Vasas FC II.: sorozatban negyedik győzelmünket arattuk

2024-04-08 16:30
Második csapatunk vasárnap 11 órától a Kecskeméti TE 1911 II. együttesét fogadta, és hátrányból fordítva, 3–2-re megnyerte a mérkőzést, így zsinórban a negyedik győzelmét ünnepelhette László András alakulata.

Vasas FC II. – Kecskeméti TE 1911 II. 3-2 (0-1)
NB III. Dél-Keleti csoport, 23. forduló
2024. április 7. vasárnap 11:00
Fáy utcai Sportcentrum
170 néző

játékvezető: Kreitl Tamás (asszisztensek: Molnár István és Frank Viktor László)

Vasas FC II.: Horváth K. – Farkas J. (Pócs, 80.), Szunyog, Feledy, Papp – Szabó B., Farkas B., Rab (Hős, 85.), Molnár Cs. (Szabó L., 85.) – Mamusits (Varga, 60.), Barkóczi (Rideg, a szünetben)
vezetőedző: László András

Kecskeméti TE 1911 II.: Cseh – Goretich (Kovács P., 70.), Jászai-Deák (Czenky, 77.), Hatvani, Májer, Artner (Zoltán, 77.), Szamosi, Nikitscher (Bodor, a szünetben), Györgye (Majoros, 70.), Kovács K., Molnár M.
vezetőedző: Virágh Ferenc

gólszerző: Rideg (47.), Varga (68.), Rab (76.), ill. Májer (24.), Zoltán (81.)

sárga lap: Farkas B. (12.), Rab (18.), Varga (78.), Feledy (80.), Rideg (84.), ill. Szamosi (83.), Zoltán (94.)

Noha ellenfelünket megérintette a kiesés szele, az elmúlt két mérkőzésüket – több visszajátszó segítségével – megnyerték. Ellenünk két játékos, Nikitscher Tamás és Májer Milán erősítette az élvonalból a Kecsemét második csapatát.  A találkozó első negyedórájában együttesünk volt a kezdeményezőbb, a 4. percben Farkas J. robogott el a jobb szélen, ám lapos centerezése egy védőben elakadt. Nem sokkal később Farkas B. jobb oldali szögletét Feledy fejelte kapura 10 méterről, ám a kapus kiöklözte a labdát. 

Az első negyedóra végén ismét Farkas J. húzott el a jobb oldalon, beadására Mamusits robbant be az ötösnél, de a kapu fölé bombázott. Az ellenfélből Májer egyértelműen kiemelkedett, aki nagy kedvvel játszott, a félidő közepén pedig sajnos megszerezte a vezetést a vendégeknek: nem léptünk ki rá, így szabadon lőhetett 23 méterről és a jobb felső sarokba bombázott, 0–1.

Gyakorlatilag azonnal válaszolhattunk volna: Mamusits került ziccerbe és lőtt a jobb oldali öt és feles sarkáról, de Cseh szerencséjére a labda elakadt a lábai között. A 28. percben kapusunk, Horváth K. egymás után kétszer is közeli lövést hárított, bravúrral. A vendégek vezetése ellenére az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, mégis kecskeméti vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészre Barkóczi nem jött ki, Rideg váltotta a szünetben, aki első labdaérintéséből gólt szerzett: a 47. percben Farkas B. szögletét fejelte a vendégek kapujába 7 méterről, megszerezve ezzel első bajnoki találatát tartalékcsapatunkban, 1–1! Alig telt el nyolc perc, csaknem a második is összejött, jól indult be a jobb összekötő helyén, ám öt méterről, keresztbe rúgta a labdát a kapu előtt. Az 57. percben Szamosi fordult le a védőjéről a tizenhatosnál, majd tüzelt, ám a próbálkozás egy blokkoló lábról a kapu mellé perdült. 

A 63. minutumban Molnár Cs. vállalkozott lövésre messziről, ám egy métert tévedett. A következő támadásnál is ő ugrott ki a félpályánál, ám 15 méterről, centikkel a bal felső sarok fölé tekert. 

A 66. percben büntetőhöz jutottunk, Rideg lövését kézzel blokkolta Jászai-Deák az ötösön belül. A labda mögé az időközben csereként pályára lépő Varga állt, s bár a 11-est Cseh hárította a jobb alsó sarok elől, a kipattanó némi szerencsével visszakerült támadónkhoz, aki másodjára már nem hibázott, 2–1!

A 77. percben kétgólosra növeltük az előnyünket: egy mintaszerű kontratámadás végén Molnár Cs. balról a hosszún érkező Rabhoz passzolt, aki értékesítette ziccerét, 3–1

A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak a hajrában, a 81. minutumban pedig egy újabb átlövésből szépítettek is, Zoltán lövése talált utat a kapunkba, 3–2.  

Az utolsó tíz perc így izgalmasan telt, a legnagyobb gólhelyzet mégis előttünk adódott: Varga cselezgetett és tartotta mega labdát a vendég tizenhatos előterében, majd 17 méterről telibe lőtte a jobb oldal kapufát.  Csapatunk végül megőrizte egygólos előnyét, így újabb értékes győzelmet aratott, sorozatban a negyediket. Ezzel megerősítettük helyünket a középmezőny élén, a tabella 7. pozíciójából várhatjuk a folytatást.

Vezetőedzőnk, László András így értékelt a lefújást követően:

– Teljesen megérdemelten nyertünk egy nagyon jól és szervetetten futballozó Kecskemét ellen. A sikerünk nagyobb különbségű is lehetett volna, de – főleg az első játékrészben – rengeteg gólhelyzetet hagytunk ki. Emiatt a végéig izgulnunk kellett, de nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert mindent megtettek a győzelemért. Sikerünk értékét növeli, hogy ilyen sok fiatallal értük el. Tudtuk, hogy ellenfelünknél lesznek visszajátszók, erre készültünk is, hiszen szeretnének bennmaradni az NB III-ban. Ez volt sorozatban a negyedik győzelmünk, bízunk a sikeres folytatásban.

19 éves centerünk, Rideg Bálint, 2023 nyarán érkezett NB III-as együttesünkhöz, és noha sokszor került gólhelyzetbe, eddig a kihagyhatatlannak hitt lehetőségeket is kihagyta. Mostanáig.

– Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy végre megtört a jég és megszakadt a góltalanságom. Súlyos teherként nehezedett rám, hogy eddig nem sikerült bajnokin gólt szereznem a Vasas színeiben. Remélem és hiszek abban, hogy ezzel kiszakadt a „gólzsák”, és ezt a találatomat követi majd a többi is. Bíztam benne, hogy nem vagyok beoltva gól ellen, hiszen a korábbi klubomban, az Újpestben is ontottam a gólokat. Ami a mérkőzést illeti: nehéz összecsapás volt, a félidőben azzal küldött pályára „Sonka bá”, hogy nekem kell megfordítanom a találkozó állását. Ez szerencsére részben sikerült, hiszen a gólom mellett kiharcoltam egy büntetőt és volt még két-három helyzetem.

Köszönjük a mérkőzésre kilátogató szurkolóink kitartó buzdítását, második csapatunk legközelebb április 14-én, vasárnap 16 órakor lép pályára a Füzesgyarmati SK otthonában. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!