NK Osijek - Vasas FC (felkészülési mérkőzés)

2013-07-04 00:00
(online közvetítés)

NK Osijek - Vasas FC

2-1

(2-1)

Helyszín: Felcsút, Puskás Akadémia

Nézők száma: 200 fő

Csapatunk összeállítása:

Hermány - Görgényi, Izing, Schultz, Engel - Gál, Recklet - Vida, Cseke, Boda - Zamostny

Cserék: Németh, Marcsek, Petrók, Horia, Nagyházi, Molnár P. Horváth L, Jákó, Szedlár, Lucas

Gólok: Bralic, Dugandzic ill. Recklet


1. perc A mérkőzés elkezdődött...

11. perc Recklet kapott remek labdát Csekétől, a 16-os előtt szépen vette át a labdát, s egy tolás után szépen lőtte ki 14 méterről a jobbalsó sarkot. (0-1)

15. perc Vida ment el védője mellett a jobboldalon, laposan Zamostnyhoz passzolt, aki 13 méterről, középről a balalsót célozta meg, centiket tévedett, szép próbálkozás volt.

21 perc telt el, a játék kiegyenlített, de igazán csak egy lehetőség adódott eddig a mérkőzés folyamán, ami gólt sejtetett, azt az amerikai Recklet ki is használta. Ebből kiderül, hogy a kapusok eddig munkanélküliek. Csapatunk védekezése összeszedett, de a támadások gyakran pontatlanok, ezen még sokat kell finomítani.

27. perc Cseke adott be a baolodalról, a kapus nem tudta lehúzni azt, kezéből kiperdült a labda, amely Görgényi elé került. Védőnk nem tudta lekkően leszorítani a lővést, amely magasan a kaőu fölé szállt.

30. perc Barisic húzott befelé a baloldalról, Görgényi mellett, 17-ről lövésre szánta el magát, amely egy méterrel a jobbfelső felett szállt el.

35. perc Vida és Zamostny közösen megkavarta a teljes Osijek védelmet, de kicsit túl kombinálták a helyzetet, így Zamo lövésébe az utolsó pillanatban belevetődtek.

39. perc Megint Barisic kapott remek labdát lesre játszó védőink között, egy az egyben vezethette a labdát Hermányra, aki tökéletes ütemben lépett ki és zárta a szöget, szépen védett.

41. perc Gál meghúzódott, Horia lépett a helyére.

44. perc Harmadszor is Barisic, megint egy az egyben léphetett ki, megpróbálta átemelni a labdát Hermány felett, aki hatalmas ugrással ártalmatlanította a labdát. Bíztató formában a fiatal kapus.

45. perc Épp írni akartam, hogy a horvátok átvették az irányítást, amikor jött is az egyenlítés. Baloldali szöglet után Bralic bólintott a hálónkba. (1-1)

A gól után le is fújta az első félidőt a játékvezető.

A második félidőt, szinte teljesen új felállással kezdjük. Csapatunk a következő:

Németh - Marcsek, Izing, Petrók, Engel - Recklet, Horia - Molnár P., Horváth L. Boda - Ádám M.

9 perc után mezőnyjáték folyik, egyik csapat sem tud dominálni. Dirk Berger próbálja erőltetni a letámadásokat, de csak helyenként sikerül a csapatnak.

21. perc Némethnek kellett védenie egy 20 méteres lövést. Az első volt a félidőben!!!

26. perc. Újra az Osijek veszélyeztetett, de Grgic lövése 22 méterről, középről, magasan fölé szállt.

30. perc Cseke visszaállt, Engel jött le a pályáról.

10 perc van hátra, s azt lehet megállapítani, hogy a védekezésünk nem tökéletes, de vannak látható, bíztató elemek amelyeket Dirk Berger elvár a csapattól, de a támadó játékunk nehezen értelmezhető.

84. perc Vezet az Osijek. Izing veszített labdát térfelünk közepén, minek következtében ketten vezethették a labdát a kiszolgáltatott Marcsekra, akit könnyedén kijátszottak, s értékesítették a helyzetet. (2-1)

88. perc Némethet tesztelték újra a baloldalon elhúzó támadó 15-ről, kicsit szorongatott helyzetből próbálkozott, de kapusunk szépen védett.

Vége a mérkőzésnek, 2-1-es vereséget szenvedtünk. Az első félidőben időnként kifejezetten játszottak a fiúk, a második játékrészben viszont nagyon gyengén muzsikált a támadó játékunk, így pedig nehéz meccset nyerni. 4 napja van együtt a csapat, még sokat fejlődhetnek, remélhetőleg ez látható is lesz a következő napok folyamán.

Köszönöm figyelmüket. Hajrá, Vasas!!!