Visszaszámlálás: 10! Az első edzésnap: Július 01.

2013-06-21 00:00
Már csak 10 nap és megtelik élettel a Vasas-öltöző. Kezdődik a felkészülés a 2013/14-es bajnokságra.

Már csak 10 nap és megtelik élettel a Vasas-öltöző. Kezdődik a felkészülés a 2013/14-es bajnokságra.
Rengeteg új arccal találkozhatnak a szurkolók, új szerződtetett játékosok mellett sok próbajátékos is edzésszerelést ölt a 17.00 órakor kezdődő első edzésen, hogy bizonyíthassa tudását a szakmai stábnak.
Sokaknak közülük hamar lehetősége is nyílik arra, hogy piros-kék mezt húzzon, hiszen már korán megkezdjük az edzőmérkőzések sorát. Nem érheti szó a ház elejét, hiszen alaposan belehúz Dirk Berger legénysége, már a harmadik nap mérkőzést játszunk, mégpedig az ellenfél nem akárki.
A Fradi Népligeti centrumában találkozunk a zöld-fehérekkel 18.00 kezdettel.
Nincs is miért halogatni a mérkőzéseket, legfőképp rangos ellenfelek ellen, hiszen július 20-án lezárul a lehetőség abban a tekintetben, hogy erős ellenfelekkel játszhassunk hazai vizeken.
A július 27-én kezdődő NB I-es bajnokság határt szab az élvonalbeli edzőpartnerek választásának, s ezért rögtön 5 élvonalbeli ellenfél is sorakozik az angyalföldiek felkészülési programjában.
A lista veretes, minden bizonnyal méltó ellenfelei leszünk az élvonalbeli csapatoknak, melyekkel a következőképpen játszunk:
Július 03. Ferencváros - Vasas Népliget,
Július 04. NK Osijek - Vasas  Felcsút,                 
Július 16. MTK Budapest - Vasas  Hungária krt.
Július 17. Kecskeméti TE- Vasas  Kecskemét
Július 20. Vasas - Újpest Fáy u.
Az NK Osijek kakukktojás, hiszen a horvát első osztályban szerepel és játékerejét mutatja a 7. hely valamint az, hogy tavaly az Európa-Ligában szerepelt.

Szükség is van arra, hogy rangos ellenfelek ellen kemény csatákban derüljön ki, hogy a tesztjátékosok mennyire segíthetnek céljaink elérésében.
A részletes program hamarosan felkerül a honlapra, alacsonyabb osztályú ellenfelekkel szemben még egyeztetések zajlanak, de az eddigi megbeszélések alapján oda-vissza alapon megmérkőzünk a Soroksárral valamint a Hatvannal is meccselünk egyet.

S ha már a játékosoknál tartunk, nagy volt a mozgás a bajnokság lezárultával, sok játékosnak lejárt a szerződése, s volt olyan is, akivel megegyeztünk és máshol próbálnak szerencsét. Olyan játékosunk is akad, akivel éppen megegyezés alatt vagyunk, mások pedig kölcsönbe készülnek.
Mindenképpen azt az álláspontot képviseljük, hogy a játékos ha a posztján kevésbé kap lehetőséget akkor jobb neki is, ha ott játszik, ahol több vagy rendszeres játéklehetősége van.
A 33 játékosból keretszűkítés után 25 játékossal vág neki a szakmai stáb az új bajnokságnak.
Ebből jelen pillanatban 11 szerződtetett játékos áll rendelkezésre, akik tagjai a huszonötös keretnek, de ez a létszám 2-3 fővel már kedden-szerdán bővül.
Ehhez csatlakozik a kezdéskor öt Vasas Kubala Akadémia játékos, név szerint: Marcsek Ákos, Nagyházi Dávid, Vida Máté, Jákó János, Szedlár Zoltán. Ők már az edzéseken és mérkőzéseken is bebizonyították a szakmai stábnak, hogy lehet rájuk számítani. A későbbiekben rotációs rendszerben több akadémista is részt vesz az edzéseken és Dirk Berger nyilvánvalóan a bajnokságban is számít majd azokra, akik jól teljesítenek.
A próbajátékosok nevét egyelőre titok lengi körül, s nem véletlenül. Minden klub igyekszik lecsapni a jobb játékosokra, így mi is igyekszünk gyorsan kideríteni, kik is jelenthetnek erősítést számunkra.
Érkezik egy jól ismert arc is a Fáy utcába, akinek a nevére sokan felkapják majd a fejüket, ő a saját posztján már számtalanszor bizonyította azt, hogy erőssége a Vasasnak.
Várjuk az engedélyt Sierra Leone-i játékos esetében, ő támadó poszton keltette fel a szakvezetés figyelmét, s ha már támadónál tartunk: nem kell messzire menjünk ahhoz, hogy nagyon tehetséges, NB I-es fiatal játékossal erősítsük meg a támadó alakzatunkat, s ez megtörténik a jövő héten, hiszen mindenben megállapodtunk egy játékossal, aki vélhetően sok örömöt fog szerezni a szurkolóknak.
Érkezik tesztjátékos Németországból, Bundesliga II-es klub alkalmazottja próbál nálunk szerencsét, s még nincs vége a külföldiek sorának. Bosnyák játékos is kopogtat július elsején az öltözőben, aki támadó középpályás és elképzelhetően mentalitásával lendíthet a csapaton.
Ismert arcokat is láthatnak majd a szurkolók, hiszen a Vasasban már eltöltött kis időt, NB I-ben is játszott nálunk a most érkező tesztjátékos, de az U21-es válogatottat is megjárt NB II-es játékos is tiszteletét teszi a Fáy utcában. A sor korántsem teljes, megemlíthető még egy MTK-nevelésű, számos NB I-es mérkőzésen edződött, jelenleg NB II-ben vitézkedett játékos is, aki szintén erősítést jelenthet.