Vasas FC - Nyíregyháza Spartacus

2013-04-06 00:00
(online közvetítés)

Vasas FC - Nyíregyháza Spartacus

1-0

(0-0)

Helyszín: Bp. Angyalföld, Illovszky Stadion

Nézők száma: 700 fő

Játékvezető: Becséri Dániel (Takács G., Márton Zs.)

Kezdőcsapatok:

Vasas FC: Szatmári - Görgényi, Kárpáti, H. Mehmedagic, Kovács D. - Recklet - Thiago (C), Popovics, Cseke - Szilágyi, Wilson

Vezetőedző: Dirk Berger

Nyíregyháza: Balogh – Dajka, Minczér, Pákolicz, Bárányos, Davidov, Durovic, Bodnár L., Varga K., Bajzát, Csorba

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

 

Nehéz héten van túl a csapat! Az egyik legnagyobb feladat a fiúk felrázása volt az elmúlt két vesztes mérkőzést követően. A héti edzések programját figyelve, Dirk Berger figyelme leginkább arra összpontosult, hogy a csapat játékát minél gyorsabbá és pontosabbá tegye, emellett súlykolta a fiúkba, hogy minél jobban koncentráljanak az előre játékra, minél gyorsabban, lehetőleg kevés passzal jussanak az ellenfél támadó harmadáig. Nemrég beszéltem vele, s elégedetten mondta, hogy amióta a csapatnál van, annyira eltökéltnek és pontosnak még nem látta a fiúkat, mint a pénteki edzésen. Nagyon reméli, hogy élesben, a Nyíregyháza ellen is látja azokat a megoldásokat, amelyeket az utolsó tréningen többször is bizakodva figyelhetett.

A kezdőt illetően az egyik legnagyobb gondja Lucas pótlása volt a védelem közepén. Választása végül a tehetséges Kárpáti Vizézre esett, akinek párja kőzépen Haris Mehmedagic. A védelem két szélén Görgényi és Kovács Dani harcol. Előttük Shane Recklet szűr, előtte a középpályán Popovicsnak is szervező szerepet szán Berger mester, de Csekének és Thiagonak is fazont kell adnia oldalról a támadásainknak. Elöl szintén fejtörést okozott számára, hogy kikkel álljon fel a támadósor, végül Jacobnak és Sziszinek szavazott bizalmat.

A mérkőzés egy ünnepi kezdőrúgással kezdődik, amelyet a 23 éves Novák Csenger végez el. Csenge évek óta nagy Vasas szurkoló, hazai meccseinket rendszeresen látogatja.

1. perc A vendégek kezdték el az összecsapást.

5. perc Popovics, Thiago és Wilson kevergetett a jobb oldalon. Popovics ügyesen pöckölte a labdát a 16-os előterének közepére, de Thiago kecsegtető helyzetben rosszul vette át a labdát, lövési kísérletét 13 méterről blokkolták.

9. perc Görgényi ívelt jobbról a 16-osra, Szilágyi egy mozdulattal lekészitette a labdát Thiagonak, aki 17 méterről kísérletezett, de lővését jobbra dőlve könnyen védte Balogh.

11. perc Egy Spari felszabadításra Recklet csapott le, a közelében álló Thiagohoz passzolt, aki 30 méterről lövésre szánta el magát, sajna magasan fölé durrantott.

Eddig nagyon támadólag lépünk fel...

15. perc Thiago iramodott meg középen, az előtte jól helyezkedő Csekéhez továbbított, aki szépen tolta a labdát a jobbról érkező Popovics elé, aki picit kisodródva, 14 méterről a lécet találta el.  Szép támadás, nagy lehetőség volt.

Még mindig tetszik a csapat teljesítménye!!!

18 perc Egy kúsza Nyíregyháza próbálkozás, egy baloldali beadás kapunk mögé szállt... Eddig ez volt a 'legveszélyesebb' lehetőségük.

Jól működik a letámadás a vendégek térfelén. Képtelenek egy normális támadást vezetni.

20. perc Cseke keverhgetett középen, a 16-os előterében, baloldalt indította Kovácsot, akinek beadását Szilágyi fejelhette 8 méterről, kicsit gyengén.

A 23. percben tudta először egy kicsit hosszabb ideig megtartani a labdát a vendég csapat, de ennyiben ki is merült a tudásuk. Többet tartjuk a labdát, veszélyesebben is játszunk, de egy gól már nagyon hiányzik, hogy egy kicsit lenyugodjon a csapat.

