A mai győzelem egy újabb fontos lépés a cél felé!

2022-04-06 18:00
Radó András duplájával és Pekár László góljával 3-0-ra nyertünk a III. Kerületi TVE vendégeként a Merkantil Bank Liga 31., hétközi fordulójában.

III. Kerületi TVE – Vasas FC 0-3 (0-0)
Merkantil Bank Liga
31. forduló
2022. április 6., szerda 16:00
III. ker. TVE Sporttelep
700 néző

játékvezető: Ducsai József (asszisztensek: Varga Gábor, Kulman Tamás)

III. Kerületi TVE: Balázs - Kulcsár, Fejes, Szalai, Bekker (Horváth, 74.) - Egerszegi, Rabatin – Kleisz (Schuszter, 67.), Köböl (Remili, 74.), Barczi (Daróczi, 74.) – Borvető (Sili, 67.)
vezetőedző: Kemenes Szabolcs

Vasas FC: Jova - Szivacski, Litauszki, Iyinbor, Silye - Berecz, Pátkai (Hidi M, 79.), Hinora (Pekár, 79.) – Zimonyi (Radó, 57.), Feczesin (Bobál, 92.), Ihrig- F. (Márkvárt, 79.)
vezetőedző: Kuttor Attila

gólszerzők: Radó (59., 77.), Pekár (92.)

A Békéscsaba ellen 6-0-ra megnyert múlt vasárnapi bajnoki mérkőzés után ismét pályára lépett csapatunk, ezúttal a III. Kerületi TVE vendégeként a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában. Ezen a találkozón is voltak olyan játékosok, akik különböző okok miatt hiányoztak: eltiltottunk nem volt, viszont Molnár Zsombor rehabilitációja tart még, Otigba Kenneth pedig felépült kisebb izomsérüléséből, hátvédünk rehabilitációja lezárult és csatlakozott a csapatedzésekhez, azonban a mai napon még nem lépett pályára.

Kuttor Attila vezetőedző egy helyen változtatott a legutóbbi kezdő összeállításhoz képest: Radó helyett Zimonyi került be, így a Jova - Szivacski, Litauszki, Iyinbor, Silye - Berecz, Pátkai, Hinora - Zimonyi, Feczesin, Ihrig- F. felállású csapat rohamozta az ellenfél kapuját. A hazaiak vezetőedzője, Kemenes Szabolcs a Balázs - Kulcsár, Fejes, Szalai, Bekker - Egerszegi, Rabatin - Kleisz, Köböl, Barczi - Borvető kezdőnek szavazott bizalmat. Nálunk Uram, Szilágyi Z., Terbe, Hidi M, Szilágyi Sz., Kapornai, Márkvárt, Viczián, Cipf, Radó, Pekár és Bobál a cserepadról vártak bevetésre, míg a hazaiaknál Kemenes B., Rédei, Opavszky, Daróczi, Remili, Schuszter, Horváth, Sili, Erdei voltak a cserék.

Verőfényes napsütésben, remek tavaszi időben vette kezdetét a mérkőzés. Csapatunk tiszta fehérben, ellenfelünk kék-fekete összeállításban lépett pályára. Ducsai József játékvezető sípszava után Kleisz távolról veszélyeztett, míg Szalai fejesét Jova kaparintotta meg a gólvonal előtt. A válasszal sem maradtunk adósok, Iyinbor fejese centikkel kerülte el Balázs kapuját.  Az első félidőben jobbára mezőnyben küzdöttek egymással a felek.

Miközben esélyeshez méltóan támadásokat vezettünk, a hazaiak mélyen védekeztek, túlzás nélkül állíthatjuk, az életükért küzdöttek, hiszen jelenleg kieső helyen állnak a tabellán. A félidő végéhez közeledve Ihrig-F. és Zimonyi oldalt cserélt, így az előző hétvégén mesterhármas szerző támadónk a bal szélen segítette támadásainkat. Helyzeteink ellenére nem sikerült feltörni a hazaiak szervezett védősorát, így 0-0-al mentünk szünetre.

Változatlan felállásban kezdtük meg a második játkérészt, melynek alaphangját csapatkapitányunk, Berecz adta meg, ám lövése a jobb alsó sarok mellett ment el. Szurkolóink a múlt héthez hasonlóan ismét kitettek magukért, a kitartó buzdításuk célba ért, hiszen az 59. percben megszereztük a hőn áhított vezetést: Pátkai mesterien lőtte be a tizenhatoson belülre a labdát, s Berecz ugyan belepiszkált, de így lett jó Radónak, aki 12 méterről, higgadtan az ellenfél hálójába gurított.

A 74. percben három helyen változtatott a hazaiak mestere, bízva az esetleges egyenlítésben. Helyette az újabb gólt mi szereztük: Silye csapott le az eladott labdára, Hinorának továbbított, majd remekül ugratta ki Radót, aki 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, megszerezve ezzel szezonbeli 10. találatát. A hátralévő időben a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak a szépítés érdekében, az utolsó percekben azonban még Pekár is betalált, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Az idei kiírásban zsinórban hetedik sikerünket értük el, a hosszabbításokat is figyelembe véve 870 perce nem kaptunk gólt a bajnokságban, 16 mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre. Csapatunk rúgta a legtöbb gólt, s ugyancsak mi kaptuk a legkevesebb találatot is: immáron kilenc bajnoki meccs óta nem tudták bevenni az ellenfelek Jova Levente kapuját.

Az összecsapás részletes tudósítása itt olvasható: III. KERÜLETI TVE – VASAS FC

Kuttor Attila vezetőedző értékelt a lefújást követően:

- Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a végeredmény nem is tükrözi azt, milyen küzdelem zajlott a pályán. Nagyon örülünk a győzelemnek, ezt csapatként értük el. Már a kezdő játékosok is tették a dolgukat, de a cserék is óriásit lendítettek a csapaton, nekik is köszönhető, hogy nyerni tudtunk. Olyan mentális állapotban van mindenki, hogy bárki is lépjen pályára, az biztosan hozzá tud tenni a meccshez.

A tabellát 7 ponttal vezetjük, s ráadásul csupán egy hajszálon múlott, hogy nem szakadt le a DVTK: a Dorog elleni összecsapásuk során egészen az utolsó percig gól nélküli döntetlenre állt a mérkőzés, végül a 94. percben szerezték meg győztes találatukat.

Köszönjük, hogy szurkolóink ma délután is a helyszínen buzdították csapatunkat. Folytatás április 11-én, hétfőn este 20 órától a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni bajnoki mérkőzésen. Szeretettel várunk minden Vasas-szurkolót az Illovszky-stadionba! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!

Aki esetleg lemaradt volna az élő közvetítésről, klubunk hivatalos YouTube csatornáján felvételről is megtekintheti a III. Kerület elleni győzelmet: