U17-es Eb: Molnár Csaba gólt szerzett a lengyelek elleni Eb-meccsen

2023-05-21 14:35
Második csapatunk játékosa, Molnár Csaba betalált Lengyelország ellen a Pancho Arénában megrendezett Eb-csoportmérkőzésen, fiatal akadémistánk, Girsik Attila neve mellé pedig bekerült egy gólpassz.

Magyarország-Lengyelország 3-5 (0-2)
U17-es Európa-bajnokság, csoportkör
2. forduló
A-csoport
Pancho Aréna
2921 néző

Magyarország: Yaakobishvili - Girsik, Umathum (Burghart, 84.), Kaczvinszki, Kubicsek (Lengyel, 63.) - Szabó, Németh, Fenyő, Kern (Molnár, 46.), Bagi (Varga, 46.) - Simon (Vidnányszky, 84.)
szövetségi edző: Belvon Attila

Lengyelország: Piekutowski - Szala (Adamczyk, 84.), Orlikowski, Krzyzanowski (Gurgul, 59.) - Kolanko, Borys (Brzyski, 84.), Sznaucner, Rejczyk, Wolski (Kurowski, 59.) - Skoczylas, Huras (Tomczyk, 68.)
szövetségi edző: Marcin Włodarski

gólszerzők: Varga (55.), Simon (70.), Molnár (94.), ill. Skoczylas (8.), Sznaucner (34.), Huras (52.), Tomczyk (76.), Borys (80.)

sárga lap: Varga (58.), Girsik (65.), Kurowski (75.), Brzyski (86.)

Az U17-es válogatott a szerdai, Wales elleni 3-0-s győzelmét követően szombat este Lengyelország ellen folytatta Európa-bajnoki szereplését a felcsúti Pancho Arénában. Belvon Attila szövetségi edző a szigetországiak elleni sikert követően elmondta: fontos volt, hogy mi szereztük az első gólt, ezáltal megnyugodott a csapat és átbillent egy új dimenzióba. A látottakkal elégedett volt, hozzátéve, hatalmas csata és remélhetőleg hosszú torna vár csapatára.

A Wales elleni találkozóhoz hasonlóan második csapatunk labdarúgója, Molnár Csaba a cserék közé lett nevezve, míg a Vasas Kubala Akadémia kötelékéből Girsik Attila ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget. Ami pedig a mieink kezdő tizenegyét illeti, a négy nappal ezelőtti találkozóhoz képest két helyen változott: bekerült Kubicsek és Szabó, így a Yaakobishvili - Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Kubicsek - Szabó, Németh, Fenyő, Kern, Bagi - Simon összeállítású nemzeti tizenegy futott ki a Pancho Aréna gyepére.

Marcin Włodarski együttese hamar magához ragadta a kezdeményezést és már a 8. percben megszerezte a vezetést. Gyorsan egyenlíthettünk volna, azonban Bagi indítását követően Szabó a hosszú sarok mellé célzott. A következő percekben mezőnyharc folyt a pályán, majd a lengyelek fokozatosan átvették az irányítást, egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket, aminek eredményeképpen már a 34. percben kétgólos előnyre tettek szert Sznaucner révén (0-2). A bekapott gól láthatóan megfogta a mieinket és nem sokkal az első játékrész lefújása előtt egy kapu előtti kavarodás után Huras a jobb kapufát találta el. Több pontatlanság is csúszott a játékunkba, jókor jött a szünet.

Ahogy az várható is volt, Belvon Attila kettőt cserélt a félidőben: a Wales ellen remeklő második csapatunk tehetséges labdarúgója, Molnár Csaba, valamint Varga Zétény is pályára lépett. A folytatás komoly lengyel helyzetekkel indult, és a fölényük az 52. percben újabb góllá érett, Yaakobishvili hibája után Huras volt eredményes (0-3). Percekkel a pályára lépése után Molnár játékában érezhetően benne volt a gól, ám az ötös sarkáról a rövid sarok mellé lőtt, ellenben az 55. percben összejött a szépítés a magyar csapatnak: Girsik harcias labdaszerzése után Varga elé tálalt, aki ballal kilőtte a kapu jobb oldalát (1-3).

Innentől kezdve kiegyenlítődött a játék, bár akadt helyzet itt is, ott is, sőt Simon találata után már egygólosra olvadt a lengyelek előnye. A kapott gól viszont nem fogta meg a vendégeket, hiszen előbb Tomczyk, majd Borys is betalált (2-5). A hajrában Németh lövése - a visszajátszások alapján - teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, viszont Miloš Milanović játékvezető nem adta meg a magyar válogatott gólját, így maradt a háromgólos különbség. A hosszabbításban még Molnár a tizenhatos vonaláról nagy gólt lőtt jobbal a jobb sarokba, de ez a lényegen már nem változtatott.

Belvon Attila szövetségi edző összegzése a lefújás után:

- Nincs vége, nem adhatja fel senki, hiszen ez az U17-es magyar válogatott, ahol nem lehet meg alkudni azzal, hogy most kikaptunk 5-3-ra. A játékosok küzdöttek a második félidőben, nagyot hajtottak, a szívük-lelkük kint volt a pályán. Lehet, hogy rúgtunk még egy szabályos gólt, de megkérdeztem a partjelzőt, aki azt mondta, nem látta a kapustól. A lényeg, hogy nem adták meg, azonban ennek ellenére három nap múlva az írek ellen van a következő mérkőzésünk, ahol be kell bizonyítani azt, hogy igenis van kiút egy gödörből. A héten ünnepeltünk, ami fantasztikus volt, most pedig szomorú a csapat. Ellenfelünk - attól függetlenül, hogy hibáztunk - nagyon jól és minőségi játékot játszott. Bátran futballozott, amit el kell ismernem és mi időnként tudtunk ehhez felnőni. De amikor felnőttünk, akkor megmutattuk, bennünk is van kvalitás.

Lengyelország a szombati sikerével már biztos csoportgyőztesként ott lesz a negyeddöntőben, míg a másik továbbjutó helyről az Írország elleni összecsapásunk dönt, melyet május 23-án, kedden - 20 órakor - szintén a Pancho Arénában rendeznek meg.

A csoport másik meccsén Írország 3-0-ra legyőzte Walest.