Szabó Benjámin kezdőként debütált az U19-es válogatottban

2023-11-22 22:00
Klubunk fiatal, tehetséges szélsője a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára a cseh utánpótlás-válogatott ellen a négycsapatos észak-írországi torna utolsó játéknapján.

Csehország - Magyarország 1-3 (0-1)
UEFA Felkészülési torna
2023. november 21., kedd 20:00

Seaview Stadium, Belfast

Csehország: Čechal - Toman, Hunal, Říha, M. Pudil - Vitarigov (Míšek, 68.), Gaszczyk (Hamza, 68.), Planka - A. Pudil (Málek, 86.), Buryán (Vaněk, 76.) Hranoš (Russian, 68.)
szövetségi edző: David Holoubek

Magyarország: Erdélyi - Almássy, Kocsis, Markgráf - Szabó (Szitai, a szünetben), Tóth, Dusinszki (Vingler, a szünetben), Mohos (Rab, 78.), Boros (Bodnár, a szünetben) - Pesti (Huszár, 57.), Batai
szövetségi edző: Babó Levente

Kedd este utolsó mérkőzését játszotta az U19-es válogatott az észak-írországi négycsapatos tornán, a Babó Levente szövetségi edző által irányított nemzeti együttes Csehország ellen lépett pályára. A Vasas FC tehetségei közül Szabó Benjámin ezúttal a kezdőcsapat tagja volt, míg Rab Boldizsár a 78. percben állt be.

A találkozó nem indult jól, hiszen már a 18. percben hátrányba kerültünk, majd a félidő után pontrúgásból kétgólosra növelte előnyét a cseh válogatott. A hajrában szépítettünk: Huszár büntetőből volt eredményes. A hátralévő időben mindent egy lapra feltéve támadtunk az egyenlítésért, ellenfelünk egy kontrából betalált, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

A korosztályos nemzeti együttes színeiben - néhány nappal korábban - klubunk fiatal középpályása, Rab Boldizsár is bemutatkozott, miután Portugália ellen a 60. percben csereként lépett pályára.

Az U19-es válogatott egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárt az észak-írországi nemzetközi tornán.

Gratulálunk játékosainknak és további sok sikert kívánunk!