U21: Iyinbor végigjátszott, Hidi M is pályára lépett Lengyelország ellen

2022-03-29 18:05
Ma délután 1-1-es döntetlent játszott a magyar U21-es válogatott, a mérkőzésen Iyinbor Patrick kezdőként végig a pályán volt, valamint Hidi M Sándor is lehetőséget kapott a hosszabbítás utolsó perceiben egyenlítő Lengyelország elleni Eb-selejtezőn.

A múlt csütörtöki San Marino ellen 4-0-ra végződő Eb-selejtező után újabb feladat várt a Gera Zoltán által irányított U21-es válogatottra, amely a játéknap előtt harmadik helyen álló Lengyelország otthonában, az Ernest Pohl Stadionban lépett pályára. A két nemzeti csapat tavaly októberi mérkőzésén gólgazdag, 2-2-s döntetlent játszott egymás ellen a Szent Gellért Fórumban, Szegeden.

A ma 16 órakor kezdődött Eb-selejtezőn a Vasas Futball Club fiatal tehetsége, a San Marino ellen címeres mezben első gólját szerző Iyinbor Patrick kezdőként végigjátszotta meccset. 21 éves középpályásunk, Hidi M Sándor is pályára lépett - ahogy korábbi akadémistánk, Németh András is -, aki ezúttal a 35. percben, egy jól kivitelezett letámadás után szerzett vezetést a mieinknek. Ez volt a 19 éves csatár harmadik gólja a két együttes egymás elleni mérkőzésén, míg az egész selejtezősorozatban az ötödik találatát jegyezte.

A házigazda lengyelek két kapufáig is eljutottak az első félidőben, sokáig nem igazán találtak fogást a magyarok védelmén. Végül a hosszabbítás utolsó perceiben büntetőből egyenlítettek, így Gera Zoltán együttese 1-1-es döntetlent játszott Lengyelország ellen.

A magyar U21-es válogatott legközelebb június 3-án, Németország vendégeként játszik.

- Ellentétes félidőket játszottunk, az elsőben sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat a hazaiakra, és gólt is tudtunk szerezni. A lengyeleknek voltak ugyan lehetőségeik, de nem tudták azt játszani, amit szerettek volna, nem tudtak mögénk kerülni. A fordulás után kevesebbet birtokoltuk a labdát, nagy nyomás alatt futballoztunk, ezért a végére el is fáradt a csapat, de így is szerezhettünk volna újabb gólt. Csalódott vagyok, hogy egy büntetővel végül kiegyenlített az ellenfél, de büszke vagyok a játékosokra, mert nagyot küzdöttek, és végig a megbeszéltek szerint futballoztak - értékelt a mérkőzés után Gera Zoltán szövetségi edző.

Lengyelország-Magyarország 1-1 (0-1)

Magyarország: Hegyi - Csongvai (Skribek, 76.), Balogh, Mocsi, Iyinbor, Kerkez (Hidi M 86.) - Szendrei (Radics, 80.), Baráth, Kata, Kiss T. (Tamás, 76.) - Németh

Fotó: gol24.pl