MOL Magyar Kupa: Holnap Budaörsre utazunk

2021-09-17 15:06
Szombaton 15 órától a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában lépünk pályára.

Vasárnapi ellenfelünk 1924 óta van jelen hivatalosan Budaörsön, s ugyan mérkőzéseik helyszíne - a 2016 óta tartó stadionrekonstrukció miatt - átmenetileg Tatabánya volt, azóta visszatértek otthonukba. A BSC a 2014/2015-ös szezonban az első helyen végzett a NB III Nyugati csoportban, ezzel a teljesítménnyel pedig kivívta a másodosztályú tagságot. Azóta hat szezont töltött el a klub az NB II-ben, ahol sorrendben a 8., a 15., a 4., az 5., a 11. és a 6. helyen fejezték be az aktuális évadot. A felek eddig összesen 5 tétmérkőzésen csaptak össze: 2 alkalommal a Vasas járt sikerrel, 1 találkozó döntetlennel zárult, 2 meccsen viszont a budaörsiek győztek. A tavalyi bajnokság őszi szezonjában kellemetlen emlékekkel távoztunk Tatabányáról, a tavaszi sorozat februári állomásán viszont 3-1-es revansot vettünk az Illovszky-stadionban. 

Az idei Merkantil Bank Ligában még nem talákoztunk a Budaörs együttesével, majd csak a 18. fordulóban, november végén csapunk össze a BSC csapatával. Holnapi kupaellenfelünk nem kezdte túl fényesen az idei küzdelmeket, az eddigi 8 forduló alatt mindösszesen 6 pontot szereztek, így a tabella végén, a 16. helyen szerepelnek. Egyetlen alkalommal hagyták el győztesen a pályán, a bajnoki nyitányon Kecskeméten voltak sikeresek 3-2 arányban. A Szolnoktól 3-2-es vereséget szenvedtek, a Győrtől 4-1-re kaptak ki, a Nyíregyháza 3-1 arányban tartotta otthon a 3 pontot, míg utolsó meccsükön - hazai pályán - a Szeged győzte le őket 4-1-re. Három találkozójuk zárult döntetlennel: a Pécs otthonában 1-1 lett a végeredmény, Budaörsön szintén 1-1-et játszottak a Békéscsabával, a III. Kerület pályáján viszont nem született gól. 

Szerdán, a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában Budaörsön fogadták a Szeged együttesét. A Tóth G. – Menyhárt, Zsidai, Kékesi, Fényes (Gyurácz, 60.) – Lengyel, Molnár Cs. (Petneházi, 60.), Lengyel (Bognár, 60.), Sajbán Miklós, Pintér D. (Kapronczai, 67.) – Halmai Á., Vankó (Horváth R., 67.) felállású csapatot 4-1-re győzte le a szegedi ellenfél.

A vereség megpecsételte Márkus Tibor vezetőedző sorsát, "a klub ugyanis felmentette az első csapat élén végzett munka alól a szakvezetőt" - olvasható a BSC hivatalos weboldalán. A Budaörs együttesét ideiglenesen az eddigi másodedző, Rajnay Attila irányítja, munkáját Szabó Balázs kapusedző és Pleván ádám erőnléti edző segítik.

A holnapi kupameccsünk játékvezetője Nagy Norbert lesz, munkáját Berényi Ákos és Punyi Gyula asszisztensek fogják segíteni.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a 2021. szeptember 18-án, szombaton délután 15 órától a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában megrendezésre kerülő Budaörsi SC - Vasas FC kupamérkőzésünket klubunk hivatalos YouTube csatornáján élőben fogjuk közvetíteni:

A találkozóról klubhonlapunkon szöveges tudósítással is jelentkezünk, részletek az alábbi linken:

BUDAÖRSI SC - VASAS FC