Az őszi szezon statisztikái – III. rész

2017-12-21 13:06
A legalább 10-szer pályára lépett 15 játékosunk – akiket értékelt a Nemzeti Sport napilap – közül a legmagasabb átlag osztályzatot, a 12-szer szerepelt Kire Ristevski érte el, 5,17-tel.

Macedón játékosunk egyszer érdemelt ki 7-es osztályzatot (kiemelkedő játék), a Videoton elleni 3-1-re megnyert találkozón, és négyszer 6-ost (az átlagost valamivel meghaladó jó teljesítmény) kapott az NS újságíróitól.

A második legmagasabb átlag osztályzatot, 5,13-at, Vida Máté érdemelt ki, aki 16 alkalommal kapott értékelést.

Kevéssel, 0,2-del maradt le Remili Mohamed, aki 18 meccsen szerepelt csapatunkban az ősszel.

5,07-es átlaggal negyedik legjobb lett a sport napilap szerint Kulcsár Tamás. Alig 0,1-del marad el mögötte Lubos Kamenár.

Ötös átlagosztályzatot érdemelt még Gaál Bálint. (Az NS értékelése szerint az 5-ös, a közepes, átlagos teljesítmény osztályzata.)

Csapatunkból a legmagasabb osztályzatot, 8-ast (válogatott forma), Félix Burmeister (Vasas-Videoton 3-1) és Remili Mohamed (Honvéd-Vasas 1-4) érdemelte ki. Utóbbi a mesterhármasért, míg előbbi azért is, mert két góllal terhelte meg a bajnokesélyes hálóját.

A 19 találkozónk alatt összesen hatszor érdemelte ki játékosunk a 7-es pontszámot (kiemelkedő játék): kétszer Kamenár (a Honvéd és a Puskás ellen 0-0), Ristevski (a Videoton ellen), Remili (a Videoton ellen), Kulcsár (a Mezőkövesd 1-1 ellen), James (a Honvéd ellen).

A nullás osztályzatokat (30 percnél kevesebbet játszó mezőnyjátékos, vagy érdemi védeni való nélküli kapus) nem számítva, a leggyengébb, 2-es osztályzatot James kapta, aki egyébként 4-es osztályzatát, a Paks elleni meccsen (1-3) kiállítása miatt kettővel mérsékelték, így 2-es érdemjegyet kapott.

Sajnos 3-as (=súlyos hibákat elkövető) osztályzatot Vida Máté kivételével, az NS által legalább 10-szer értékelt további 14 játékosunk kapott.  Három alkalommal is 3-ast érdemelt ki az NS szerint, Burmeister, James, és Benes. Érthető módon a Diósgyőr elleni 0-5 és a Debrecen elleni 1-5 alkalmával hét-hét játékosunk is csupán 3-ast kapott.

Ha a mérkőzésenkénti csapatátlagot vizsgáljuk, akkor érthető módon, az őszi idényünk kimagaslóan két legjobban sikerült mérkőzése, a Videoton és a Honvéd elleni diadalunk vitte el a pálmát, 6,36 - 6,36-os átlaggal. A mélypontot pedig (3,33-as csapatátlaggal) a Diósgyőr és a Debrecen elleni (3,45) súlyos vereségünk jelentette.