Pakson az elődöntő a tét!

2023-02-28 16:00
Újabb megmérettetés előtt állunk a MOL Magyar Kupában.

Utoljára 2017-ben – immáron 6 éve – játszottunk Magyar Kupa-negyeddöntőt, akkor Michael Oenning csapata egészen a döntőig menetelt. Azóta változott a lebonyolítási rend, most már csupán egyszeri 90 perc áll a csapatok rendelkezésére, hogy eldöntsék a továbbjutás sorsát. A februári sorsolás úgy hozta, hogy a sorsdöntő mérkőzést idegenben, a Paksi FC otthonában kell megvívjuk.

A Paks kedvező sorsolással jutott el a MOL Magyar Kupa 6. fordulójáig. A versenykiírás harmadik körében csatlakoztak a küzdelmekhez, ahol először a másodosztályú Pécset (1-0), majd az egyaránt harmadosztályú Balatonfüredet (3-0) és Monort (5-1) búcsúztatták a 4. és 5. fordulóban. A sorsolás és a versenykiírás szabályzata a pályaválasztói jog kérdésében is kegyes volt a paksiakkal: mivel csupán alsóbb osztályú ellenfeleik voltak eddig, ezért meccseiket kizárólag idegenben játszották, míg mi a Honvéd csapatát hazai környezetben fogadtuk, így a szabályzat szerint a kevesebbszer otthon játszó fél, azaz a Paks nyerte el a pályaválasztás jogát.

A bajnoki évad tavaszi felvonását nem kezdte magabiztosan a Paks, öt mérkőzéséből hármat elveszítettek és egy döntetlent játszottak, idei első győzelmüket az elmúlt hétvégén szerezték a Puskás Akadémia ellen. Időközben változás történt a paksi kispadon, az elmúlt két mérkőzésen már újfent – a tavalyi kupakiírásban döntőig menetelő – Bognár György ült a Paks vezetőedzői székében. Az ősz folyamán kétszer is megmérkőztünk a paksiakkal, az akkori találkozókon még Waltner Róbert irányította a zöldeket. Az első mérkőzésre a Fáy utcában került sor, ahol 2-2-es döntetlennel zártuk az összecsapást, majd október végén csapatunk látogatott Paksra, ahol az emlékezetes ütközet végén egygólos vezetésünket 3 pontra váltottuk.

A téli transzferek során három játékos érkezett Paksra: Haris Attila Soroksárról, míg Skribek Alen Felcsútról igazolt a zöld-fehérekhez, Balázs József pedig az MTK-ból érkezett kölcsönbe. A távozók között szerepel Szabó Bálint, aki a török Antalyaspor csapatához csatlakozott, míg Rácz Gergő kölcsönben az MTK-nál folytatja az idény végéig. Klubunkhoz hasonlóan a Paksi FC is kizárólag magyar játékosokat szerepeltet élvonalbeli csapatában, sőt ellenfelünknél akadnak olyan labdarúgók is, akik Vasas-múlttal rendelkeznek: Gyurkits Gergő, Nagy Gergely, Osváth Attila és Szélpál Norbert pályafutása során korábban futballozott már Angyalföldön.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Paksi FC elleni összecsapásunkat az M4 Sport és az m4sport.hu élőben fogja közvetíteni. A találkozót felvételről a Médiaklikk felületén lehet visszanézni.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!