26. perc Kovács Dani szánta el magát lövésre 28 méterről... elég ramatyra sikeredett.

Védelmünk nagyon stabilan áll a lábán. Haris és Vitéz is könnyedén megoldja a nem túl veszélyes szituációkat a 16-osunk előterében - tovább nem jutnak - Görgényi néha szinte 'megeszi' Bajzátot - volt már egy kis összeszólalkozásuk - Recklet magabiztosan szűr, Bárányos nem sok levegőt kap mellette... Jó lehet ez így... Csak az a fránya gól, nagyon kellene...

35. perc Egy kényszerű csere nálunk, úgy látszik, h Popovics húzódása még nem jött teljesen rendbe, Ferkó állt a helyére.

36. perc Thiago nagyon szeretne gólt lőni, középről, 35-ről is elvállalta, ez is gyengécske volt.

37. perc A vendégeknél Csorba kapott sárgát! Kicsit balról 30 méterről Haris vállalta a szabadrúgást, a jobb alsóba tartó lövést Balogh védte vetődve.

42. perc Thiago kapott sárgát, amiért belerúgott Durovicba.

Vége a félidőnek!

Sokat mondó, hogy a Nyíregyháza eddig a kapunk közelébe sem jutott, nagyon jó a teljes csapat védekezése... De a gól!!! Nagyon-nagyon kellene...

46. perc Elkezdtődött a második félidő.

46. perc Jól indul a 2. játékrész, Cseke került helyzetbe 17 méterre a kaputól, 2 védőt megbolondított, de a jobb kapufa mellé tartó lövését a biztonság kedvéért Balogh megfogta.

48. perc Kovács jobboldali szögletére Haris indult be a legjobban, de szorongatott helyzetben 5 méterről fölé-mellé fejelt.

50. perc Labda elrúgásért sárgát kapott a vendégeknél Davidov.

52. perc Először veszélyeztetett a Nyíregyháza, Bajzát kevergetett a baloldalon, lapos beadása élesen, veszélyesen ment el Szatmári kapuja előtt, de Kovács Dani szögletre mentett.

55. perc Sárga a vendégeknél, Durovic buktatta Thiagot.

A fölény még mindig érzékelhető, de ebben az időszakban nagyon meddő. A vendégek is egy kicsit jobban felszívták magukat, eléggé csapkodó időszaka a mérkőzésnek...

61. perc Szilágyi kapott egy jó ütemű kiugratást középen, sajnos Balogh egy picivel korábban ért a labdához.

63. perc Thiago küzdött a labdáért, amely Ferkó elé került, s teketória nélkül 18 méterről kapu fölé lőtt. Combos löket volt.

66. perc Csekét döntötték fel a kaputól 17 méterre, Thiago a sorfalba lőtte.

67. perc Góóól, vezetünk!!!  Szilágyi inditotta Kovács Danit a baloldalon, éles félmagas beadására Thiago érkezett a hosszún és könnyedén a kapuba passzolt!!! (1-0)

70. perc Csere nálunk: Szilágyi le, Bobo be.

Közben jönnekl a hírek a szurkolóktól: kikapott a Mezőkövesd Szegeden, x-elt a Békéscsaba az Újpest II-vel, ha minden így marad, akkor mivezetjük a bajnokságot!!!!!! El ne kiabáljuk!

77. perc Cseke szépen indította a baloldalon Kovácsot, aki az ötös magasságából adott be, Wilson szépen megfejelte a labdát, de Balogh bravúrral szögletre mentett... A szögletből Haris fejelt kapura a rövidnél, de Balogh megint résen volt!

80. perc A vendégeknél Varga is besárgult!

81. perc Előbb Ferkó, nem sokkal később Bobo próbálkozott lövéssel, mindketten 20-22 méterről, mindketten gyendén tették.

82 perc (zaljanak az események) Egy beívelésre Wilson érkezett, jóél is bólintott, de Balogh megint védett.

85. perc Ferkó is besárgult.

Nincs sok hátra, még mindig mi vagyunk támadásban... Elképzelhetetlen, hogy ne nyerjük meg a meccset!!!

90. perc 3 perc ráadás...

Csere nálunk: Kovács le, Katona váltja.

VÉGE!!! 1-0-ra NYERTÜNK!!! MÁTÓL ÍGY KEZDŐDIK A TABELLA: 1. VASAS FC!!!!!!

Kiizzadták, kiizzadtuk! Harjá, fiúk! Hajrá Vasas! Nagyon szép volt!!!