Zamostny Balázs a legújabb Vasas játékos

2013-06-25 00:00
Zamo, az utóbbi évek legnagyobb tehetsége (?) piros-kékben

Sokan felkaphatják a fejüket a hír hallatán, hiszen Zamostny Balázsra több élvonalbeli klub is felfigyelt már és szeretnék a soraikban tudni. A népszerű Zamo tett is róla, hogy letegye névjegyét a legjobbak között, nem véletlenül mondta róla szülővárosában edzője, Kiss László azt, hogy az utóbbi évek legnagyobb magyar tehetségéről van szó.
Így tehát a kérdőjel már nem is annyira jogos és erről Balázs személyesen győzheti meg az angyalföldi szurkolókat már akár a zöld-fehérek elleni előkészületi mérkőzésen július 03-án.
Kicsit bizonyára más hangulatú mérkőzésekhez szokhatott az Újpest-FTC rangadókhoz mérten a volt lila-fehér támadó, de a Vasas-FTC mérkőzéseknek is megvan a maga sava-borsa.
A liláktól egy évre kölcsönbe érkezett Balázs fiatal kora ellenére már szép számmal sorakoznak neve mögött a gólok, legyen akár az U19, U20 vagy mostanság aktuálisan az U21-es Magyar Válogatott.
NB I-ben az Újpest és a Siófok színeiben játszott, míg NB II-ben az Újpest B csapatában vitézkedett.
Az élvonalbeli klubok közül elsőként az Újpest eszmélt és leigazolta Zamo-t.
Ebből tavaly ősszel a Siófok profitálhatott, hiszen a rendszeresebb élvonalbeli játéklehetőség érdekében a Balaton-partiaknál játszotta végig a teljes őszi szezont. Két góllal megterhelte az ellenfelek hálóját, majd tavasszal már hogy jobban szem előtt, s bármikor bevethető legyen, visszarendelték őt a lilák a Megyeri útra, ahol a második csapatban 6 gólt termelt.
A tavaszi szezon slusszpoénjaként az NB I-ben maradásért folyó küzdelemben az utolsó pillanatban a pápaiak örömére, s a hazaiak bánatára pont a Siófok ellen villant Zamo, s megadta a kegyelemdöfést nekik, mely a kiesést jelentette számukra.




Zamostny Balázs gólja a 2012/13-as bajnokság tavaszi utolsó fordulójában a Siófok - Újpest mérkőzésen.

Zamo számára immár hagyománnyá válhatnak a Siófok elleni mérkőzések, hiszen az NB II-ben ismét megmutathatja nekik góllövő cipőjét, immár a piros-kék színek sikereiért futballozva.
Az erőteljes felépítésű, csupa izom, lendületes támadó 190 centijével a levegőben is komoly veszélyt jelenthet az ellenfél kapujára.
Július 01-én találkozhatnak vele először a Vasas-szurkolók a 17.00 órakor kezdődő első foglalkozáson.
Hamarosan zenghet, zúghat a hajrá Vasas, hajrá Angyalföld, gyerünk Zamo!!!