Békéscsabai Előre 1912 - Vasas FC 0-2 (0-0)

2013-04-13 00:00
(online közvetítés)

Békéscsaba Előre 1912 – Vasas FC

0-

(0-0)

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai Stadion

Nézők száma: 800 fő

Játékvezető: Solymosi Péter (Horváth R., Szvetnyik)

Csapatok:

Békéscsabai Előre 1912: Scekic – Lecuta, Lengyel, Botis (C), Horváth T. – Pozsár, Raducu, Juhász Gy., Majoros (Hadar, 57. perc)– Obot, Randelovic

Cserék: Máté (k), Pozsár, Hadar, Mendez, Mosquera, Huszár, Tolmbaye

Vezetőedző: Pásztor József

Vasas FC: Szatmári – Kovács D. (Katona 25. perc), Nikolov, Kárpáti, Görgényi – Recklet – Thiago (C), Ferkó (Bobo, szünetben), Cseke – Pisanjuk (Lucas, 66. perc), Wilson

Csere: Halasi (k), Lucas, Katona, Ádám M., Bobo, Venczel, Simek

Vezetőedző: Dirk Berger

Gól(ok): 50. perc Cseke, 87. perc Wilson

Újabb nehéz mérkőzés, egy piszkosul nehéz hét után, 3 pont reményében. Hétközben az FTC II csapatát egy áldozatokkal járó összecsapáson 1-0-ra vertük Csepelen, mialatt mai vendéglátónk a Mezőkövesd vendégségében 5-0-s vereséget szenvedett. Az utóbbi időben elég gyengén szerepel a Békéscsaba. Várható, hogy a szerdai nagy zakó miatt felszívják magukat a lilák, de ez nem okozhat gondot, ha fiaink hozzák a Nyíregyháza elleni formájukat és ugyanolyan magabiztosan viszik pályára a mester, Dirk Berger elképzeléseit. Az elképzelés változatlan: minél gyorsabban eljuttatni a labdát a támadóharmadba, és… a legfontosabb, amiben az utóbbi időben nagyon reménykedünk, de csak dadogva jön össze, koncentráltan veszélyeztetni az ellenfél kapuját, gólokat szerezni. Ha elveszítjük a labdát, akkor abban a szent pillanatban visszatámadni, és rögtön visszaszerezni a labdát. Ideális esetben mindezt az ellenfél térfelén kell művelni. Leírva egyszerűnek tűnik, de a kivitelezés korántsem annyira egyszerű, a Fradi ellen ezt tapasztalhattuk. Gyakran halljuk az örökérvényű mondást, hogy egy csapat annyit játszik, amennyit az ellenfél enged. A Nyíregyháza könnyen megadta magát, de a zöld-fehérek komoly munkára késztettek minket. Remélhetőleg, a Békéscsaba kevesebb ellenállást mutat, s könnyebb győzelmet arathatunk.

Persze ezt sem kapjuk ajándékba, a a Fradi gondoskodott arról, hogy Dirk Berger – s persze ateljes stáb és a szurkolók – aggódhasson. Két játékosunk megsérült, Bastian Hohmann, akinek elévülhetetlen érdemei voltak a szerdai győzelemben, illetve Haris Mehmedagic, aki az utóbbi időben stabilitást adott a védelmünknek. Haris helyét Nikolov foglalja el, aki a Fradi elleni meccsen a helyéreállt. Jó hír, hogy csapatkapitányunk, Thiago letöltötte büntetését, sárgalapjai miatt, így újra a csapat rendelkezésére állhat. Ezúton is kívánunk neki nagyon boldog születésnpot!

Támadósorunk nem változott, Pisanjuk és Wilson feladata a 'Csaba védőit megtörni. Kicsit sajnálhatjuk, hogy Szilágyi a héten belázasodott, mert jó opciót nyújtott volna Bergernek.

Kivonultak a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Hadd szóljon a távolból is a HAJRÁ,VASAS!!!

1. perc A mieink kezdték el a mérkőzést....

3. perc Obotot ugratták ki a hazaiak, de Szatmári lényegesen kedvezőbb helyzetben volt, és messzire tisztázott.

7. perc Obot húzott el a jobboldalon, de lapos beadását Szatmári könnyedén felszedte.

11. perc Wilson lódult meg a baloldalon, középre, a 16-os előterébe passzolt Thiagonak, aki Pisanjukkal háromszögezett, majd 15-ről lőtt, de lövése gyenge is volt, s mellé is ment.

Eddig nem kifejezetten az elképzeléseink szerint zajlik a meccs, ha kicsivel is, de többet van a labda a 'Csabánál, bár veszélyt eddig nem jelentettek. Sajnos mi sem nagyon, a középpályán pattog a zsuga.

19. perc Cseke húzott el a baloldalon, Thiagohoz továbbított a 11-es pont közelébe, aki nagy helyzetben a kapusba lőtt, aki már túl közelre került. A lepattanó Wilsonhoz került, aki 17-ről estében próbálkozott, de lövése fölé ment.

23. perc Szöglethez jutott a hazai csapat, a beívelésre Lengyel érkezett a legjobban, Szatmárinak bravúrra volt szüksége, hogy a középre tartó fejet védje.

24. perc Pisanjuk kevergetett középen, a hazai kaputól 20 méterre, jól indította Görgényit, aki futtából, 14 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

Az akció után cseréltünk, Kovács D. helyett Katona Máté állt be.

Bár a Békéscsabának volt eddig a legnagyobb helyzete, de támadásaink veszélyesebben futnak végig a pályán, de a befejezésekkel megint akad egy kis probléma. A tetszetős játék nem elég! Kellene a gól.

32. perc A kaputól 22 méterre kapott Görgényitől egy jó passzt Ferkó, el is vállalta, lökete alig ment fölé.

33. perc A hazaiaknál Horváth Tamás kapott sárgát.

36. perc Hazai szöglet után a kifejelt labdát Majoros rögtön visszalőtte Szatmári jobbra vetődve hatalmasan védett. A kipattanót Randelovic pöckölte kapura, de szerencsére mellé ment.

37. Az ellentámadásból mi is szöglethez jutottunk, amelyet a csabai védők kifejeltek, éppen Cseke elé, aki 25-ről kapásból rúgta vissza a felső sarok irányába a labdát, de a pontosan ott álló Skekics óriási bravúrral reflexmozdulattal szögletre ütötte a labdát. Káprázatos lövés és védés volt!

40. perc Újabb hazai szöglet, újabb rövid tisztázás Lecuta elé, aki oldalról, 23-ról lőtt, 3 méterrel mellé.

45. perc Katona szerzett labdát a középpályán, rögtön szöktette Pisanjukot, akinek beadásnak szánt labdája alig ment el a kapu mellett, Skekic csak nézte.

Vége a félidőnek! (0-0)

Nem rossz a meccs, bár hagy némi kívánnivalót, maga után. Csapatunk szebben játszik, az itteniek szerint a hazaiak az utóbbi időben látott legjobb formájukat mutatják, szóval nem könnyű. Helyzet volt itt is, ott is, a kapusok jók és együttt élnek a játékkal. Az utolsó passzoknál a játékosok lehetnénk egy kicsit pontosabbak, illetve nagyon sok labdát elszórunk, a csabaiak jól szűrnek a középpályán. Igaz, ezt elmondhatjuk mi is. Kiegyenlített a játék, kellene egy kis plusz, ha meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Hajrá, Vasas!!!

Szünetben támadó jellegű cserét hajtott végre Dirk Berger, Ferkó helyett Bobo állt be.

46. perc Elkezdődött a 2. félidő.

47. perc Majoros vezette keresztbe a labdát, szerelési próbálkozásunk Raducuhoz pattant, aki 28-ról vállalkozott... magasan fölé.

49. perc 26 méterre szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, Pozsár alig lőtt fölé.

50. perc Góóól! 1-0-ra vezetünk! Thiago szerzett labdát a felezővonalnál, majd labdavezetés után 30m-ről remek átadással ugratta ki a baloldalon Csekét, aki balról, 14-ről kilőtte laposan a hosszút!!! Ez Cseke Benjámin első NB II-es gólja! (0-1)

53. perc Wilson kapott jó labdát a baloldalon, beadása is jól szállt be, Thiagonak picit magas volt, így nem tudta rendesen megbólintani, fölé-mellé szállt próbálkozása.

55. perc Cseke futtatta Katonát a baloldalon, aki, amint beért a büntetőterületre, rögtön lőtt, de sajnos lecsúszott a löket.

56. perc Thiago cselezgetett középen, amint szétugrottak előtte a védők, 20 méterről lőtt, Skekics hatalmasat védett. a labda befért volna a jobb alsóba.

57. perc Görgény sárgult be... A 'Csaba pedig cserélt, Majoros helyett Hadar lépett pályára.

60. perc Botis besárgult, Wilsont rúgta fel.

62. perc Kettőscsere a hazaiaknál: Juhász helyett Huszár, illetve Horváth Tamás helyett Mendez.

66. perc csere nálunk: Pisanjuk helyett Lucas áll be... és kapott egyből egy sárgát, mert korábban lépett pályára.

68. perc Csabai szöglet után a hosszún Botis fejelt, de messze szállt a labda a kapunktól.

74. perc Kárpáti hibázott egy nagyot, egy kiugratásnál lehúzta a fejét, remélve, hogy Szatmárié lesz, de a labda inkább Leucutának votl jó. Szerencsére Kárpáti még időben reagált, s blokkolta a román támadó lövési kísérletét.

77. perc Felsorolni is nehéz, hányan szerencsétlenkedtek a mieink közül a 16-osunk közelében, egyszer sem sikerült kirúgni messzire a labdát, amely végül Leucutához került, de 13 méterről Szatmári ölébe gurította a labdát. Kicsit bosszantó szituáció volt.

81. perc Thiago kapott sárgát.

Dirk Bergert figyelmeztette szóban a bíró. Edzőnk kifogásolta, hogy az ellenfél játékosai folyamatosan könyökölnek... Ilyet sem láttam még tőle, ő szokta higgadtságra szólítani a fiúkat! Tetszik!!!

84. perc Hazai szöglet, védőink megint tisztáznak, Juhász 28-ról, középről próbálkozik, magasan fölé, Szatmári utána sem néz a labdának.

87. perc Góóól! 2-0 ide! Recklet adott jó labdát baloldalon a leshatárról kilépő Thiagónak, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, de a szülinapos ajtó-ablak helyzetben  inkább önzetlen volt, és a középen érkező Wilsonnak passzolt, aki pozíció előnyben védővel a nyakán a kapus mellett a háló közepébe rőgta a labdát (0-2).

90. perc Szöglet után Hadar bólintott erőteljesen, de Szatmári megint nagyot védett!

90+3. perc A végére még jutott egy nagy Szatmári védés, Botis lövését követően, majd Solymosi lefújta a meccset!!!

Újabb győzelem, ezúttal 2-0-s az egyik legnagyobb riválisunk ellen!!! Gratulálok fiúk, szép volt! Hajrá Vasas!!!

Köszönöm figyelmüket!