Második lett csapatunk a tiszafüredi centenáriumi tornán

2013-06-05 00:00
A második helyen végzett csapatunk a Tiszafüreden rendezett négyes tornán, miután a döntőben 1-0-s vereséget szenvedett a Debrecen ellen.

Jól indult a torna, hiszen az első mérkőzésen a vendéglátó Tiszafüred csapatát meggyőző játékkal 6-0-ra vetük, s így elsőként jutottunk a döntőbe. Utána a Debrecen és a Honvéd csapott össze, s egy változatos, izgalmas mérkőzésen a hajúságiak csikarták ki a finálét, egy minimális, 1-0-s győzelemmel.

A harmadik helyért az ünneplő Tiszafüred és a Honvéd mérkőzött meg. Előzetesen mindenki könnyed fővárosi diadalra számított, de a hazai sárga-feketék mindent megtettek annak érdekében, hogy erre rácáfoljanak... sikeresen! A kétszer 20 perces rendes játékidő 0-0-s döntetlenre végződött, a bronzérem sorsát végül büntetőkkel döntötték el, s érvényesült a papírforma 7-6-os Honvéd győzelemmel.

A hosszú 11-s párbaj miatt, kicsit megcsúszva, kis híján itéletidőben kezdődött el a Vasas-Debrecen döntő. A csapatok hajtottak, olykor kemények voltak egymással, de az első félidőt követően nem dőlt el semmi, az egyre ritkoló közönség - hisz mindenki menedéket keresett, hogy meg ne ázzon - nem láthatott gólt...

Látott sajnos a második játékrész elején, ekkor Pölöskei bolondította meg szinte a teljes védelmet, beleértve Tiszai kapust is, és gurított könnyedén a hálóba. Szép egyéni teljesítmény volt.

Szép volt ugyanakkor csapatunk teljesítménye is, mert az elég jó erőkből álló Debrecen mellet nem játszott alárendelt szerepet fiatal csapatunk, s 1-2 jó egyéni teljesítményt is láthattunk.

Gratulálunk a fiúknak, s egyben jó pihenést is kívánunk nekik a nyári szünetben!

Debrecen- Vasas

1-0

(0-0)

Vasas: Tiszai - Rhys, Lucas, Turi, Marcsek - Nagyházi, Recklet (Rőthi) - Vida (Primus) - Jákó, Katona B. (Szedlár), Boda

Gól: Pölöskei