Fölényes győzelem és Szilágyi mesterhármas (+videó)

2013-04-27 00:00
Azt hiszem, ilyen szép játékra bármelyik héten beneveznénk! Szép játék, szép gólok, szép győzelem, akarás és harc - ezek voltak azok a dolgok, amikkel 5:0-ás végeredményt tudtunk elérni.

Dirk mester mérkőzés előtti elvárásait kitűnően teljesítette a csapat. Megnyertük a meccset, és nem is akár hogyan. A második félidőben már csak azt találgatták a szurkolók, hogy vajon hány góllal nyerünk. Sok ilyen licitálást kívánunk még!

Kitűnő ritmusban kezdtük a játékot, már a 4. percben helyzetbe kerültünk Ádám Martin révén, a 18. percben viszont Wilson már nem hibázott, 5 méterről a jobb alsóba gurította. Bizony megdolgoztattuk a Kazincbarcika kapusát, Pósert, s miután a sárgamezesek nem tudták feltartóztatni a játékosainkat, már volt, hogy fel sem kelt a földről, csak ülve nézte ahogyan a csapata elveszíti a mérkőzést.

Wilson nem akart megállni egy gólnál, lecseréléséig még kétszer próbálkozott, többek között akadt volt egy szabályosnak tűnő, a játékvezető által meg nem adott gólja is. Cseke is igyekezett gólt szerezni, ez ma nem jött össze, reméljük elraktározta a köveztkező mérkőzésig, viszont a 35. percben az ő szögletét követően Lucashoz került a labda, a kavarodásban pedig 2 méterről pöckölte a kapuuba. Bár eredetileg Kárpáti került volna a kezdőbe, a bemelegítésnél kiderült, hogy mégsem tud pályára lépni, ezért került be a keretbe a hórihorgas brazilunk. Soha rosszabb cserét... S ha már Csekénél tartunk: a Vasas Kubala Akadémia tehetséges játékosa minden bizonnyal a forduló gólját szerezte volna akkor, amikor váratlan kapura emelése célba ért volna, ám a bőrgolyó a nyújtózkodó vendégkapus kezében halt el.

Két gólos előnnyel mentünk a szünetre, a második félidő pedig úgy folytatódott, ahol az elsőt abbahagytuk. Nem kellett sokáig várnunk a harmadik érvényes találatra sem. Négy perccel a második félidő kezdete után Ádám Martin kapta meg a labdát, lapos beadására Wilson érkezett, s becsúszva lőtt kapura. A Póserről kipattanó labda pontosan Szilágyit találta meg, akinek csak az üresen tátongó kapuba kellett továbbítani.

Az 54. percben újra Szilágyi remekelt, Venczeltől kapott labdát vezette a védőkre, 18-ről lőtt, a lepattanó újra hozzá érkezett, másodszor egy kicsit közelebbről nem hibázott! A közönség már szinte megállás nélkül szurkolt, elégedettségüket hatalmas tapsviharokkal fejezték ki.

Az ellenfélnél talán Kiprich akart a legjobban, de kevés volt a Kazincbarcika játéka ahhoz, hogy eltérítsen minket az NB I felé vezető utunkról, ráadásul a második félidőben beállt Horváth Bence meg is sérült, halítóizom szakadást szenvedett a jobb combjában. Ha mágis eljutottak a kapunkig, akkor ma is bízhattunk Szatmári higgadtságában és bravúrjaiban.

A Vasas levegőhöz is alig hagyta jutni a barcikaiakat, majd a 73. percben megszületett Szilágyi harmadik gólja is. 17 méterre a kaputól, kapott egy félmagas passzt jobbról, szépen átveette, leállította a labdát, majd a jobb vinklibe csavart zseniális mozdulattal. Ekkor már 'még még még, ennyi nem elég' hallatszott a lelátóról. Bobó a mérkőzés végén már ünnepelt is egy kis szambával. :)

Jó volt ma Vasas szurkolónak lenni. Még sok ilyen szép mérkőzést kívánunk a csapatunknak!

Hajrá, Vasas! Hajrá, Angyalföld!