Hétvégén a Zalaegerszeg csapatát fogadjuk

2023-05-10 12:36
Az OTP Bank Liga 31. fordulójában szombaton lépünk pályára a Fáy utcában.

A szombati játéknap első találkozóján 14:15-től hazai környezetben fogadjuk a kék-fehér együttest. A két klub közös történelme során 79 - ebből 73 élvonalbeli és 6 másodosztályú - bajnoki mérkőzésen találkozott egymással. Az NB I-es összecsapásokat tekintve 33 Vasas-győzelem mellett 19 meccsen pontosztozkodással ért véget a kilencven perc, 21 alkalommal pedig zalai sikerrel zárult párosításunk. Amennyiben csak a Fáy utcában lejátszott találkozókat vesszük számba, úgy még jobban felénk billen a mérleg: története során összesen háromszor nyert a ZTE élvonalbeli összecsapáson Angyalföldön, ezzel szemben 26-szor tartottuk itthon a három pontot az elmúlt öt évtized során. Utoljára több mint 11 éve, 2012 márciusában sikerült első osztályú találkozón a ZTE fölé kerekedni - igaz, az idei szezon előtt ez volt a legutolsó alkalom, hogy a két csapat a legmagasabb osztályban összecsapott. A másodosztályú küzdelmeket is figyelembe véve már sokkal frissebb sikereket is fel tudunk idézni, hiszen 2013-ban, 2014-ben (kétszer is), ’15-ben és 18’-ban is győzelmeket arattunk a zalaiak ellenfeleként.

Bár a mezőny harmadik legkevesebb döntetlenjét játszotta a ZTE, a velünk vívott párharcaik az idény során eddig mindkét alkalommal eldöntetlenek maradtak. A szezonbeli első összecsapásunkon - októberben - az Illovszky Rudolf Stadionban léptünk pályára, akkor - az Újpest ellen betaláló és a forduló válogatottjába bekerülő - Holender szerezte meg csapatunknak a vezetést az első félidő legvégén, melyre Lesjak válaszolt a második játékrészben, így egy pontot tartottunk itthon. A második körben Zalaegerszegre látogattunk, ahol egy végletekig kiélezett mérkőzésen - Uram János büntetőhárításának is köszönhetően - újfent egy pontot szereztünk a ZTE ellen.

Vendégeink hárommeccses győzelmi szériával érkeznek a Fáy utcába, melyből az egyik diadalt a MOL Magyar Kupa döntőjében aratták múlt héten. A mezőkövesdi győzelmüket követően a Puskás Arénában a hosszabbításban vívták hódították el a serleget, míg a legutóbbi fordulóban a PAFC együttesét verték meg egy góllal. Kupagyőztes ellenfelünk 37 ponttal jelenleg a tabella 7. helyén áll, 7 ponttal az élmezőnyhöz tapadó Puskás Akadémiától lemaradva, de 13 ponttal megelőzve csapatunkat.

Az zalaegerszegiek idei legeredményesebb játékosa Eduvie Ikoba 11 találattal.

Szombati ellenfelünk vezetőedzője az április végén - újra - kinevezett Boér Gábor. A szakember korábban 31 meccsen irányította a zalaiakat, ám új kinevezése óta csupán 3 találkozója volt, ezek során valamennyi alkalommal győzelmet szerzett csapata. Boér a tavaly nyáron érkező Ricardo Moniz-t váltotta.

A mi oldalunkon Zimonyi Dávid és Radó András volt korábban a zalaiak játékosa.

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában megrendezésre kerülő Vasas FC - Zalaegerszegi TC bajnoki mérkőzést az M4 Sport+ és az m4sport.hu élőben közvetíti.