Mezőkövesd Zsóry-Vasas FC 2-0 (1-0)

2013-07-10 00:00
online-közvetítés

Szerdán délután a Tatai Edzőközpontban, felkészülési mérkőzésen lép pályára csapatunk az NB I-es újonc Mezőkövesd ellen. Míg az Öreg-tó partján edzőtáborozó borsodi alakulat már lassan 'kész' van, hiszen két hét múlva megkezdődik számára az élvonalbeli bajnokság, addig mi még csak másfél hete kezdtük az edzéseket, s jelenleg az erőgyűjtés időszakát éljük. Ennek ellenére remekül illeszkedik felkészülési programunkba a mai összecsapás, lévén Dirk Berger vezetőedző alkalmat adhat a bizonyításra a Fáy utcában készülő próbajátékosoknak.

Mezőkövesd Zsóry-Vasas FC  2-0 (1-0)

Tata, 150 néző, vezette: Kovács Gábor (Becséri G., Fehér M.)

Mezőkövesd. Szántai - Burány, Szalai, Gévay, Éles - Farkas B., Németh N., Melczer, Bognár - Hamar, Balajti. Edző: Véber György.

Vasas: Németh G. - Görgényi, Izing, Lucas, Engel - Szedlár, Cseke, Gál, Barzsó - Zamostny, Ádám. Edző: Dirk Berger.

11. perc: Először került veszélybe a kapu: Zamostny hajszál pontos keresztlabdával indította Görgényit a jobb oldalon, aki mesterien tálalt a lyukra futó Szedlár elé, a szélső az alapvonalról középre emelt, ám a berobbanó Zamostny elől az utolsó pillanatban szögletre mentett Szalai.

15. perc: Bognár indította középről Melczert, aki a tizenhatos előtt a mellette elfutó Balajti elé tálalt, de Lucas jó ütemben lépett elé, és megpróbálta hazakísérni a labdát. Nem értették meg azonban egymást Németh Gáborral, így a brazil védőnek szögletre kellett tisztáznia.

18. perc: Cseke hosszú indításával Szedlár robogott volna a kapu felé, ám a kapujából kifutó Szántai a tizenhatoson kívül, becsúszva menteni tudott.

26. perc: Engel tekert balról a kapu elé, a védők mögé becsavarodó labdáról csak centikkel lemaradt Ádám Martin, így az Szántai ölében halt el.

28. perc: Burány a jobb oldalról élesen, laposan középre lőtte a labdát, de Balajti elől Lucas önfeláldozóan szögletre mentett.

35. perc: Melczer jobb oldali szögletrúgásánál elaludt a teljes védelem, így Gévay 8 méterről, középről, a földről, akadálytalanul fejelhetett a hosszú sarokba, 1-0.

36. perc: Zamostny jobbról, a kaputól mintegy 35 méterre szabadrúgásból célozta meg a borsaodi kapu bal alsó sarkát, Szántai vetődve hárította a középmagas lövést.

43. perc: Cseke mesterien vette észre a lesre játszó védők közül kirobbanó Szedlárt, a szélső elől Szántai a tizenhatoson kivülre futva, kétségbeesetten vágta ki a labdát.

44. perc: Balajti a balösszekötő helyén kapott pontos labdát, ám elhamarkodottan, 16 méterről gyengén lőtt, Németh Gábor pedig magabiztosan hárított.

A szünetben mindkét csapat cserélt, s teljesen új tizenegyek folytják a mérkőzést a második félidőben.

Mezőkövesd: Ficsór - Hegedűcs Cs., Bagi, Hegedűs D., Lakatos - Sigér, Dobos, Irhás, Petneházi - Goerge, Olasz.

Vasas: Hermány - Horváth L., Lucas, Izing, Marcsek - Jákó, Recklet, Horia, Nagyházi - Dosso, Vida.

Lassan húsz perc telt el a második félidőből, de még egyetlen alkalommal sem kellett közbe avatkozniuk a kapusoknak. A mezőnyben birkóztak a játékosok, de a kapuk nem forogtak még veszélyben.

68. perc: Petneházi vette észre, hogy Hermány túlságosan is kint áll a kapujából, a felezővonalról ráemelte, s nem sokon múlott, hogy a labda nem hullott be a léc alá.

77. perc: George futotta le Marcseket a bal oldalon, az alapvonalról középre lőtte a labdát, Irhás pedig senkitől sem zavartatva, 7 lépésről a kapu közepébe lőtt, 2-0.

80. perc: Horia átadása után Dosso középen kapura fordult, 25 méteres lövése a jobb oldali kapufáról vágódott az alapvonalon túlra.

88. perc: Recklet szerzett határozottan labdát a kövesdi térfél közepén, remekül ugratta ki Vidát, ám a fiatal játékos óriási ziccerben a bal sarok mellé lőtt.

90. perc: Jobb oldalról Vida ívelt a hosszú ötös sarkára, Lucas visszafejelte a labdát Dossónak, akiről újra a brazil elé pattant a játékszer, lövése bár utat talált a bal sarokba, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt.

A játékvezető nem hosszabbított, a felkészülési mérkőzést végül 2-0-ra megnyerte a Mezőkövesd együttese.