Megérdemelt győzelem a BVSC ellen

2024-03-31 19:09
Csapatunk a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában Berecz Zsombor találatának és Király Ákos öngóljának köszönhetően múlta felül 2–0-ra a márciusban első vereségét ma elszenvedő zuglói alakulatot.

Vasas FC – BVSC-Zugló 2–0 (1–0)
Merkantil Bank Liga, 26. forduló
2024. március 31., vasárnap 17:00
Illovszky Rudolf Stadion
1496 néző

játékvezető: Antal Péter (Szilágyi Norbert és Nagy Viktor, tartalékjátékvezető: Katona Balázs)

Vasas FC: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth – Bakti (Girsik, 70.), Berecz (Vida, 82.), Hidi, Urblík, Doktorics (Deutsch L., 77.) – Tóth M. (Zimonyi, 82.), Radó (Holender, 70.)
vezetőedző: Gera Zoltán

BVSC-Zugló: Csenterics – Nagy (Benkő, 52.), Vinícius (Hesz, a szünetben), Deutsch B., Király – Tóth K., Hidi P. (Nwachukwu, 52.) – Ihrig-Farkas (Tóth L., 77.), Mitrovic (Májer, 77.), Kelemen – Bacsa
vezetőedző: Szekeres Tamás

gólszerző: Berecz (17.), Király (47., öngól)

sárga lap: Deutsch B. (5.), Király (60.)

kiállítva: Deutsch B. (72.)

Gera Zoltán vezetőedző a mai mérkőzésen az alábbi kezdőcsapatot küldte pályára: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth – Bakti, Berecz, Hidi, Urblík, Doktorics – Tóth M., Radó, míg a kispadon Uram, Bánfalvi, Litauszki, Holender, Rab, Szánthó, Deutsch L., Ódor, Vida, Girsik, Szalay és Zimonyi foglalt helyet. Bukta Csaba és Sztojka Dominik kisebb izomsérülés miatt nem állt szakmai stábunk rendelkezésére, míg Faragó Bálint továbbra is térdproblémákkal küszködik. Hinora Kristóf eltiltása a mai mérkőzést követően járt le, így a BVSC ellen még nem számíthattunk rá.

A BVSC a Csenterics – Nagy, Vinícius, Deutsch B., Király – Tóth K., Hidi P. – Ihrig-Farkas, Mitrovics, Kelemen – Bacsa összeállításban kezdett, míg Szekeres Tamás döntése értelmében Petroff, Kovács, Májer, Hesz, Dibusz, Szilágyi, Horváth, Tóth L., Rabatin, Benkő, Nwachukwu és Csősz csereként várt bevetésre.

Húsvét alkalmából klubunk nem feledkezett meg a legkisebbekről: a mérkőzés előtt a beléptetést követően minden 14 év alatti drukkerünket csokinyuszival vártuk a kapuknál. Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Az első féldiő kezdőrúgását Dercsényi László végezte el, aki családjától kapta az ajándékot 75. születésnapjára. Bátran kezdtek a vendégek, akik a saját tizenhatosunknál is letámadtak minket. Ellenfelünk egészpályás letámadása 10 percig tartott, utána visszahúzódtak a térfelükre, átadták nekünk a területet. Csapatunk a széleken próbált a védelem mögé kerülni, ami többször sikerült, a bal szélen Doktorics, a jobb oldalon Tóth Milán révén.

A 17. percben meg is szereztük a vezetést: Pávkovics indította a jobb szélen elfutó Tóth Milánt, aki lefutotta Deutsch Bencét, majd éles szögből lőtt, Csenterics védett, a kipattanó labdát Doktorics szerezte meg, aki Bereczhez passzolt és csapatkapitányunk 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 1–0. A gól után sem változott a játék képe, nálunk volt többet a labda, a párharcok intenzívebbek lettek.

