Manjrekar James: „Mindent megtettem a sikerért”

2017-08-27 17:46
A Paks ellen 3-1-re megnyert mérkőzés első gólját, és ezzel első vasasos bajnoki találatát szerző Manjrekar James tevékeny részt vállalt a csapat sikerében. Kanadai válogatott játékosunkat kérdeztük a meccsről és a válogatott programjáról.

Gratulálunk az első bajnoki gólodhoz!

- Köszönöm szépen. Nem teljesen ismeretlen számomra ez a poszt, a kanadai válogatottban többször szerepeltem már ebben a pozícióban. Michael Oenning vezetőedző úgy döntött, hogy most középső védőként tudok hasznos tagja lenni a csapatnak, ezt a döntést elfogadtam, és mindent megtettem annak érdekében, hogy sikeresek legyünk. Úgy érzem, tudtam segíteni. Az első gól megszerzése mindig nagy öröm, főleg nekünk, akik inkább a védekezésben vállalunk szerepet.

A gólod után Mohával különös módon ünnepeltetek: imába kulcsolt kezekkel csapatkapitányunk meghajolt előtted. Hogy jött ez a gólöröm?

- Igen, az edzések során korábban beszélgettünk arról, hogy csinálni kéne egy ilyet, a tiszteletadás jeleként. Moha emlékeztetett rá a pályán, így egyszerűen megcsináltuk. Örülök, hogy a közönségnek is tetszett.

A Paks ellen mindig nehéz mérkőzéseket játszunk. Milyen pluszt sikerült most a csapatnak produkálni ahhoz, hogy ezúttal győztesen hagyjuk el a pályát?

- Viszonylag korán szereztünk vezetést, így a Paksnak kellett kezdeményeznie. A második gól pedig erősítette ezt a helyzetünket. Az is nagyon számított, hogy a bekapott gól a félidő előtt jött, ezért tudtuk, hogy nagy hangsúlyt kell helyezni a védekezésre. Ez jól sikerült, még ha a szerencse egy-két alkalommal mellénk is állt.

A kanadai válogatottal Jamaika ellen játszotok barátságos mérkőzést. Gondolom, a cél a visszavágás az Aranykupán történt kiesés miatt.

- Pontosan, van még nyitott számlánk velük szemben. Vereséget szenvedtünk ellenük az Aranykupa negyeddöntőjében, így mindent megteszünk azért, hogy jövő szombaton Torontóban, hazai pályán megverjük őket, és egy kicsit kárpótoljuk a szurkolóinkat és magunkat is. Várom már a meccset.