Fontos győzelem a Budaörs ellen!

2021-02-21 22:00
A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában Feczesin Róbert duplázott és Radó András is betalált a Budaörs ellen. Továbbra is második, feljutó helyen állunk a tabellán.

Merkantil Bank Liga - 25. forduló
Vasas FC - Budaörsi SC 3-1 (1-0)
Illovszky Rudolf Stadion
zártkapus mérkőzés

játékvezető: Bognár Tamás (Kulman Tamás, Kovács Gábor)

Vasas FC: Jova - Szivacski, Szilágyi, Viczián, Silye - Hidi M, Kovács M. (Hinora, 54.), Berecz - Balajti (Pekár, 83.), Feczesin (C), Radó (Szatmári, 90.)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

Budaörsi SC: Kovács P. - Marques-Airosa (Molnár T., 73.), Kékesi, Vágó, Pintér – Molnár Cs., Sajbán, Zsidai (Halmai, 61.), Petró – Horváth, Pethő
vezetőedző: Márkus Tibor

gólszerzők: Feczesin (45., 90.), Radó (86.), Petró (76.)

sárga lapok: Viczián (36.), Kovács M. (40.), Szilágyi (47.), Kékesi (68.), Vágó (84.), Radó (85.)

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójának zárómérkőzése volt a ma esti Vasas - Budaörs találkozó, délután kivétel nélkül minden csapat pályára lépett. Az augusztusi találkozó miatti revans és mert a tabella élmezőnyét tekintve a mögöttünk álló Gyirmót FC Győr és a PMFC is begyűjtötte a 3 pontot, valamint az éllovas DVSC is legyőzte a Szegedet, számunkra csak a győzelem volt elfogadható. Ellenfelünk a tabella 5. helyéről - negatív széria után - várta a találkozót, legutóbbi 5 mérkőzésükből három alkalommal vereséget szenvedtek, két meccsük döntetlennel zárult.

Schindler Szabolcs vezetőedző 18. Vasas-mérkőzése volt a ma esti találkozó az idei Merkantil Bank Ligában, szeptemberi szerepvállalásakor a 13. helyen vette át a Vasast, azóta 12 győzelemmel, 3 döntetlennel és csupán 3 vereséggel mára feljutó, második helyre irányította csapatunkat.

A kezdő sípszó előtt a 99 évvel ezelőtt született Illovszky Rudolfra emlékeztünk. A Vasas legendás válogatott labdarúgója, edzője, stadionunk névadója játékosként 270 bajnoki mérkőzésen 87 gólt szerzett, edzőként kétszer nyert Közép-európai Kupát, négyszer pedig magyar bajnokságot. Szövetségi kapitányként az 1972-es müncheni olimpián az ő irányításával lett ezüstérmes a magyar válogatott. 1996-ban kerületünk díszpolgárává avatták, érdemei elismeréseként 2002 óta az ő nevét viseli a Vasas Fáy utcai stadionja, 2007-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki.

Sérülés miatt Kleisz Márk, Pátkai Máté, Otigba Kenneth és Vernes Richárd ma még nem álltak a szakmai stáb rendelkezésére, utóbbi játékosunk rehabilitációja azonban már befejeződött, támadónk a héten csatlakozott a csapatedzésekhez.

A múlt heti, Szombathely elleni találkozóhoz képest két helyen változtatott Schindler Szabolcs vezetőedző: Hinora Kristóf helyett a téli átigazolási időszak végén "hazatérő" Berecz Zsombor, Pekár László helyett pedig Balajti Ádám szerepelt a kezdő tizenegyben. A Jova - Szivacski, Szilágyi, Viczián, Silye - Hidi M, Kovács M., Berecz - Balajti, Feczesin (C), Radó felállással indítottunk, ellenfelünk a Kovács P. - Marques-Airosa, Kékesi, Vágó, Pintér – Molnár Cs., Sajbán, Zsidai, Petró – Horváth, Pethő összeállítású csapatot küldte pályára. A cserepadon nálunk Ivan Rados, Kalmár Olivér, Litauszki Róbert, Köböl Krisztián, Szatmári Lóránd, Hinora Kristóf és Pekár László várakoztak bevetésre, a budaörsieknél Szabó, Váradi, Molnár T., Menyhárt, Halácsi, Halmai, Csiki, Végh, Czár és Papp voltak a cserejátékosok. Csapatunk a hagyományos piros-kék-piros összeállításban, a budaörsiek tiszta fehérben léptek pályára. 

