Újabb lépés a cél felé!

2021-04-23 22:10
A Vasas-Pécs meccstörténelem 39. győzelmét aratta csapatunk ma este az Illovszky-stadionban, a rangadón Balajti Ádám, Szatmári Lóránd és Otigba Kenneth is betaláltak.

Merkantil Bank Liga - 34. forduló
Vasas FC - PMFC 3-0 (1-0)

2021. április 23., péntek 20:00
Illovszky Rudolf Stadion
zártkapus mérkőzés

játékvezető: Szilasi Szabolcs (Huszár Balázs, Mohos Milán)

Vasas FC: Rados – Szivacski, Otigba, Litauszki, Silye – Viczián (Kovács, 78.), Hidi M – Hinora (Vernes, 77.), Szatmári (Pátkai, 85.), Radó (Szilágyi, 87.) – Balajti (Birtalan, 78.)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

PMFC: Helesfay – Kónya, Preklet, Katona, Németh – Tölgyesi (Bartha, 62.), Futó – Grabant, Geiger, Hegedűs (Keresztes, 12., Óvári, 62.) – Adamcsek (Tihanyi, 68.)
vezetőedző: Vas László

gólszerzők: Balajti (3.), Szatmári (80.), Otigba (88.)

sárga lapok: Szivacski (17.), Otigba (40.), ill. Geiger (37.), Futó (75.)

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a PMFC együttesével találkoztunk. A hétvége nyitómérkőzése a felek 91. egymás elleni összecsapása volt, mely Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette, a szakember az Illovszky-stadionban tekintette meg a találkozót. Csapatunkhoz hasonlóan a Pécs is a feljutásra pályázók közé tartozik, így biztosak lehettünk benne, hogy a rangadón mindkét csapat a három pontért fog küzdeni. Annak ellenére, hogy ellenfelünk a tavalyi idényben 48 ponttal és 15 győzelemmel megnyerte az NB III Közép csoportját, s ezzel feljutott a másodosztályba, a 2020/21-es bajnoki évadban remekül szerepel. Az eddigi 33 forduló alatt 60 pontot gyűjtöttek a pécsiek, a kezdő sípszó előtt pedig csak 8 pont volt a lemaradásuk mögöttünk, mely a tabella 4. helyére volt elegendő. Február eleje óta csak a Debrecentől kaptak ki, ám ez a sorozat a mai napon megszakadt, az üldözők sorából pedig a Pécs leszakadt.

A 20 órakor rajtoló összecsapáson a Rados – Szivacski, Otigba, Litauszki, Silye – Viczián, Hidi M – Hinora, Szatmári, Radó – Balajti összeállítású kezdőnk futott ki piros-kék-piros szerelésben, a cserepadon Bánfalvi, Kalmár, Szilágyi, Birtalan, Vernes, Köböl, Kovács és a koronavírusból felépülő Pátkai Máté kapott helyet. Hiányzott azonban a kezdő tizenegyből házi gólkirályunk, Feczesin Róbert, aki sajnálatosan a tegnapi napon kórházba került, illetve a szakmai stáb továbbra sem tudott számítani betegség vagy sérülés miatt Berecz Zsomborra, Jova Leventére, Pekár Lászlóra és Kleisz Márkra (korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk hiányzó játékosainkról).

A pécsi ellenfél a Helesfay – Kónya, Preklet, Katona, Németh – Tölgyesi, Futó – Grabant, Geiger, Hegedűs felállással kezdett, utóbbi helyére - sérülés miatt - Keresztes már a mérkőzés elején beállt. A PMFC keretéből eltiltás miatt hiányzott Króner Martin és Rácz László, Szabó Zalán kisebb sérülés miatt nem lépett ma pályára, míg a fertőzésen átesett Bohata Ádámot is nélkülöznie kellett a pécsi szakmai stábnak. 

A PMFC nem tűnt könnyű ellenfélnek, Balajti Ádám délutáni nyilatkozatában ki is tért arra, hogy "a Pécs egy nagyon szervezett csapat, ez látható abból is, hogy a bajnokságban ők kapták a legkevesebb gólt. Nekünk viszont hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem. Szokták mondani, hogy egy góllal nyerni a legnehezebb." Nos, támadónk mindent elkövetett annak érdekében, hogy a mai mérkőzés győzelemmel záruljon, találatával már a 3. percben megszereztük a vezetést (1-0). A pécsiek azonban nem adták könnyen a pontokat, stabilan védekeztek, s bár a kapuk felváltva forogtak veszélyben, a szünetig nem született több gól. A második részben azonban tovább növeltük előnyünket. Először Szatmári Lóránd talált be a pécsi kapuba, a gólja utáni ismerős mozdulattal pedig a kórházban gyógyuló csapattársnak, Feczesin Róbertnek üzent (2-0).

(fotó: ifj. Thaly Zoltán)

A 88. percben Otigba Kenneth tette fel az i-re a pontot, egy jobb oldali szöglet után fejjel talált a kapuba (3-0), mellyel kialakult a Vasas-Pécs rangadó végeredménye is. A helyzetkihasználásunkkal ma nem volt gond, megérdemelt és magabiztos győzelmet arattunk egy olyan pécsi csapat ellen, akik vezetőedzőnk délutáni interjúja szerint üde színfoltot jelentenek a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben. Játékosaink joggal örülhettek az öltözőben, hiszen a meccs tétje óriási volt, a megszerzett három ponttal továbbra is vezetjük a tabellát, a sikerrel pedig újabb lépést tettünk a kitűzött cél felé. Csapatkapitányunk, Szatmári Lóránd a mérkőzés lefújását követően Feczesin Róbertnek ajánlotta a mai győzelmet.

A mérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható.

Schindler Szabolcs vezetőedző a lefújást követően értékelt:
- Sokan mondták a lefújás után, hogy milyen könnyű mérkőzés volt a mai, de elárulom, egyáltalán nem volt az. Kifejezetten nehéz meccset játszottunk, ahol jól kezdtünk, fontos gólt szereztünk. A Pécs próbált agresszívan játszani és letámadni, ami az elején nekünk nem is feküdt. A második félidőben átvettük az irányítást és szép gólokat szereztünk, ennek alapján mindenképpen megérdemeltük a győzelmet. A csapatnak csak gratulálni tudok, nagyon jó volt a hozzáállás, és bízom abban, hogy nemsokára nézők előtt tudunk játszani.
 
Vas László, a pécsi csapat trénere is megfogalmazta véleményét:
- Gratulálok a Vasasnak! Egy ilyen tradíciókkal és ilyen feltételekkel rendelkező klubnak az első osztályban a helye. Minden vereség fájó, de ez főként, hiszen a játékban ez a nagyarányú vereség nem volt benne. Amíg ellenfelünk a kínálkozó lehetőségekkel jól sáfárkodott, addig mi a kisebb-nagyobb helyzetekkel nem tudtunk élni.
 
Azon szurkolóink, akik nem tudták élő közvetítésünket figyelemmel kísérni, az MTVA Médiaklikk felületén felvételről is megtekinthetik a Vasas-Pécs találkozót.
 
A feljutásért harcban álló csapatok közül a DVSC vasárnap 17 órától a Nagyerdei Stadionban fogadja a Kazincbarcika együttesét, a Gyirmót pedig ugyanebben az időpontban az ALCUFER Stadionban csap össze a Doroggal. Következő mérkőzésünkre szerdán kerül sor, a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában 2021. április 28-án, 17 órától a Soroksár SC otthonában lépünk pályára. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!