HATékonyak voltunk a Békéscsaba ellen!

2022-04-03 19:00
Ihrig-Farkas Sebestyén mesterhármasának, valamint Feczesin Róbert, Zimonyi Dávid és Szilágyi Szabolcs góljainak köszönhetően kiütéses, 6-0-s győzelmet arattunk a Békéscsaba felett a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában, a sikerrel pedig már 15 meccs óta vagyunk veretlenek!

Vasas FC - Békéscsaba 1912 Előre 6-0 (2-0)
Merkantil Bank Liga
30. forduló
2022. április 3., vasárnap 17:00
Illovszky Rudolf Stadion
980 néző

játékvezető: Zierkelbach Péter (asszisztensek: Szécsényi István és Bertalan Dávid)

Vasas FC: Jova - Szivacski, Litauszki, Iyinbor (Szilágyi Sz., 80.), Silye - Berecz, Pátkai (Márkvárt 83.), Hinora (Szilágyi Z., 80.) – Radó (Cipf, 66.), Feczesin (Zimonyi, 66.), Ihrig- F.
vezetőedző: Kuttor Attila

Békéscsaba 1912 Előre: Winter – Puskás (Máris, 46.), Farkas, Bora (Fazekas, 57.), Bor (Mikló, 57.) - Hodonicki, Sipos (Varga, 71.), Váradi, Horváth – Tóth (Ilyés, 57.), Pantovic
vezetőedző: Schindler Szabolcs

gólszerzők: Ihrig-F. (12., 53., 88.), Feczesin (15.), Zimonyi (77.), Szilágyi Sz. (90.)

sárga lap: Szivacski (67.), illetve Mikló (65., 82.), Váradi (74.)

piros lap: Mikló (82.)

Utoljára két héttel ezelőtt léptünk pályára bajnoki mérkőzésen a Nyíregyháza vendégeként, a válogatott szünet után ma folytatódott a Merkantil Bank Liga 2021/22-es idénye: 17 órától a Békéscsaba 1912 Előre csapatát fogadtuk az Illovszky-stadionban. 

A találkozó gyászszünettel kezdődött. Tragikus veszteség érte a magyar labdarúgást: március 21-én, 94 esztendősen elhunyt Raduly József, a Vasas Aranygyűrűs és Életműdíjas labdarúgója, örökös tiszteletbeli elnöke, a legidősebb magyar válogatott futballista. Játékosként számtalan sikerben volt része: a Vasas színeiben összesen 133 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, bajnokságot, Magyar Kupát és Közép-európai kupát nyert. Józsi bácsi tagadhatatlanul a Vasas család részévé vált – rendkívüli, szeretetre méltó személyiségét mindannyian a szívünkbe zártuk. A közös beszélgetések, a régi emlékek visszarepítettek minket az időben, hogy átélt élményeit az ő szemén keresztül láthassuk, szívével érezhessük a megannyi emlékezetes pillanatot. Csillogó szemekkel hallgattuk magával ragadó történeteit - de olykor az is elég volt, ha csak mosolygott. Mert nekünk, a Vasas család tagjainak Ő a klubhűséget, az idetartozást, a soha el nem múló szenvedélyt, a múlt dicsőségét jelentette. Tekintélyt parancsoló győzelmeket - és tiszteletet kivívó életutat. Ha most hívnánk Józsi bácsit, már csak a csönd felelne. A csöndzuhatag. Raduly Józsefet a Vasas-család és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük és soha nem feledjük. Nyugodjék békében, Józsi bácsi.

Mai kezdőrúgónk Molnár Tibor volt, aki kereken 60. születésnapja alkalmából feleségétől és gyermekeitől kapta az ajándékot. Tibor gyermekkora óta nagy rajongója a Vasas csapatának, édesapjával rendszeresen járt meccsekre, ezúttal pedig családja és barátai kísérték el. Boldog születésnapot kívánunk, Isten éltesse Molnár Tibort!