Schindler Szabolcs vezetőedző és Balajti Ádám már a mérkőzést megelőző felvezetésben is egyaránt a támadófutballra helyezték a hangsúlyt, mindkét együttes részéről ennek megfelelő iramban kezdődött a találkozó.

Már az első percektől helyzeteket alakítottak ki a felek, Berecz Zsombor lövésével korán előnyt szerezhettünk volna. Hazai pályán érezhetően a mi dominanciánk érvényesült, az első negyedórában csapatunk irányította a mérkőzést. A Budaörs az első játékrész második felében már bátrabb volt, de ekkor is mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Úgy tűnt, találat nélkül ér véget az első félidő, ám lélektanilag nem is jöhetett volna jobbkor a vezető gólunk: a szünet előtti utolsó percben egy beadást követően Berecz Zsombor készített le labdát Feczesinnek, aki fejjel a bal alsó sarokba helyezte azt.

A második félidőben mindkét részről adottak voltak a helyzetek, a Budaörs pedig élt is a lehetőséggel, Petró Balázs találatával kiegyenlítettek a vendégek. Az iram továbbra sem hagyott alább, támadásokban gazdag összecsapást láthattunk, ami a találkozó hajrájában gólokban is megmutatkozott. A 85. percben Berecz Zsombor kiosztotta második gólpasszát, Radó András pedig tökéletesen érkezett a beadására. 3 perc múlva Feczesin Róbert került helyzetbe, magabiztosan lőtt a rövid alsóba.

Összeségében elmondható, hogy az eddig megszokott, NB II-es meccsekre jellemző, párharcokra kihegyezett mérkőzésekhez képest valóban akciódús és helyenként közönségszórakoztató játékot láthattunk ma este.

A Vasas - Budaörs mérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható, továbbá tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a meccset élőben közvetítette a Duna World csatornája, így a Médiaklikk felületén a mérkőzés felvételről megtekinthető.

Mérkőzés utáni értékelések:

Schindler Szabolcs, vezetőedző - Vasas FC:

- Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, de a végjátékokban pontatlanok voltunk. Kicsit vissza is esett a játékunk, így lélektanilag fontos időpontban, még éppen a szünet előtt szereztük az első gólunkat. A második részben mindkét csapat a támadófutballt folytatta, de ismét felhoztuk az ellenfelet, nagyon mélyen védekeztünk. Kaptunk egy olyan gólt, ami elkerülhető lett volna, viszont a csapat bebizonyította, hogy van tartása, ennek köszönhetően pedig meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Márkus Tibor, vezetőedző - Budaörsi SC:

- Nem kezdtük jól a mérkőzést, de az első 15 percet sikerült átvészelnünk. Utána belejöttünk a játékba, megvoltak a lehetőségeink, a helyzeteink is. Az első félidőben volt egy-egy időszak, amikor picit tudtunk dominálni. A félidő utolsó percében nem jött jókor a gól, de fel tudtunk állni és a második részben még jobban játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink, nagyon szép gólt rúgtunk. Sajnos pont akkor jött a második találat, amikor talán nekünk kellett volna gólt szerezni, dehát ilyen a labdarúgás. Sajnálom a mérkőzést, mert sokat tettünk a győzelemért, az 1 pontot megérdemeltük volna.

Egy hét múlva Debrecenbe utazunk, a Merkantil BankLiga 26. fordulójában a tabellát vezető DVSC együttese lesz az ellenfelünk.