Vasas FC II.: A BKV Előrét fogadjuk vasárnap

2023-10-27 13:00
A találkozó 11 órakor kezdődik a Fáy utcai Sportcentrumban, a mérkőzésről élő, szöveges tudósításban számolunk be a 24liveblog.com oldalon.

A BKV Előre labdarúgó szakosztályát 1912-ben alapították, a csapat az elkövetkező esztendők során a BLSZ I. és a II. osztály között szerepelt. A ’80-as évek második felétől már az NB III. Duna csoportjában játszott, majd az 1989/90-es szezonban bajnokként jutott fel a második vonalba, ahol a Nyugati csoport 11. helyén zárt. A következő esztendőben a BKV Előre 2. helyével jogot szerzett osztályozót játszani az NB I-be kerülésért, azonban két mérkőzésen alulmaradt a Diósgyőri VTK együttesével szemben. Vasárnapi ellenfelünk 2013 óta az NB III-as mezőny stabil résztvevőjének számít. A klub négy alkalommal szerepelt az élvonalban (1940/41, 1943/44, 1949/50 és 1950 ősz), egyszer jutott döntőbe a Magyar Kupában (1933/34) ám ott alulmaradt a Soroksárral szemben (2-2, 1-1, 0-2).

A most zajló bajnokságban ellenfelünk két ponttal és négy hellyel előz meg minket a tabellán, 5 győzelemmel, 1 döntetlennel, 6 vereséggel és 16 ponttal a 7. pozíciót foglalja el. A közlekedésiek az eddigi 12 fordulóban 13 gólt szereztek, ennél kevesebbszer csak a sereghajtó Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. (9) és a 14. helyezett Kecskeméti TE II. (12) talált a kapuba.

Az együttes szakmai munkáját nyár óta a korábbi kilencszeres válogatott Balogh Béla irányítja. A BKV Előre az előző fordulóban hazai pályán 6-1-re kapott ki a Körösladányi MSK-tól, legutóbbi idegenbeli mérkőzésén viszont 2-1-re győzött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. vendégeként.

Csapatunk az előző szezonban idegenben és hazai pályán is 2-1-re bizonyult jobbnak a BKV Előrénél. A legutóbbi itthoni meccsünk a bajnokság záró találkozója volt, amelyet Márkvárt Dávid és Szabó Benjámin góljával nyertünk meg, 0-1-ről fordítva.

A BKV Előre mostani keretéből Balogh Miklós, Dani Zoltán, Hegedűs Márk, Kerék László, Kubó Gábor és Vecsey Zalán szerepelt korábban a Vasasban.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Fáy utcai Sportcentrum - füves pálya: 1139 Budapest, Fáy utca 58. (belépés hazai szurkolóknak kizárólag a Hajdú utca felőli gyalogos kapun, vendég drukkereknek a Fáy utcai sétány irányából)

A Fáy utcai sportcentrum Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön a Fáy utca - Béke út - Hajdú utca által határolt területen található, amely személyautóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt jól megközelíthető.

A létesítménytől néhány percnyire található a 3-as metró Forgách utcai megállója, a Béke úton közlekedik a 14-es villamos, melynek Frangepán utcai megállója a stadiontól kb. 50 m-re van, de a Róbert Károly körúton közlekedő 1-es villamos Lehel úti megállója is percek alatt elérhető.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra vagy korlátozásra nem kell számítani, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a létesítményhez, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a biztonsági szolgálat körültekintően fog eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Szurkolóink a BKV Előre elleni mérkőzésre kizárólag a Hajdú utcai gyalogos bejárat felől, míg a vendégdrukkerek a Fáy utca irányából tudnak belépni. A gépkocsival érkezők számára a sportcentrum parkolóját és a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

- BELÉPÉS ÉS KAPUNYITÁS

A BKV Előre elleni találkozóra ingyenes a belépés, a beléptetés a mérkőzés előtt egy órával kezdődik. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a füves edzőpálya lelátóján 180 ülőhely biztosított, a beléptetés érkezési sorrendben történik. Nézők kizárólag a rendezvény kijelölt, elkerített területén tartózkodhatnak.

- BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a Vasas Sport Club főépületében büfé fog üzemelni, ahol bankkártyás és készpénzes fizetés egyaránt lehetséges.

- KÖZVETÍTÉS

A vasárnap 11 órakor kezdődő mérkőzésről élő, szöveges közvetítés olvasható itt: VASAS FC II. – BKV ELŐRE