Felkészülési meccs: Vasas-Hatvan 1-0 (1-0)

2013-08-03 00:00
Győzelem a rekkenő hőségben

Ma délután az NB III-as Hatvan együttesét fogadja csapatunk a Fáy utcában. Bő fél óra múlva kezdődik az összecsapás, s a két szakvezető kijelölte kezdőcsapatát. Ezek szerint együttesünkben visszatér a kezdőbe a betegségéből meggyógyult Cseke Benjamin és Gál Mátyás, míg a csütörtökön érkezett Remeili Mohamed a kispadról beszállva mutatkozik majd be közönségünknek.

Vasas-Hatvan 1-0 (1-0)

Illovszky-stadion, 200 néző, vezette: Zimányi Péter (Nyerges, Kovács)

Vasas: Németh G. - Horváth L. (Görgényi, 67.), Lopez, Nagy G., Engel (Schultz, 73.) - Cseke, Recklet, Gál - Szedlár (Remili, 46.), Zamostny, Hohmann (Vida, 46.). Edző: Dirk Berger.

Hatvan: Horváth A. (Sirman, 46.) - Lázár, Sebe, Gyarmati, Hibó (Barthel, 46.) - Franyó, Székesi, Mundi Z. (Bárkányi, 46.) - Surányi, Kóczián, Bodnár (Szabó B., 22.). Edző: Gálvölgyi István.

Rekkenő, közel negyven fokos hőségben kezdődött az összecsapás, mely messze van az ideális labdarúgó időtől.

8. perc: Szedlár a jobb oldali alapvonalnál csinált egy cselt visszafelé, ballal középre emelt, ám Gyarmati kifejelte Zamostny elől. Éppen Recklet elé, akit azonban a kaputól 18 méterre fellöktek. Zamostny bal lábas szabadrúgását Horváth a jobb saroknál, vetődve hárította.

12. perc: Recklet jobb oldali beadását a hosszú sarokról Nagy Gábor középre fejelte, Zamostny stukkolását Horváth András a bal kapufánál hárította.

16. perc: Zamostny szerzett labdát a hatvani tizenhatos előterében, Gálhoz passzolt, aki 22 méterről azonnal megcélozta a bal alsó sarkot, Horváth szép vetődéssel tenyerelte ki a labdát.

20. perc: Horváth Levente a jobb oldalról tekerte középre a labdát, Recklet a tizenegyespontról alig fejelt a léc fölé.

23. perc: Cseke, Hohmann, Engel volt a labda útja, az előretörő balhátvéd 11 méteres lövését Horváth szögletre tornázta.

A Hatvan szinte át se lépi a felezővonalat, ám fölényünk egyelőre igencsak meddőnek bizonyul. A betömörülő, területet leszűkítő vendégekkel szemben igazi ziccert nem is nagyon dolgoztunk ki az első húsz percben.

33. perc: Horváth Levente indította mélységből a jobbösszekötő helyén beinduló Csekét, a karmester kitolta a labdát Zamostnynak a vonal mellé, a center beadását Gál középről egyből kapura btűzte, ám Sebe belelépett a lövésbe, így az szögletre pattant.

35. perc: Recklet jobb oldali beadását Gál a hosszú saroknál alig fejelte a léc fölé.

38. perc: Cseke bal oldali szabadrúgását Recklet középről, 8 méterről a bal alsó sarokba fejelte, 1-0.

40. perc: Recklet indította a bal oldalon Hohmannt, a szélső laposan középre gurított, Zamostny a rövid saroknál egyből kapura pörgetett, Horváth azonban résen volt, és kispárgázta a lövést.

Vége az első félidőnek.

48. perc: Tüzijáték a hatvani kapu előtt: Vida 11 méteres lövését Sirman csak kitenyerelni tudta, cserejátékosunk az alapvonal közelében utolérte a labdát, visszalőtte a hosszúra, ám Zamostny kapásból a jobb kapufára bombázta.

53. perc: Cseke keresztlabdájával Remili indult meg a jobbösszekötő helyén, Zamostny elé tálalt, csatárunk azonban 11 méterről, a kapujából kilépő Sirman fölött, a háló tetejére emelt.

55. perc: Remili bolondította meg védőjét a jobb oldalon, az alapvonalról középre gurított, de Zamostny estében nem érte el a labdát.

57. perc: Vida bal oldali beadását Zamostny Gál elé fejelte, a középpályás azonban kiszorított helyzetből, balról Sirmanba lőtt.

62. perc: Remili gyorsan végzett el egy bal oldali szabadrúgást, Csekéhez gurított, aki 25 méterről, életerős lövéssel riogatta a hatvani portást, labdája azonban néhány centivel elkerülte a bal alsót.

A második félidőre sem változott a játék képe, nyomasztó, ám meddő mezőnyfölényben játszik csapatunk.

70. perc: Vida labdájával Engel tört be a balösszekötő helyén, Gyarmati becsúszva eltolta előle a labdát, éppen Zamostny elé, aki azonban 20 méterről, csúnyán fölé lőtt.

73. perc A sérülést szenvedő Engel helyett Schultz lépett pályára.

77. perc Remili bal oldali beadását Recklet 2 méterről, nagy helyzetben elfejelte a kapu előtt.

80. perc Cseke indította remekül Schultzot a bal oldalon, a hátvéd beadása centikkel volt magasabb a kelleténél Gál számára, aki így csak megcsúsztatnoi tudta azt, ezzel pedig éppen elfejelte a labdát Zamostny elől.

90. perc Óriási helyzettel zártuk a mérkőzést: Cseke passzolt a tizenhatos előterében jól beinduló Gál Mátyás elé, aki az átvétel után, 14 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

92. perc: Zimányi Péter lefújta az összecsapást.