Vasárnap a Budaörs együttese érkezik az Illovszky-stadionba

2021-02-18 14:12
2021. február 21-én, vasárnap 19:30-tól - a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában - a tabella 5. helyén álló Budaörsi SC lesz az ellenfelünk.

Vasárnapi ellenfelünk 1924 óta van jelen hivatalosan Budaörsön, bár mérkőzéseinek helyszíne - a 2016 óta tartó stadionrekonstrukció miatt - átmenetileg Tatabánya. A BSC a 2014/2015-ös szezonban az első helyen végzett a NB III Nyugati csoportban, a teljesítménnyel feljutott a másodosztályba. Azóta öt szezont töltött el a klub az NB II-ben, ahol sorrendben a 8., a 15., a 4., valamint az 5. helyen fejezték be az aktuális évadot, a 2019/20-as - koronavírus-járvány miatt félbeszakított - szezont pedig a 11. helyen zárták. A felek eddig összesen 4 tétmérkőzésen csaptak össze: 1 alkalommal a Vasas járt sikerrel, 1 találkozó döntetlennel zárult, 2 meccsen viszont a budaörsiek győztek.

Az idei szezon első egymás elleni mérkőzésén augusztusban jártunk a Budaörs otthonában, az akkori találkozó nem várt 3-1-es Vasas-vereséggel zárult. Vasárnapi ellenfelünk jelenleg a tabella 5. helyén szerepel, idei mérlegük 13 győzelem, 2 döntetlen és 9 vereség, 41 ponttal a lista élmezőnyéhez tartoznak. Márkus Tibor vezetőedző irányításával a budaörsiek nincsenek pozitív szériában, legutóbbi 5 mérkőzésükön háromszor vereséget szenvedtek, két meccsük pontosztozkodással ért véget. Utolsó bajnoki meccsükön - a Kovács P. – Marques-Airosa, Fényes (Zsidai, 14.), Vágó, Pintér D. (Molnár T., 46.) – Molnár Cs., Sajbán M., Petneházi, Petró – Halmai Á. (Papp M., 69.), Pethő összeállításban - Tatabányán léptek pályára, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen 1-1 lett a végeredmény. A gólnélküli első félidő után Pethő Bence találatával szerezték meg a vezetést, ám a szegediek percekkel később egalizálni tudtak. 

A téli átigazolási időszakban - a MOL Fehérvár FC-vel érvényben lévő kooperációs szerződés értelmében - csatlakozott a budaörsi kerethez  Vágó Gábor és Papp Marcell, illetve Monorról Pintér Olivér, Tamás Olivér Paksra igazolt, Zeke Márió pedig Budafokon tölti a tavaszt. 

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a 2021. február 21-én, vasárnap este 19.30-tól a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában megrendezésre kerülő Vasas FC - Budaörs bajnoki mérkőzésünket élőben közvetíti a Duna World csatornája.

A találkozóról klubhonlapunkon szöveges tudósítással is jelentkezünk, részletek az alábbi linken:

Vasas FC - Budaörs