Változások a szakmai stábban

2023-06-15 09:50
Desits Szilárd nyártól vezetőedzőként irányítja csapatunkat, pályaedzője az akadémiánkról érkező Nagy Gábor lesz, erőnléti edzőként pedig visszatér Ferenczi István. NB III-ban szereplő együttesünk élére Schindler Szabolcs vezetőedző kerül, munkáját utánpótlásunk korábbi szakembere, László András fogja segíteni.

A június 19-én hétfőn kezdődő felkészülési időszak előtt a következő változások történtek a szakmai stábban:

Eldőlt, hogy a 2023-24-es szezonban Desits Szilárd lesz a Merkantil Bank Ligában szereplő csapatunk vezetőedzője. A szakember amellett, hogy 2021 nyarán érkezett a felnőtt csapathoz és pályaedzőként nagy szerepe volt az élvonalba való feljutásban, korábban a Vasas Kubala Akadémián is dolgozott, ahol az U16-os korosztállyal dobogós helyen zárta az MLSZ kiemelt bajnokságát.

Desits Szilárd munkáját nyártól - a szintén Vasas-kötődésű - Nagy Gábor segíti pályaedzőként. A szakember korábban klubunk játékosa volt, de jelentős nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, Svájcban és Cipruson 230 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. A Vasas Kubala Akadémián - nyolc éven át, végigjárva a ranglétrát - korosztályos csapataink mellett dolgozott, s miután az utóbbi években a felső szekciós korosztályokkal aratott sikereket, így a közvetlen utánpótlásunkat jelentő fiatalokat is kiválóan ismeri.

Nagy visszatérő szurkolóink egyik kedvenceként Ferenczi István, aki előbb 2004-ben, majd 2010-11 és 2014-19 között volt a játékosunk, miközben 2015-től 2019-ig erőnléti edzőként is dolgozott csapatunk mellett - ezúttal is ebben a szerepkörben erősíti majd a stábot. A Vég András erőnléti edző helyén folytató Ferenczi István az előző bajnoki idényben az élvonalbeli Paksi FC-nél volt asszisztensedző, de a kiváló fizikummal rendelkező szakember személyes példája is inspiráló lehet majd játékosaink számára.

Farkas Balázs kapusedzői területén nem történt változás, míg a rehabilitációs részlegen továbbra is Kubó Ádám és Lajtaváry Buda dolgoznak. Kiss János masszőr távozik klubunktól, mellette Vég András további pályafutásához is sok sikert kívánunk.

A Vasas FC II. stábjában szintén változás történt. A csapathoz két olyan szakember érkezett, akik korábban piros-kék színekben játszottak Angyalföldön, illetve mindketten jól ismerik utánpótlásunk fiataljait, hiszen a Vasas Kubala Akadémia szakemberei voltak. Második együttesünk vezetőedzője, Harmati Tamás helyett az előző idényben az U19-es korosztály élvonalbeli szereplését irányító Schindler Szabolcs lesz, munkáját pályaedzőként - a korábbi Czvitkovics Péter helyén - akadémiánk kiemelt bajnokságban szereplő U16-os csapatának vezetőedzője, László András fogja segíteni. A kapusedzői feladatokat továbbra is Lippai József látja el, az erőnléti edző Havrán József, a masszőr pedig Nagy János marad. Harmati Tamás és Czvitkovics Péter eddigi munkáját köszönjük, további sok sikert kívánunk nekik!