Ellenfélnézőben: Újpest, a „döntetlenkirály”

2017-08-03 12:47
Vasárnapi ellenfelünk három 2-2-es döntetlennel kezdte az idei bajnokságot, így folytatódott a sorozatuk, hiszen a tavalyi bajnokságban összesen 12 alkalommal kényszerültek megosztozni a pontokon ellenfeleikkel.

A Megyeri úton a legjelentősebb fejlemény az volt a nyáron, hogy már igazolhatott játékosokat a klub. Mint ismeretes, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egy 2014-es igazolással kapcsolatos szabálytalanság miatt az Újpest FC labdarúgócsapatát kizárta két átigazolási időszakból, a 2016 nyáriból és a 2017 téliből.

Ezen a nyáron 12 játékos érkezett a klubhoz: Mijusko Bojovics (Gyirmót), Alassane Diallo (Standard Liege), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków), Nagy Dániel (Würzburger Kickers), Németh Gergő (Sturm Graz), Novothny Soma (Sint-Truiden), Obinna Nwobodo (Ebugu Rangers – Nigéria), Filip Pajovics (FK Csukaricski), Branko Pauljevics (Puskás Akadémia), Simon Krisztián (1860 München), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Zsótér Donát (Sint-Truiden).

A távozók listája is népes: Nemanja Andrics (Balmazújváros), Balajcza Szabolcs (Siófok), Balogh Balázs (PAFC), Enisz Bardi (Levante), Gubacsi Zoltán (Salgótarján), Jonathan Heris (PAFC), Lázok János (?), Nagy Gábor (ZTE), Mihailo Perovics (Vozsdovac, Szerbia). Rajtuk kívül kölcsönből visszatért klubjához: Kecskés Ákos (Atalanta, onnan Termalica Nieciecza kölcsönbe).

Érdemes megemlíteni két múlt évi meghatározó játékosukat, Souleymane Diarrát (mali), és Kylian Hazardot (belga), akik távozására nagy esély van.

Ha a múlt héten a PAFC csapatáról azt írtuk, hogy még több hétre van szükség, hogy a sok új játékos csapattá érjen, ez igaz ezúttal az újpestiekre is.  

Amint már említettük az idei bajnokság első három fordulójában egyaránt 2-2-es döntetlent értek el.

Az első mérkőzésükön, Pakson Paujevics révén a 13. percben megszerezték a vezetést, ám a Paks fordított, és Windecker 68. percben szerzett találatával mentettek egy pontot.

Egy héttel később a Groupama Arénában Novothny a 27. percben az Újpestnek szerzett vezetést, majd az FTC egyenlített. Nagy Dániel a 63. minutumban vezetést szerzett a lila-fehéreknek, ám az utolsó perben az FTC egyenlített.

Egy hete Nagy Dániel (7’ és 70’) duplájával már 2-0-ra vezettek a Videoton ideiglenes otthonában. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt úgy tűnt sikerül elvinni a három pontot, azonban Scsepovics (86’) és Hadzsics (88’) két perc alatt kiegyenlítette az állást.

A Videoton ellen az alábbi összeállítású csapat játszott:
Pajovics – Szűcs (Pauljevics 46.’), Bojovics, Litauszki, Mohl – Windecker, Sankovics – Nwobodo (Balázs B. 45.’), Nagy D., Zsótér (Simon K. 62’.) – Novothny

(cserék: Banai, Simon, Cseke, Tischler, Balázs, Pávkovics, Pauljevic).

Mint ismeretes a vasárnap 18:00 órakor a Szusza stadionban kezdődő Újpest-Vasas mérkőzést az MLSZ Fegyelmi Bizottságának döntése értelmében, szurkolók nélkül kell megrendezni.