Vasárnap a Paksi FC csapatát fogadjuk

2023-03-16 16:00
Az OTP Bank Liga 24. fordulójában a tolnai együttes látogat az Illovszky-stadionba.

Március 19-én, vasárnap, 13:30-kor kezdődik a Paksi FC elleni összecsapásunk. A 2022-23-as szezonban a vártnál többször találkoztunk vasárnapi ellenfelünkkel, hiszen a MOL Magyar Kupában is összemértük erőnket a negyeddöntők során: március 1-jén 3-2 arányban múltuk felül Bognár György csapatát, bejutva ezzel a kupa mezőnyének négy legjobb csapata közé. A közelmúltbeli továbbjutáson túl hasonlóan pozitív emlékeink vannak az idei szezonban megvívott Paks elleni küzdelmekről: ősszel kétszer is megmérkőztünk a tolnaiakkal, az akkor még Waltner Róbert irányította zöldekkel az első mérkőzésen - a Fáy utcában - 2-2-es döntetlennel zártuk az összecsapást, majd október végén csapatunk látogatott Paksra, ahol az emlékezetes ütközet végén egygólos vezetésünket 3 pontra váltottuk.

A bajnoki évad tavaszi felvonását nem kezdte magabiztosan a Paks, öt mérkőzéséből hármat elveszítettek és egy döntetlent játszottak. Idei első sikerüket a Puskás Akadémia ellen érték el, melyet meglovagolva rögtön begyűjtötték második tavaszi győzelmüket is a ZTE elleni 3-1-es diadal során, a legutóbbi fordulóban a Paks – MOL Fehérvár meccs pedig 2-1-es hazai sikerrel zárult.

Vasárnapi ellenfelünk jelenleg 32 ponttal a tabella 5. helyén szerepel. Lőtt gólok tekintetében 40 találattal második helyen állnak a rangsorban, ám kapott góljaik száma is magas, az ellenfelek összesen alkalommal találtak be a paksi kapuba, mely mutató a szintén 38 kapott gólos Újpesttel együtt a legrosszabb számadat. A paksi együttes idei 40 találatából 17-et Varga Barnabás szerzett, meggyőző statisztikájával magasan vezeti az NB I góllövő listáját.

A téli transzferek során három játékos érkezett Paksra: Haris Attila Soroksárról, míg Skribek Alen Felcsútról igazolt a zöld-fehérekhez, Balázs József pedig az MTK-ból érkezett kölcsönbe. A távozók között szerepel Szabó Bálint, aki a török Antalyaspor csapatához csatlakozott, míg Rácz Gergő kölcsönben az MTK-nál folytatja az idény végéig. Klubunkhoz hasonlóan a Paksi FC is kizárólag magyar játékosokat szerepeltet élvonalbeli csapatában, sőt ellenfelünknél akadnak olyan labdarúgók is, akik Vasas-múlttal rendelkeznek: Gyurkits Gergő, Nagy Gergely, Osváth Attila és Szélpál Norbert pályafutása során korábban futballozott már Angyalföldön.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Paksi FC elleni összecsapásunkat az M4 Sport és az m4sport.hu élőben fogja közvetíteni. A találkozót felvételről a Médiaklikk felületén lehet visszanézni.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!