Magabiztosan jutottunk tovább a MOL Magyar Kupában!

2021-09-18 16:50
3-1-re győztük le a Budaörs együttesét, a második félidőben 19,9 volt csapatunk átlagéletkora!

Budaörsi SC - Vasas FC 1-3 (0-1)
MOL Magyar Kupa
3. forduló
2021. szeptember 18., szombat 15:00
Budaörsi Városi Stadion
1100 néző

játékvezető: Nagy Norbert lesz (asszisztensek: Berényi Ákos és Punyi Gyula)

Budaörsi SC: Tóth G. - Tóth K., Fényes, Gyurácz, Kapronczai - Molnár (Gula, 85.), Halácsi (Vankó, 68.), Zsidai, Sajbán M. (Petneházi, 77.) - Halmai (Jász, 77.), Winkler
megbízott edző: Rajnay Attila

Vasas FC: Uram - Szilágyi Z., Litauszki, Viczián, Terbe - Hidi M, Szatmári (Berecz, 46.), Szilágyi Sz. (Rétyi, 62.) - Balajti (Hinora, 46.), Bobál (Kapornai, 86.), Radó (Sztojka, 79.)
vezetőedző: Kuttor Attila

gólszerző: Molnár (54.), ill. Radó (43.), Hidi M (47.), Hinora (57.)

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Budaörsi SC volt az ellenfelünk. A mai kupameccsen a hazaiak a Tóth G. – Tóth K., Fényes, Gyurácz, Kapronczai – Molnár, Halácsi, Zsidai, Sajbán M. – Halmai, Winkler kezdővel álltak föl, cseréik Szabó, Pintér, Menyhárt, Petneházi, Kékesi, Vankó, Gula, Váradi, Jász és Bognár voltak. Márkus Tibor vezetőedzőt a BSC felmentette a szerdai, Szeged elleni 4-1-es vereség után, így ellenfelünket ideiglenesen Rajnay Attila másodedző irányítja.

Csapatunkat Kuttor Attila vezetőedző ezúttal az Uram - Szilágyi Z., Litauszki, Viczián, Terbe - Hidi M, Szatmári, Szilágyi Sz. - Balajti, Bobál, Radó összeállításban küldte harcba, cserként Jova, Szivacski, Birtalan, Feczesin, Berecz, Hinora, Kapornai, Pátkai, Rétyi, Otigba, Sztojka és Pekár várakoztak. Márkvárt és Silye kisebb sérüléssel bajlódnak, így két játékosunk elővigyázatosságból nem szerepelt a mai, Budaörs elleni keretben.

Játékosaink tiszta fehérben, a Budaörs fekete szerelésben lépett pályára a mai kupamérkőzésen, a játékot a hazai csapat kezdte. Rögtön az első percben szabadrúgáshoz jutott a BSC, ám Winkler lövését kapusunk határozottan fogta. 10 perccel később a hazaiak előtt óriási helyzet adódott: Terbe labdája rövid volt Uramnak, Halmai pedig résen volt, lövése csak centikkel ment el a kapufa mellett. Az első negyedóra mezőnyben zajlott, a csapatok inkább csak ismerkedtek egymással. A 16. percben azonban Radó került a hazaiak kapuja elé, Bobálnak passzolt, de támadónk lövése nem talált kaput, akárcsak két perccel később Szilágyi Szabolcs próbálkozása, fiatal játékosunk lövése sem zárult góllal. A 20. perc környékén Szatmári és Bobál is aktívak voltak, de végül mindkét játékos lövése a budaörsi hálóőr ölében landolt. Percek múlva a mi kapunk előtt zajlott a játék, a hazai játékosok többször is próbálkoztak, de védőink hárítottak, végül Molnár lövése is a kapufa mellett suhant el. A 33. percben Hidi M tette előre a labdát Balajtihoz, aki nagyjából 20 méterről kevéssel lőtt a jobb alsó sarok mellé. A találkozó első góljára egészen a 43. percig kellett várni: Terbe ívelését Radó vette át, amit egyből egyből kapura is emelt (0-1)!

A második félidőben kettős cserét hajtott végre csapatunk, Szatmári helyére Bereczet küldte be Kuttor Attila vezetőedző, míg Balajtit Hinora váltotta. A hazai csapat változatlan összeállítással futott neki a második játékrésznek. A kilátogató 1100 nézőnek nem kellett sokat várni a második Vasas-gólra, aminek a közel 400 angyalföldi drukker örült leginkább: a kupamérkőzés 47. percében Hidi M középről, 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-2)! A kétgólos előnyünket azonban nem tartottuk meg sokáig, az 54. percben Molnár büntetőből szépített (1-2). Csapatunk tett róla, hogy eseménydúsan teljen a második játékrész, a frissen becserélt Hinora Kristóf az 57. percben bombagólt lőtt (1-3)! 

Percekkel később Hinora újabb gólt szerezhetett volna, Berecz a védője mögött beindult játékosunkat szöktette, aki ezúttal középre adta a labdát, ám a hazaiak felszabadítottak. Radó beívelésére is Hinora érkezett: a 11-es pontról fejjel célozta meg a kaput, de a léc alá tartó labdát Tóth bravúrral kitolta. A találkozón több gól nem született, ám kiemelendő, hogy a mai kupameccs második félidejében egy igazán fiatal keret volt pályán, hiszen pályára lépett Sztojka, Kapornai és Rétyi is, csapatunk átlagéletkora ekkor 19,9 év volt!

A Budaörs-Vasas kupamérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható. Szurkolóink a ma délutáni mérkőzést klubunk hivatalos YouTube csatornáján élőben láthatták, az összecsapás az alábbi linken felvételről visszanézhető:

Folytatás szeptember 26-án, vasárnap 19:30-tól: a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a WKW ETO FC Győr ellen, az ETO Stadionban lépünk pályára. Köszönjük, hogy szurkolóink ezúttal is szeretett csapatuk mellett döntöttek, vasárnap is szeretettel várunk minden Vasas-szurkolót Győrbe! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!