Kondás Elemér: Szükség lesz minden tudásunkra

2023-03-04 09:30
Vezetőedzőnk a MOL Fehérvár elleni találkozóra készülve mondta el gondolatait.

Bár a bajnokság tavaszi kiírásában még nem sikerült győzelmet szerezni, de gyűjtöttünk négy pontot és a Magyar Kupa negyeddöntőjében is sikert arattunk.

- Előre tekintünk, és nem azzal foglalkozunk, hogy az elmúlt bajnoki találkozókon nem sikerült nyerni. Sokkal fontosabb, hogy a kupában való továbbjutás adhat egy szükséges löketet a csapat önbizalmának, amit meg kell lovagolnunk. Nehéz mérkőzésre számítunk Fehérváron, de tudjuk mi a célunk, és ennek megfelelően kell nekimennünk a találkozónak.

Gyakori mantra a futball világában és a sajtóban, hogy a kupaszereplés a bajnokságban mutatott teljesítmény rovására mehet, így nem érdemes teljes erőbedobással harcolni a végső győzelemért. A Vasasnál ezt másképp gondolják!

- A mi felfogásunk abszolút ellentétes: a Magyar Kupa is egy olyan versenysorozat, amiben sikereket lehet elérni, erre pedig a Vasas nagyon ki van éhezve. Örülök, hogy a csapaton is látszik, mennyire fontosnak tartják azt, hogy ha bármilyen kiírásban pályára lépünk, akkor győztesen szeretnénk levonulni a meccs végén. Arról nem is beszélve, hogy remek lehetőség ez arra, hogy több játékost tartsunk tűzben, akikre aztán a bajnoki találkozókon is tudunk számítani.

Kellemes emlékek fűződnek az őszi, Fehérvár elleni találkozónkhoz, ugyanis az októberi összecsapás alkalmával sikerült megszerezni első idei NB I-es győzelmünket, méghozzá egy magabiztos 2-0-s sikerrel. Egy esetleges újabb győzelemmel biztosan megelőznénk esti ellenfelünket a tabellán.

- Nem szabad elfelejteni, hogy a Fehérvár egy nagyon jó játékosokból álló csapat. Az őszi találkozóról a pozitívumokat szeretnénk megtartani és hozzátenni mindent, ami még bennünk van, mert szükség lesz minden tudásunkra. Valamennyi csapat eredménykényszerben van, de a tabella állásával nem foglalkozunk egyelőre. Tizenkét mérkőzés van előttünk, a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb pontot tudjuk begyűjteni ezeken a találkozókon, aztán a végelszámolásnál kiderül, hogy ez melyik helyezéshez elég.