Debreceni VSC - Vasas FC, Magyar Kupa elődöntő visszavágó

2013-05-06 00:00
A szegedi mérkőzés után nincs megállás, újabb feladat tornyosul a csapat előtt. A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a Debrecen vendégei leszünk. A hazai mérkőzésen 3-0-ra kikaptunk, így ez a menet sem tűnik könnyűnek.

A Kazincbarcika elleni diadalt sajnos nem követte jó folytatás Szegeden, de nincs megállás, mert kedden újra pályára kell lépni, ráadásul egy első osztályú csapat vendégségében.

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, itthon 3-0-ra kaptunk ki a jó erőkből álló Debrecentől, így beláthatóan kicsi az esélyünk arra, hogy a döntőbe jussunk. Dirk Berger optimistán áll hozzá a holnapi mérkőzéshez. Tudja, hogy a továbbjutás lehetősége csekély, de bízik a csapatban, bízik abban, hogy egy jó meccset játszhatunk a Lokival. Ahogyan mondta, jó alkalom arra, hogy a fiúk bizonyítsák, tudnak futballozni, s tudnak küzdeni. Az 'esélytelenség nyugalma' meghozhatja az eredményt. A döntőbe jutás talán csak szép álom, de hogy megszorítsuk a Debrecent, s megnehezítsük a dolgukat, reális elvárás.

Arra is jó ez a mérkőzés, hogy pár játékosunk megmutathassa magát, s bizonyítsa, helye van legjobbjaink között, így az utazó keret tagja lesz, Szedlár Zoltán, Berecz Zsombor, és Turi Dániel. Utóbbi kettő szinte biztos, hogy pályára lép a Nagyerdei Stadionban, holnap 18 órakor.

A szegedi kerethez képest vannak változások, mert Shane Recklet és Katona Máté is apróbb sérüléssel bajlódik, amelyet jobb kipihenni és kezelni a hétvégi, Balmazújváros elleni meccsig. Mellettük még Kárpáti Vitéz sem teljesen egészséges, Bastian Homannról és Haris Mehmedagicról pedig már egy ideje tudjuk, hogy lábadoznak. Cseke Benjámin sem teljesen fitt, de az utóbbi időben mutatott formája alapján, lassan elképzelhetetlen nélküle a csapat, így ő ott lesz a hajdúságiak ellen. Aki szintén hiányozni fog a keretből, az Szatmári Zoltán, aki magán jellegű okból kifolyólag nem tart a fiúkkal. Dirk Berger nem aggódik emiatt, mert az őt helyettesítő Halasi Péter teljesítményével és edzésmunkájával is teljesen elégedett.

Ezek alapján a 18 utazó játékos a következő: Halasi, Horváth (kapusok), Görgényi, Lucas, Nikolov, Turi, Kovács Dani, Thiago, Ferkó, Cseke, Szilágyi, Berecz, Ádám Martin, Deyvison, Wilson, Bobo, Pisanjuk, Szedlár.

Dirk Berger nagyon bízik a fiatalokban, számol velük a jövőben, ezért minél több lehetőséget szeretne adni nekik, s erre most van lehetőségük. Ezen a mérkőzésen többen is jelezhetik, hogy lehet rájuk számítani az elkövetkező fontos és nagyon nehéz bajnoki összecsapásokon, lehetőséget adhatnak maguknak, s Dirk Bergernek, ahhoz, hogy bevethetőek legyenek, ha a szükség úgy hozza. A bajnokság megnyerése változatlanul minimális célja a Vasasnak, így minden, a klubért a pályát felszántani kész labdarúgóra szükségünk lesz, a még előttünk álló négy fordulóban.

Ennyire ne szaladjunk előre, hiszen a következő megmérettetés a Debrecen elleni kupa meccs. Az első összecsapás után nem elvárás a továbbjutás de, mint remény még mindig él, de az már mindenképpen elvárás, hogy jó játékkal, s lehetőleg győzelemmel örvendeztessük meg szurkolóinkat. Nem könnyű feladat, de elképzelhetetlen sem.

A magam részéről hiszem, hogy képesek bravúros teljesítményre a fiúk - példa a Kazincbarcika elleni mérkőzés - s a szép játékkal nem fukarkodnak a Hajdúság fővárosában, Debrecenben sem. Hajrá, Fiúk! Hajrá, Vasas!!!