Háromszor vezetve szereztük meg a győzelmet

2024-04-07 20:12
A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában csapatunk nagy csatában, Nagy öngóljával, illetve Deutsch László és Baráth Botond találatával 3–2-nyert az Aqvital FC Csákvár otthonában.

Aqvital FC Csákvár – Vasas FC 2– 3 (2– 2)
Merkantil Bank Liga, 27. forduló
2024. április 7., vasárnap 17:00
Tersztyánszky Ödön Sporközpont
600 néző

játékvezető: Katona Balázs (asszisztensek: Szalai Dániel és Horváth Zoltán, tartalékjátékvezető: Bana Gergely)

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Murka, Babós (Gregor, 71.), Karacs, Nahirnij – Farkas, Mészáros (Baracskai, 82.), Dusinszki – Gazdag (Tamás, 61.), Nagy (Simon 61.), Szakály (Yablonskyi, 71.)
vezetőedző: Tóth Balázs

Vasas FC: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth – Bakti (Girsik, 85.), Hidi M, Urblík, Berecz, Deutsch (Doktorics, 61.) – Holender (Radó, 61.), Tóth M. (Szalay, 75.)
vezetőedző: Gera Zoltán

gólszerző: Nagy (23.), Dusinszki (46.), ill. Nagy (9., - öngól), Deutsch (34.), Baráth (52.)

sárga lap: Szalay (92.)

A Tóth Balázs edzette alakulat ebben az idényben 34 ponttal a 9. helyen áll a tabellán. Ami a pillanatnyi formát illeti: a legutóbbi három fordulóban veretlen maradt a gárda, a Mosonmagyaróvárt és a PMFC-t egyaránt 1–0-ra győzte le, a Kazincbarcika otthonában pedig 1–1-es döntetlent ért el. Eddig 10 alkalommal találkoztunk a csákváriakkal, és még nem szenvedtünk vereséget: 8 győzelem mellett 2 döntetlen a mérlegünk, az összesített gólkülönbség 34–15 a javunkra. Az őszi, Illovszky Rudolf Stadionban rendezett összecsapásról ugyanakkor kellemetlen emlékeink lehetnek: bár Radó András találatával a 67. percben megszereztük a vezetést, a vendégek a meccs utolsó helyzetéből, a 94. percben egyenlítettek és egy pontot elvittek Angyalföldről.

Gera Zoltán vezetőedző a mai mérkőzésen az alábbi kezdőtizenegyet küldte pályára: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth – Bakti, Hidi M, Urblík, Berecz, Deutsch – Holender, Tóth M. míg Uram, Bánfalvi, Litauszki, Doktorics, Hinora, Szánthó, Vida, Bukta, Girsik, Radó, Szalay és Zimonyi a kispadon foglalt helyet. Ódor Máté betegség miatt maradt ki a mai keretből, míg Sztojka Dominik továbbra is izom-, Faragó Bálint pedig térdsérülés miatt nem állhatott szakmai stábunk rendelkezésére. Tóth Balázs döntése értelmében a hazaiak Zelizi – Murka, Babós, Karacs, Nahirnij – Farkas, Mészáros, Dusinszki – Gazdag, Nagy, Szakály összeállításban kezdtek, míg Perczel, Gregor, Szalai, Decinger, Tamás, Juhász, Simon, Yablonsky, Grünfelder, Baracskai és László csereként várt bevetésre.

A kezdés után rögtön támadólag léptünk fel, a 2. percben Holender beadása után a röviden kifejelt labdára Deutsch csapott le, majd 13 méterről lőtt, ám Zelizi látványos vetődéssel mentett a bal felső sarok elől. A 7. percben Tóth M. gurított középre az alapvonal közeléből, de a védők tisztáztak. A csákváriak tíz emberrel védekeztek, beszorítottuk őket a kapujuk elé, ennek pedig meg is lett az eredménye, a 9. minutumban megszereztük a vezetést: Urblík végzett el szabadrúgást a bal oldalról, kapu elé lőtt labdáját Baráth megcsúsztatta a rövid oldalon, a játékszer Nagy testéről a hálóba pattant, 0–1.

A gólunk után sem változott meg a játék képe, a hazaiak nem tudtak kijjebb jönni, mi pedig magabiztosan adogattunk a térfelükön, keresve a rést a védőfalon. A 15. percben Holender lőtt 19 méterről mellé, majd nem sokkal később megint távolról próbálkozott, ám az a kísérlet sem talált kaput.

