Bemutatjuk a Haladás csapatát

2018-03-02 17:21
Szombati ellenfelünk az elmúlt öt mérkőzés alapján készített tabellán 9 ponttal az előkelő negyedik helyen áll 3 győzelemmel.

Ennek ellenére 20 forduló után még mindig a 11. kieső helyen állnak, 6 győzelemmel, 2 döntetlennel, 12 vereséggel, 20 ponttal, 19-34-es gólkülönbséggel.

Mint ismert, 2017. november 13-án, a 15. forduló után a korábbi szlovák szövetségi kapitányt, Michal Hippet nevezték ki a Haladás vezetőedzőjének. Akkor a csapat 11 ponttal a 11. kieső helyen állt, 3 győzelemmel.

Az azóta lejátszott öt találkozón annyi győzelmet arattak, mint az azt megelőző 15 forduló során. És bár még mindig a 11. helyen találhatóak, de egy győzelemmel akár két helyet is előreléphetnek.

A télen mindössze három új játékos érkezett a csapatba. A szlovák Kristián Kolcák (a kazahsztáni FK Aktobetól), a szintén szlovák Karol Mészáros (DVSC-től, kölcsön után végleg), valamint a cseh Michael Rabusic (a cseh Vysocina Jihlavától).

Távozott az együttestől a teljesség igénye nélkül: Devecseri Szilárd (ZTE), Jánvári Gábor (Kisvárda), és olasz-argentin Leandro Martínez, aki visszavonult.

A szombathelyiek a téli felkészülés során nyolc edzőmérkőzést játszottak le veretlenül, hat győzelem mellett két döntetlent értek el. A külföldi edzőtábort január 26. és február 4. között, törökországi Belekben töltötték.

A Haladás edzőmeccsei:

Soproni VSE - Haladás 2-4 (Halmosi, Williams, 11–esből, Tóth M., Németh Márió);
Haladás - Tatran Presov (Eperjes, szlovákiai) 4-1 (Grumics, Németh Márió, Medgyes., Williams);
NK Maribor (szlovén) - Haladás 1-1 (Ramos);
Haladás - Szlavija Szófia (bolgár) 1-0 (Kolcák);
Haladás - Rad Beograd (szerb) 1-0 (Kiss. T.);
Haladás - Zira (azeri) 2-1 (K. Mészáros, Ramos);
Haladás - NK Lendava (Lendva, szlovéniai) 3-2 (Pinte, Kovács L., Sinder);
SC Wiener Neustadt (Bécsújhely, osztrák) - Haladás 1-1 (Rabusic).

A legutóbbi, 2017. október 17-i, 1-0-ra megnyert bajnokin az alábbi játékosok alkották a Haladás csapatát: Király - Polgár, Wils, Devecseri, Németh Mi.- Kiss B., Tóth M. - Mészáros, Kovács (Rácz, 59.’), Kiss T. – Williams (Halmosi, 66.’).

A múlt héten, a tavaszi bajnoki nyitányon, Újpesten 1-0-ás vereséget szenvedtek, amelyen ebben az összeállításban játszottak: Király - Schimmer, Wils, Németh Milán., Bosnjak - Jagodics – Mészáros (Rabusic,70.’), Rácz, Kovács, Halmosi (Németh Márió, 62.’) – Ramos (Williams, 84.’).

A mérkőzés 76. percében piros lapot kapott a belső védő Németh Milán, így ő értelemszerűen nem játszhat ellenünk.
(Mint látható, az októberben tőlünk vereséget szenvedő csapatból nyolcan játszottak a múlt heti Újpest elleni bajnokin is, vagyis alapvetően nem változott a Haladás összetétele.)

Házi góllövőlistájukat Williams vezeti 5 találattal, majd Ramos, és Kiss Tamás következik 3-3 góllal. A 19 gólon tízen osztoznak.

A két együttest jelenleg 1 helyezésszám (10. és 11.), és 1 pont választja el (21 és 20). A mi gólkülönbségünk mínusz 14, míg a Haladásé mínusz 15.

Hajrá, Vasas!
Mindörökké, Angyalföld!