuk mi, de a játékvezető les címén leállította...Szinte biztos, h tévedett!

73. perc Cseke kapott sárgát!

77. perc Szatmári kirúgását Wilson csúsztatta Szilágyi elé, megint Ranilovic volt a gyorsabb. Jók a kapusok!

Percek óta nincs nálunk a labda, csak vagdossuk ki, próbáljuk tartani az eredményt. Ahhoz még miondig sok idő van hátra, a ráadással együtt...

Letelt a rendes játékidő...

Vége!!! A sok ápolás ellenére csak 3 percet hosszabbított Pintér. Nyertünk 1-0-ra!!!

Szép volt fiúk, ezt kiizzadtátok!!! Hajrá, Vasas!!!!