Birtalan: Lerakjuk az alapot, amire lehet építkezni

2019-01-13 10:36
Birtlan Botond a második félidőre állt be a Mezőkövesd elleni győztes felkészülési mérkőzésen, és jelentős szerepe volt abban, hogy meg tudtuk fordítani a találkozó állását.

- Úgy érzem, hogy a Mezőkövesd elleni mérkőzés elérte a célját, egy jó első osztályú együttes ellen játszhattunk, és sikerült nyernünk. Jól éreztem magam a pályán, különösen Király Botival és Balajti Ádival való összjátékot élveztem. Örömteli volt, hogy a második félidőben több fiatallal a csapatunkban sikerült ellenfelünk fölé kerekednünk. Az első játékrészben a Mezőkövesd erősebb sora ellen sem vallottunk szégyent, de a második 45 perc egyértelműen a mienk volt.

Támadónk beszélt a felkészülésről is.

- A karácsony előtti hetet és az ünnepeket megpróbáltam hasznosan, aktív pihenéssel tölteni. Pár napot a családdal Erdélyben voltunk, majd a menyasszonyommal Békéscsabán is időztünk néhány napot. Természetesen a pihenő időszakra kapott feladatokat be kellett építeni a programba, de ez nem okozott problémát. Az elmúlt bő héten a fizikai erősítésen volt a hangsúly, de a labdás és taktikai elemek is sorra kerültek. Lerakjuk az alapot, amire februártól a bajnokságban majd lehet építkezni – zárta Birtalan Botond.