Rab Boldizsár debütált az U19-es válogatottban

2023-11-19 09:00
Klubunk fiatal, tehetséges középpályása csereként lépett pályára a portugál utánpótlás-válogatott ellen a négy csapatos északírországi tornán.

Portugália - Magyarország 2-0 (2-0)
UEFA Felkészülési torna
2023. november 18., szombat 20:45

Seaview Stadium, Belfast

játékvezető: Ivar Orri Kristjánsson

Portugália: Silva, Barroso, Gomes, Monteiro, Oliveira, Djaló, Luís (Mendonça, 81.), Essugo - Costa (Lima, 81.), Rego (Nel, 88., Couto (Jaló, 88.)
szövetségi edző: José Lima

Magyarország: Gyetván - Komlósi (Almássy, 78.), Kocsis, Markgráf - Bodnár, Vingler László, Major (Tóth, a szünetben), Cibla (Rab, 60.), Szitai - Huszár (Horváth, a szünetben), Pintér  (Batai, 60.)
szövetségi edző: Babó Levente

gólszerző: Rego (10., 16.)

sárga lap: Gomes (68.), ill. Komlósi (9.), Horváth (72.)

Babó Levente szövetségi edző minden poszton változtatott az északírek elleni győztes csapaton a portugálok elleni mérkőzés előtt. Ellenfelünk az első félidőben nagy fölényben futballozott, bő negyedóra elteltével már 2-0-ra vezetett, és a folytatásban sem vett vissza, jellemzően a magyar térfélen zajlott a játék - olvasható az mlsz.hu-n.

A szünetben a mieink rendszert váltottak, és friss emberek érkeztek a cserepadról, ennek köszönhetően kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, de továbbra is a portugálok irányították a játékot. A második játékrészben elsősorban kontrákból sikerült ugyan néhányszor veszélyeztetnünk, de a szépítő találat nem született meg, 2-0 maradt az eredmény a lefújásig.

Klubunk fiatal, tehetséges középpályása, Rab Boldizsár a 60. percben csereként lépett pályára Cibla Flórián helyére.

Gratulálunk, Boldi!