Óriási lépést tettünk a cél felé!

2022-04-17 19:00
Pátkai Máté, Feczesin Róbert és Cipf Dominik góljaival fontos 3 pontot szereztünk Dorogon.

Dorogi FC - Vasas FC 0-3 (0-1)
Merkantil Bank Liga
33. forduló
2022. április 17., vasárnap 17:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
800 néző

játékvezető: Görög Márió (asszisztensek: Bede Tamás és Vörös Dániel)

Dorogi FC: Tulipán - Berkó (Rácz, 64.), Dlusztus, Izing, Papp - Tóth, Keresztes, Barna (Hajdú, 64.) - Oldal, Horváth (Szabó, 64.), Szedlár (Girsik, 64.)
vezetőedző: Fenyvesi László

Vasas FC: Jova - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz (Márkvárt, 83.), Pátkai (Hidi M., 83.), Hinora (Szilágyi Sz., 79.) - Radó (Zimonyi, 79.), Feczesin (Szalai, 79.), Cipf
vezetőedző: Kuttor Attila

gólszerzők: Pátkai (28.), Feczesin (54.), Cipf (64.)

sárga lap: Keresztes (16.), ill. Berecz (61.)

A hétfői, Szeged elleni győztes bajnoki mérkőzés után továbbra sincs megállás a Merkantil Bank Ligában, csapatunk Húsvét vasárnapján a játéknap előtt 15. helyen álló Dorogi FC otthonába látogatott. Jó formában vártuk a ma délutáni találkozót, hiszen az idei szezonban zsinórban nyolcadik sikerünket értük el a Szeged elleni győzelmünkkel, 17 meccs óta nem találtunk legyőzőre, mi rúgtuk a legtöbb gólt (61), s ugyancsak mi kaptuk a legkevesebb találatot (18) is. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy a mai sikerünkkel - öt fordulóval a vége előtt - tizenkétpontos előnnyel vezetjük a tabellát a Diósgyőr és Kecskemét előtt. Előbbi riválisunk hétfőn lép pályára, míg utóbbi hátrányból fordítva, az utolsó utáni percekben nyert Óbudán ma délután.

Napos időben, 800 néző előtt kezdődött a Dorog és a Vasas találkozója a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban. A mai bajnoki meccsen is voltak olyan játékosok, akik különböző okok miatt hiányoztak. Eltiltottunk nem volt, viszont Ihrig-Farkas Sebestyén és Molnár Zsombor rehabilitációja még tart, Bobál Gergely pedig kisebb izomsérüléssel bajlódik, így támadónk kezeléseken és rehabilitáción vesz részt.

A hétközi, Szeged elleni győztes találkozót követően egy helyen változtatott a kezdőcsapaton Kuttor Attila vezetőedző: kikerült Pekár László, helyére bekerült Cipf Dominik, így ezúttal a Jova - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Pátkai, Hinora - Radó, Feczesin, Cipf összeállítású együttesünk futott ki a gyepre. Ellenfelünk a Tulipán - Berkó, Dlusztus, Izing, Papp - Tóth, Keresztes, Barna - Oldal, Horváth, Szedlár kezdővel indított. Csapatunknál Uram, Szilágyi Z., Terbe, Hidi M, Szilágyi Sz., Kapornai, Márkvárt, Vida, Pekár, Litauszki, Zimonyi és Szalai ültek a kispadon, a hazaiak keretében pedig Belányi, Nagyházi, Szabó, Rácz, Pohner, Zabari, Girsik, Lőrincz és Hajdú vártak bevetésre. A Dorog piros-fekete szerelésben, míg mi tiszta fehérben játszottunk, Görög Márió játékvezető sípszavára a hazaiak indították útjára a labdát.

A kezdés után sokáig óvatos játék folyt a pályán, nem forogtak veszélyben a kapuk. Ellenfelünk mélyen védekezett, alig lépte át a félpályát, veszély esetén 3-4 játékos is körbevette Feczesint és együttes erővel próbálták hatástalanítani támadónkat. A hazaiak nem engedtek a taktikai elképzelésükből, szilárdan védekeztek. A 17. percben láthattuk az első nagyobb lehetőséget: több hazai drukker is egyszerre ugrott fel Barna tekerésénél, azonban a dorogiak balszélsője a bal felső sarok fölé lőtt, majd Izing is kevéssel bombázott a felső léc fölé.

Drukkereink most sem okoztak csalódást, a jól megszokott rigmusokat skandálva nagyszerű hangulatot teremtettek Dorogon, amit csapatunk góllal hálált meg: a 27. percben Feczesin próbálkozása vágódott le egy dorogi védőről, így az jó lett Pátkainak, aki 17 méterről a bal felső sarokba lőtt, megszerezve ezzel szezonbeli 7 találatát (0-1).

A vezetés megszerzése után megnyugodtunk, újabb támadásokat vezettünk, bízva az esetleges második gól megszerzésében, azonban előbb Berecz jobbal eleresztett - középre tartó - életerős lövését védte Tulipán, majd Feczesin lövése egy méterrel kerülte a jobb alsót, így a szünetben 1-0-s előnnyel mentünk a pihenni.

A második játékrészre nem változtatott Kuttor Attila, ahogy a hazaiak trénere, Fenyvesi László sem cserélt. Lendületesen játszottunk és ott folytattuk, ahol a szünet előtt abbahagytuk: tíz perc alatt újabb két találatot szereztünk! Előbb az 54. percben Radó beadását követően Feczesin 7 méterről a jobb alsóba helyezett - ez volt csatárunk idénybeli 11. találata - (0-2), míg a 64. percben Silye pontos beadása után Cipf fejjel vette be Tulipán kapuját (0-3).

Bő egy óra elteltével a hazaiak edzője négy helyen változtatott csapatán: Girsik, Szabó, Hajdú és Rácz érkezett Szedlár, Berkó, Barna és Horváth helyére. Szervezettebek és jóval aktívabbak voltunk ellenfelünknél, a játékunkban pedig benne volt az újabb gól. A 71. percben Hinora 25 méterről elvégzett szabadrúgása alig kerülte el a jobb felső sarkot. Négy perccel később egy kiváló indítás után Feczesin tört kapura - Tulipán elhúzta a lábát -, azonban a játékvezető sípja néma maradt.

A hajrára fordulva kihasználtuk az öt cserelehetőségünket: Zimonyi, Szalai, Szilágyi Sz., Hidi M és Márkvárt is pályára lépett Radó, Feczesin, Hinora, Pátkai és Berecz helyett. Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, így magabiztos játékkal 3-0-ra nyertünk a Dorogi FC vendégeként.

Az összecsapás részletes tudósítása itt olvasható: DOROGI FC - VASAS FC

Kuttor Attila vezetőedző értékelése a lefújás után:

- A mai mérkőzés ismét fontos bizonyítéka volt annak, hogy jó úton haladunk. A játékosok végig odafigyelve, koncentráltan futballoztak, a csereként beállt fiatalok is megdolgoztak a lehetőségért és hozzá tudtak tenni a játékhoz, így megérdemelten nyertünk. 

Köszönjük, hogy szurkolóink ma délután is a helyszínen buzdították csapatunkat. Folytatás április 24-én, vasárnap délután 17 órától a Tiszakécskei LC elleni bajnoki mérkőzésen. Szeretettel várunk minden Vasas-szurkolót az Illovszky-stadionba! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!

Aki esetleg lemaradt volna az élő közvetítésről, klubunk hivatalos YouTube csatornáján felvételről is megtekintheti a Dorogi FC elleni győzelmet: