Birtalan: Új időszámítás kezdődött a csapat életében

2018-11-22 11:53
Támadónk beszélt a következő ellenfelünkről, a csapat helyzetéről és arról is, hogy milyen hatással volt rá a nyári sérülése.

Birtalan Botondnak az előző szezonból már van tapasztalata a Cegléd elleni mérkőzésekről.

- A Cegléd ellen kétszer is játszottam az előző szezonban a Békéscsaba színeiben. Hazai pályán sikerült az elején gólt szereznünk, ami megkönnyítette a dolgunkat, így 6-2-re nyerni tudtunk, szerencsére kétszer is betaláltam. Az idegenbeli mérkőzésünk azonban jóval nehezebb volt, keményen, szervezetten védekeztek a ceglédiek, de végül kiküzdöttük a győzelmet. Azóta új edzőjük van, megváltozott a játékuk, biztos vagyok benne, hogy nehéz találkozó előtt állunk. Nagy koncentráltságra lesz szükség részünkről már az meccs elejétől.

Támadónk korábban már volt hasonló helyzetben, mint most nálunk.

- A Békéscsabával 12 pontos hátrányt szedtünk össze, de sikerült lefaragnunk és feljöttünk egy pontra. Végül a feljutás ugyan nem jött össze, de ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a nagynak tűnő lemaradás is ledolgozható. Ha jól sikerül az idei négy meccsünk, akkor egy jó felkészülés után tovább zárkózhatunk. A tudás, a potenciál megvan a csapatban, de amikor rossz passzba kerültünk, a szerencse is elpártolt tőlünk, volt, hogy négy kapufát értünk el egy meccsen, az ellenfél pedig egy helyzetből gólt lőtt. Most azonban új időszámítás kezdődött a csapat életében, bízunk benne, hogy ez a tétmérkőzéseken is meglátszik majd. Intenzív, kemény edzéseink vannak, már a Csákvár elleni edzőmeccsen is érzékeltük, hogy léptünk előre.

Játékosunk a bajnokság elején szenvedett súlyos sérülést, így sokáig nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

 - Sajnos az a sérülés megtörte a lendületemet. Hét hetet kellett kihagynom, de a visszatérésem után sem voltam még százszázalékos állapotban. Úgy érzem, nekem is jót tett ez a kéthetes szünet, minden téren fel tudtam zárkózni. Azon leszek, hogy ezt a bajnoki mérkőzésen is bizonyítani tudjam.

Jegyinformációk a Cegléd elleni mérkőzésünkre.