U19-17-16: Az ország legjobb 8 csapata között a Vasas

2021-02-25 15:39
A 2020/21-es évadban a Vasas Kubala Akadémia minden korosztálya az ország kiemelt bajnokságaiban szerepel. A három legidősebb - U19-es, U17-es és U16-os - korosztályoknál a Magyar Labdarúgó Szövetség versenykiírása alapján ősszel az ország 24 legjobb együttese két 12 csapatos csoportban szerepelt korosztályonként, a Vasas küzdelmei az első, kiemelt részben zajlottak. Az elmúlt hónapok során nem kisebb feladat volt a cél, mint a kiemelt csoportban is minél előkelőbb helyen végezni annak érdekében, hogy az őszi alapszakasz után a tavaszt már az ország legjobb 8 csapata között, a rájátszásban lehessen folytatni. A Vasas Kubala Akadémia mindhárom korosztálya magasan teljesítette az elvárásokat, így hétvégétől színvonalas, szakmailag rendkívül hasznos, kemény mérkőzések következnek hazánk legjobb 8 csapatának részvételével. Gratulálunk utánpótlás-korosztályainknak, sok sikert kívánunk a tavaszi rájátszásban!

Az őszi teljesítménnyel kivívott elismerés nem csupán azt jelenti, hogy tavasszal a rájátszás nyolc résztvevője a bajnoki címért fog megküzdeni, hanem azt is, hogy ezek a csapatok jövőre biztosan a legjobb 12 között kezdik meg a szereplést.

U19-es korosztályban az FTC, az ETO FC Győr, a Vasas Kubala Akadémia, a DVSC-DLA, az Illés Akadémia-Haladás, a Budapest Honvéd-MFA, az MTK Budapest és a Nyíregyháza Spartacus vívnak meg majd egymással, a sorozat végén pedig a győztes az UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligájában is indulhat.

Az U17-es korosztály tekintetében a következő részletek fontosak:
- a rájátszásban érintett A-csoport nyolc csapata (Puskás Akadémia, Budapest Honvéd-MFA, MOL Fehérvár FC, DVTK, MTK Budapest, DVSC-DLA, FTC, Vasas Kubala Akadémia) és a B-csoport első négy helyezettje a következő évadban az U19-es kiemelt csoportban indulhat,
- a C-csoport utolsó helyezett - s egyben kieső - együttese a következő évben az U19-es regionális bajnokságban indul (a kieső csapat helyére az U17-es regionális bajnokság rájátszását megnyerő csapat csatlakozik majd),
- a többi 11 csapat a jövő évi bajnokságban az U19-es alap csoportban kezdi meg szereplését.

Az U16-os korosztályra vonatkozó szabályok a következők:
- kiesés nincs,
- az A-csoport nyolc résztvevője (FTC, Vasas Kubala Akadémia, Budapest Honvéd-MFA, ETO FC Győr, Puskás Akadémia, DVSC-DLA, MTK Budapest, Illés Akadémia-Haladás) és a B-csoport első négy csapata a következő bajnokságot az U17-es kiemelt csoportban kezdik meg,
- a B-csoport 5–8. helyezettje és a C-csoport csapatai a jövő évi küzdelmek során az U17-es alap csoportban rajtolnak,
- a 2021/22-es U16-os bajnokság mezőnye az U15-ös országos bajnokság 1–14. helyezettjeiből, nyolc regionális győztesből, továbbá a rájátszás két legjobb együtteséből áll majd össze.

A tavaszi szezon 2021. február 27-én rajtol, a rájátszásban minden csapat kétszer játszik majd az ellenfeleivel, összesen 14 találkozó vár a csapatokra. Íme, az első hétvége programja:

MLSZ Országos U19 "A" Csoport - 1. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC - Vasas Kubala Akadémia
zártkapus bajnoki mérkőzés
2021. február 27., szombat 14:00
Nyíregyháza, Örökösföld Sporttelep

MLSZ Országos U17 "A" Csoport - 1. forduló
Puskás Akadémia FC - Vasas Kubala Akadémia
zártkapus bajnoki mérkőzés
halasztva

MLSZ Országos U16 "A" Csoport - 1. forduló
Vasas Kubala Akadémia - Illés Akadémia-Haladás
zártkapus bajnoki mérkőzés
2021. február 27., szombat 12:00
1139 Budapest, Fáy utca 58.