Őriztük a 3. helyet, legyőztük az Újpestet - ilyen volt március

2017-12-29 11:17
Bár a bajnokságban nem úgy szerepeltünk, ahogy vártuk, (két vereség, egy győzelem), de a Magyar Kupában az Újpest elleni idegenbeli győzelem gyógyírt jelentett.

Márciust egy 2-0-s idegenbeli győzelemmel kezdtük a Mezőkövesd ellen. Ekkor úgy tűnt csak kisiklás volt a Gyirmót elleni hazai pontvesztés, és a Videoton (41 pont) valamint a Honvéd (40) mögött, 38 ponttal (egy elmaradt találkozóval álltunk a 3. helyen. Mögöttünk három ponttal az FTC volt.

Sajnos nem volt elég, hogy Vida Máté a lipóti edzőtábort térdsérülés miatt kényszerült kihagyni: a Mezőkövesd elleni bajnoki napján sikeres vakbélműtéten esett át, ami miatt többhetes kihagyás várt rá.

Március 8-án fontos állomásához érkezett az új Illovszky Aréna projekt: a tervezett ütemezésnek megfelelően véget értek a stadion bontási munkálatai, és néhány nap múlva megkezdődött az építés.  

Március 11-én, a 164. MTK – Vasas egygólos hazai győzelmet hozott. Sajnos kevés veszélyt jelentettünk ellenfelünk kapujára és a kiesés elől menekülő kék-fehérek így 5 pontra kerültek a 11. helyezettől, míg csapatunk megőrizte a dobogós helyezését, bár beért minket a Ferencváros.

Március 16-án pótoltuk az elmaradt Vasas – Haladás találkozót, ám egyéni hibáinkat könyörtelenül kihasználó vasiak 3-2-re legyőzték csapatunkat. Nem tudtunk élni a kínálkozó alkalommal, hogy közelebb kerüljünk az előttünk álló két együtteshez.

Hat játékosunk kapott behívót: Hangya a felnőtt válogatottba, Murka és Szivacski az U21-esbe, Kleisz az U19-esbe, míg Ristevski a macedón, illetve James a kanadai nemzeti csapat mérkőzéseire készülhetett.

A bajnoki szünetben, március 24-én Dunakeszin a Cigánd SE-t fogadtuk és ha nehezen is, de 2-1-re legyőztük másodosztályú ellenfelünket. A találkozón Gaál egy ütközésnél kézközépcsont törést szenvedett.

A vártnál gyengébb bajnoki szereplésünkért a Magyar Kupában kárpótoltuk magunkat. Március 29-én negyeddöntő első mérkőzésén, a Szusza stadionban, idegenben, csapatunk 0-1-ről felállva 2-1-re nyert az Újpest ellen. Pedig a számunkra a mérkőzés eleje egy horror filmhez volt hasonlítható: eladott labdából gólt kaptunk a 4. percben, majd a 7.-ben büntetőt hibáztunk. Ám James szemfüles labdaszerzéséből lőtt bombagólja és a találkozó vége előtt néhány perccel Remili sokáig nem felejthető Balajcza feletti átívelése értékes idegenben lőtt gólokat és mint később kiderült, továbbjutást eredményezett.

Ezzel a győzelemmel valamelyest sikerült feledtetni a bajnokságban elszenvedett nem várt két vereséget.

Az NB I-es tabellán a 23. forduló után továbbra is őriztük 3. helyünket, a nyakunkon lihegő FTC előtt.

Márciusi bajnoki mérlegünk: 1 győzelem, 2 vereség, 4-4-es gólkülönbség.

Márciusi mérkőzéseink:

Mezőkövesd – Vasas 0-2 (0-1)
NB I. 22. forduló, március 4.
Gólszerzők: Ristevski (20.'), Berecz (50.')

MTK – Vasas 1-0 (1-0)
NB I. 23. forduló, március 11.
Gólszerző: Myke (42.')

Vasas – Haladás 2-3 (0-1)
NB I. 20. forduló, március 16.
Gólszerzők: Ristevski (47.'), Saglik (83.'), illetve Williams (25', 70.'), Kovács (51.')

Vasas – Cigánd (NB II) 2-1 (0-1)
Felkészülési mérkőzés, március 24.
Gólszerzők: Gaál (52.'), Saglik (80.'), illetve Katona (26.')

Újpest – Vasas 1-2 (1-0)
Magyar Kupa, negyeddöntő 1. találkozó, Szusza stadion.
Gólszerzők: Lázok (4.'), illetve James (62.'), Remili (86.')