A 23. percben viszont a semmiből egyenlített a Csákvár: Farkas futott el a jobb szélen, beadása után Nagy 11 méterről, a bal oldali kapufa segítségével csúsztatott a kapunkba, 1–1. A hazaiak egyenlítő gólja sem változtatott azonban a játék képén, mi birtokoltuk többet a labdát, a csákvári térfelén zajlott a játék, a 28. percben Urblík lőtt a 16-os jobb sarkáról nem sokkal mellé.

A 33. percben Bakti futott el a jobb szélen, lapos beadását követően Tóth M. fordulásból, 14 méterről lőtt, de Zelizi védett. Egy perccel később azonban már ő is tehetetlen volt: Deutsch a büntetőterületen belül becsapta ellenfelét, majd 10 méterről a hazai kapus lába között a kapuba bombázott, 1–2

Az újabb vezető találatunk után kijjebb húzódott a Csákvár, a játékrész hajrájában többet volt a labda a térfelünkön és a félidő hosszabbításában második kaput eltaláló lövésükből is gól született: Murka centerezett jobbról laposan, amely a hosszún üresen érkező Dusinszkinek tökéletesnek bizonyult, aki átvétel után, 6 méterről a hálóba lőtt, 2–2. Hiába játszottunk az első félidő nagy részében jelentős mezőnyfölényben és voltak nagyobb helyzeteink, amikor a hazaiak eljutottak a kapunk közelébe, akkor gólt is szereztek, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második felvonást változatlan összeállításban kezdtük, a hazaiak sem cseréltek a szünetben. A 47. percben, egy baloldali szögletet követően Nahirnij 14 méterről fejelt kapura, Jova a jobb felső sarok előtt fogta meg a labdát. Az 51. percben Tóth M. tört be a tizenhatoson belülre, visszahúzta a labdát, a menteni igyekvő Farkas pedig ugyanezt tette támadónk lábával, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Egy perccel később azonban ismét megszereztük a vezetést: egy balról érkező sarokrúgás Tóth Milánon perdült tovább a rövid oldalon, Baráth pedig lecsapott rá és 7 méterről, kapásból a bal alsó sarokba lőtt, 2–3.

A hazaiak kitámadtak az egyenlítésért, így előttünk is több terület adódott. Az 57. percben Berecz beadása után Urblík fejesét fogta meg Zelizi, nem sokkal később 19 méterről végezhettünk el szabadrúgást, Berecz bombája kevéssel kerülte el a bal sarkot.

Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a 70. percben Urblík szögletét követően Pávkovics fejelt centikkel a jobb felső sarok mellé. A 78. percben nagy kavarodás alakult ki a kapunk előtt, amelnyek végén Hidi M blokkolt szögletre egy közeli kísérletet.

A záró negyed órában a hazaiak mindent egy lapra feltéve jöttek előre, de igazán veszélyes helyzetet nem alakítottak ki. A 92. percben Berecz szerzett labdát a csákvári tizenhatosnál, Szalayhoz emelt, de támadónk 11 méterről a kapu mellé lőtt. Csapatunk háromszor szerzett vezetést a mérkőzésen, a hazaiak kétszer egyenlítettek, a harmadik gólunkra nem érkezett válasz, így megszereztük a három pontot.

Az Aqvital FC Csákvár elleni mérkőzésünkről a szöveges tudósítás IDE KATTINTVA olvasható.

 

Gera Zoltán vezetőedző így értékelt a lefújás után:

– Gratulálok a fiúknak, nagyot küzdöttek. Értékes győzelmet arattunk, főleg annak fényében, hogy szerdán 120 perces kupameccset vívtunk, valamint hogy a Csákvár kétszer is egyenlített, mégsem estünk össze. Elsősorban a játékosok harciasságának és mentális erejének köszönhető ez a siker, kiélezett, nagy csata volt, örülök, hogy megszereztük a három pontot. Hét forduló azonban még hátravan, megyünk tovább és küzdünk a céljainkért.

Aki lemaradt a találkozóról, hivatalos YouTube-csatornánkon visszanézheti közvetítésünket. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ilyen sokan buzdították a helyszínen csapatunkat. Együttesünk legközelebb április 15-én, hétfőn 20 órakor fogadja a HR-Rent Kozármisleny csapatát, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!