Molnár Zsombor és Otigba Kenneth kisebb izomsérülés miatt nem játszott ezúttal, mindkét játékosunk várhatóan néhány nap múlva csatlakozhat a csapathoz. Vezetőedzőnk, Kuttor Attila két helyen változtatott a legutóbbi, Nyíregyháza ellen 1-0-ra megnyert bajnoki mérkőzéshez képest: Otigba és Márkvárt helyett Litauszki valamint Pátkai került be a kezdő tizenegybe, így ezúttal a Jova - Szivacski, Litauszki, Iyinbor, Silye - Pátkai, Berecz, Hinora - Radó, Feczesin, Ihrig-Farkas összeállítású csapat rohamozta az ellenfél kapuját. A Békéscsaba vezetőedzője, Schindler Szabolcs a Winter - Puskás, Farkas, Bora, Bor - Hodonicki, Sipos, Váradi, Horváth - Tóth, Pantovic kezdőnek szavazott bizalmat. Nálunk Uram, Szilágyi Z., Terbe, Hidi M, Szilágyi Sz., Kapornai, Márkvárt, Viczián, Cipf, Zimonyi, Pekár és Bobál voltak a cserék, a vendégeknél Krnács, Gránicz, Zvara, Máris, Ilyés, Mikló, Babinyecz, Fazekas, Albert és Varga a padról vártak bevetésre.

Csapatunk piros-kék csíkos mezben, ellenfelünk tiszta fehérben kezdte a mai összecsapást. Zierkelbach Péter játékvezető sípszava után rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Az első komolyabb lehetőség Berecz előtt adódott, ám csapatkapitányunk a jobb oldali kapufa mellé célzott. Válaszul a másik oldalon Hodoniczki tette próbára Jovát, azonban nem tudott túljárni kapusunk eszén. A 12. percben góllá érett a fölényünk: Pátkai mesteri indítása után Ihrig-Farkas - két védő gyűrűjében - a hosszúba tekerte a labdát, Winter tehetetlen volt.

Három perccel később már első találatunk szerzője jeleskedett az előkészítésben: jobb oldali beadására tökéletesen érkezett Feczesin, megszerezve ezzel szezonbeli 10. találatát. Kétgólos vezetésünk birtokában sem álltunk le, folyamatosan dolgoztuk ki az újabb helyzeteket, szemben a békéscsabaiakkal. A félidő derekán Radó is könnyen feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, lövését viszont a védők blokkolták. Teltek a percek, s csak idő kérdése volt, mikor szerezzük meg a harmadik gólunkat, ám a szünetig már nem született újabb találat.

A fordulás után vezetőedzőnk, Kuttor Attila változatlan felállásban küldte ki csapatunkat az Illovszky-stadion gyepére. Ott folytattuk, ahol abbahagytuk: az 54. percben már háromgólosra nőtt az előnyünk, köszönhetően a végig aktívan játszó Ihrig-Farkas újabb találatának. Támadónk remekül ismerte fel a kínálkozó lehetőséget - becselezte magát a tizenhatoson belülre - és tíz méterről védhetetlenül kilőtte a hosszú sarkot. Szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy. Szebbnél szebb támadásokat építettünk, a csereként beállt Zimonyi révén már 4-0-t mutatott az eredményjelző.

Szurkolóink is elégedettek voltak a látottakkal: kitörő lelkesedéssel, örömmel skandálták a "Játszik a Vasas!" rigmust. A hátralévő percekben még Ihrig-F. feltette a pontot az i-re, hiszen ma este mesterhármast szerzett. A  gólfesztivált a csereként beállt Szilágyi Szabolcs találata zárta, aki megszerezte csapatunk hatodik gólját a Békéscsaba ellen. 

Az idei szezonban zsinórban hatodik sikerünket értük el, a hosszabbításokat is figyelembe véve – 778 perce nem kaptunk gólt a bajnokságban, 15 mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre és hazai pályán 423 napja vagyunk veretlenek. A kapott gól nélküli találkozókat tekintve immáron nyolc bajnoki meccs óta nem tudták bevenni az ellenfelek Jova Levente kapuját.

Az összecsapás részletes tudósítása itt olvasható: VASAS FC - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

Köszönjük, hogy szurkolóink ma délután is a helyszínen buzdították csapatunkat. Folytatás április 6-án, szerdán délután 16 órától a III. Kerületi TVE elleni bajnoki mérkőzésen. Szeretettel várunk minden Vasas-szurkolót Óbudára! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!