Balajti Ádám a legjobb 11-es rúgó itthon

2019-04-23 17:00
Balajti Ádám a Gyirmót ellen értékesítette a tizedik 11-esét a Vasasban, ami nagyon fontos három pontot jelentett csapatunknak. Az NB I és az NB II tekintetében támadónk számít a legbiztosabb ítéletvégrehajtónak, aki 27 góljával toronymagasan vezeti a Merkantil Bank Liga góllövőlistáját.

Balajti Ádám az idei bajnoki szezonban már 11 büntetőt értékesített (10-et a Vasasban, egyet pedig még a Vác színeiben) és egyszer sem hibázott. A teljes NB II-es és NB I-es mezőnyben senki sem rendelkezik ilyen kimagasló mutatókkal. Támadónk teljes pályafutása során összesen 25 11-est végzett el és mindössze kettőt hagyott ki.

- Van egy jól bevált módszerem, amit nem szívesen árulnék el - mondta Balajti Ádám. – A Mezőkövesd és a Szolnok játékosaként is elhibáztam egy-egy 11-est, utána változtattam a szisztémámon, ami úgy tűnik eddig bejött. Bízom benne, hogy a lehető legtovább tudom nyújtani ezt a sorozatot.

Íme, az NB II legjobb 11-es rúgói:

1. Balajti Ádám (Vasas) 11-ből 11
2-4. Oldal Tibor (Cegléd) 5-ből 5
Kovács Dávid (Budafok) 5-ből 5
Babati Benjámin (ZTE) 5-ből 5
5. Nagy Patrik (Gyirmót) 8-ból 7
6. Kardos Norbert (Tiszakécske) 7-ből 5

(Összeállításunkban csak azok a labdarúgók szerepelnek, akik legalább öt 11-est végeztek el ebben a bajnoki szezonban. Az NB I-ben nincs olyan játékos, aki legalább öt büntetőt rúgott volna.)