A 21. percben újabb gólt szerezhettünk volna, Hidi M futott el a bal szélen, Tóthhoz centerezett, aki a jobbján érkező Radóhoz passzolt, támadónk azonban nem lőtt egyből, hanem átvette a labdát, így a védők tisztáztak. Továbbra is a mi akaratunk érvényesült, a BVSC-nek minden energiája elment a védekezésre.

A 35. minutumban Tóth Milán passza után Berecz csavart egyből kapura, a labdát egy védő a gólvonalról tisztázta, amely aztán visszapattant Tóth elé, akinek közeli kapáslövését Csenterics barúvos mozdulattal hárította. A vendégek a 41. percben találták el először a kaput, Mitrovic 21 méteres lövését Jova magabiztosan megfogta. Az első félidőben látottak alapján megérdemelten vezettünk.

A második féldiő kezdőrúgását Jenei Lajos végezte el, aki családjától kapta az ajándékot 50. születésnapjára. A játékrészt jobban nem is kezdhettük volna: a 47. percben Doktorics az alapvonalon becselezte magát az ötös sarkáig, ahonnan kapu elé lőtt labdája a menteni igyekvő Király Ákos lábáról a hálóba pattant, 2–0

Szekeres Tamás kettős cserével reagált a kétgólos hátrányra, a vendégek feladták korábbi védekező taktikájukat. Aktívabban játszottak előre, ennek köszönhetően előttünk is több terület nyílt gyors ellentámadásokra. A 67. percben Nwachukwu tört előre jó cselekkel, 18 méterről laposan lőtt, Jova lábbal szögletre mentett. A sarokrúgást követően Hesz jobb sarokra csúsztatott labdáját Doktorics vágta ki a gólvonalról.

A 72. percben tízen maradtak a vendégek: Baráth előrevágott labdájával Tóth Milán tört volna kapura, lefutotta Deutsch Bencét, aki visszahúzta támadónkat. Mivel a BVSC játékosának volt már egy figyelmeztetése, a játékvezető a második sárga lap mellé felmutatta neki a pirosat is. A 82. percben Urblík ívelt be szögletet a bal szélről a hosszú oldalra, Holender visszatette a labdát Berecznek, akinek kapáslövését Csenterics megfogta.

A találkozó utolsó gólszerzési lehetősége előttünk adódott, amikor Urblík ívelt be szabadrúgást a védők mögé, Zimonyi estében próbálta meg kapura továbbítani a labdát, de nem érte el, Csenterics pedig vetődve megfogta a játékszert. Csapatunk győzelme nem fogott veszélyben, megérdemelten szereztük meg a három pontot.

A BVSC-Zugló elleni mérkőzésről a szöveges tudósítás IDE KATTINTVA olvasható. 

Gera Zoltán vezetőedző így értékelt a lefújás után:

– Az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki. Voltak viszont olyan dolgok, amelyek nem tetszettek, sok könnyű labdát adtunk el, amiből az ellenfél kontrázhatott. Pozitívum, hogy helyzeteket alakítottunk ki és több gólt is szerezhettünk volna. A második félidőben az volt a terv, hogy megpróbáljuk azt a játékrészt is megnyerni, Doktorics bravúros egyéni megmozdulásával pedig gyorsan megszereztük a második gólt. Ezután a BVSC jobban kinyílt, nagyobb területet hagyott nekünk, így voltak újabb  lehetőségeink, majd a kiállítás eldöntötte a mérkőzést. Az nem tetszett, hogy emberelőnyben passzívabbá váltunk, jobban ki kellett volna használnunk, hogy többen vagyunk a pályán, több helyzetet kellett volna kialakítani. Megérdemelten nyertünk, de tudunk ennél jobban is játszani.

Aki lemaradt a találkozóról, visszanézheti hivatalos YouTube-csatornánkon. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ilyen sokan buzdították a helyszínen csapatunkat! A következő tétmérkőzésünkre nem kell sokat várni: április 3-án, szerdán 17:15-kor a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében az élvonalbeli Paksi FC csapatát fogadjuk az Illovszky Rudolf Stadionban.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!