Bakti Balázs újra piros-kékben

2023-07-04 19:45
A 18 éves utánpótlás-válogatott támadó középpályás, korábbi akadémistánk a Puskás Akadémia csapatától tért vissza Angyalföldre.

A fiatal játékos Pilisvörösváron és a Dalnoki Akadémia SE-ben kezdte pályafutását, majd Akadémiánkon pallérozódott, az elmúlt hat évben pedig Felcsúton szerepelt. Az utánpótlás-válogatott középpályás a 2020/21-es idényben a Puskás Akadémia U17-es csapatával megnyerte az MLSZ Országos Kiemelt bajnokságát, abban az évben 24 mérkőzésen 15 gólt szerzett, 2021-ben pedig tagja volt a Puskás-Suzuki-kupán aranyérmes együttesnek, miután a döntőben 1-0-ra legyőzték a portugál Sporting CP-t.

Az NB I-ben a 2021/22-es bajnoki évadban, mindössze 16 évesen - a DVSC ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen - mutatkozott be, amivel abban az évben a magyar futball történetének második legfiatalabb, élvonalban pályára lépő játékosa volt. Összesen 15 NB I-es mérkőzésen játszott a Puskás Akadémia színeiben, majd kölcsönben Budafokon szerepelt, ahol a mögöttünk hagyott idényben 20 tétmeccsen lépett pályára, többek között a MOL Magyar Kupa döntőjében a ZTE FC elleni összecsapáson.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Balázs tehetséges támadó középpályás, képességeiről ellenfélként is meggyőződhettünk. A kötelező fiatalszabály teljesítésekor az eredményesség tekintetében lényeges szempont, hogy szakmai stábunk számára több minőségi játékos álljon rendelkezésre, ebben 2004-es születésűként, jelentős felnőtt tapasztalattal a háta mögött segítségünkre lehet a következő szezonban. Egy éves kölcsönszerződés keretében került hozzánk, melynek végén vételi opciót is érvényesíthetünk.

Bakti Balázs, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
- Nagyon örülök, hogy egy ekkora patinás klubhoz tudtam szerződni. Gyermekkorombon futballoztam Angyalföldön, már akkor is éreztem, hogy ez egy nagyszerű közeg, ezért nagyon vártam, hogy létrejöhessen a megállapodás. A csapat szeretettel fogadott, szeretnék a szurkolóktól is bizalmat kapni, bizonyitani nekik és a klubnak. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a csapat sikeréért, szeretnék hozzájárulni, hogy a csapat újra az élvonalban szerepelhessen.