Magabiztos győzelem a KFC Komárno ellen

2022-07-06 13:05
Csapatunk negyedik felkészülési mérkőzésén Zimonyi Dávid mesterhármasával és Sztojka Dominik találatával 4-1-re győztünk.

Vasas FC - KFC Komárno 4-1 (1-0)
nemzetközi felkészülési mérkőzés
2022. július 06., szerda 10:30
Fáy utcai Sportcentrum
200 néző
2x60 perc

játékvezető: Görög Márió (asszisztensek: Kulcsár Dániel és Horváth Zoltán)

Vasas FC: Dombó (Jova, 41., Uram 81.) - Szivacski (Baráth, 41., Pekár 81.), Otigba (Litauszki, 41., Puskás, 81.), Iyinbor (Hidi M, 41., Szilágyi Z. 80.), Silye (Deutsch, 41., Kovács 81.) - Hinora (Vida, 41., Kapornai 81.), Berecz (Hidi 41., Pátkai, 81.), Sztojka (Szilágyi Sz, 41., Márkvárt, 81.) - Ihrig-F. (Cipf, 41., Faragó, 81.), Bobál (Novothny, 41., Szalai, 81.), Radó (Géresi, 41., Zimonyi, 81.)
vezetőedző: Kuttor Attila

KFC Komárno: Laky (Chudy, 60.) - Šmehyl (Druga, 90.), Špiriak, Szőcs (Saláta, 75.), Šurnovský (Kalmár, 90.), Štepanovský, Šimko (Kovačević, 90.), Németh, Bayemi (Tóth T., 90.), Szetei, Tóth G. (Horodník, 75.)
vezetőedző: Radványi Miklós

gólszerzők: Sztojka (29.), Zimonyi (97., 101., 114.), ill. Saláta (79.) 

sárga lap: Németh (49.)

A nyári felkészülési időszak harmadik hetében járunk, csapatunk a hat hetesre kiírt program negyedik edzőmérkőzésén lépett pályára ma délelőtt a Fáy utcai Sportcentrumban. A mai, KFC Komárno elleni nemzetközi felkészülési találkozón Feczesin Róbert nem lépett pályára, támadónk rehabilitációját tölti. Csapatunk a Dombó - Szivacski, Iyinbor, Otigba, Silye - Hinora, Berecz, Sztojka - Ihrig-F., Bobál, Radó összeállításban futott ki a gyepre, míg ellenfelünk a Laky - Šmehyl, Špiriak, Szőcs, Šurnovský, Štepanovský, Šimko, Németh, Bayemi, Szetei, Tóth G. kezdővel állt föl.

A kezdés után rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, viszont az első komolyabb helyzetre a 10. percig kellett várni: ekkor Radó játszott össze Silyével, a szemre is tetszetős támadás végén csatárunk rövid alsó sarokba tartó lövését a vendégek kapusa fogta. Hét perccel később Bobál próbálkozásánál résen volt a Komárno hálóőre és bravúrral hárított. Nem sokkal később Radó került helyzetbe, megtolta a labdát Laky mellett, aki elhúzta támadónk lábát, azonban a játékvezető les miatt szabadrúgást ítélt. A játék az ellenfél térfelén zajlott, folyamatosan nálunk volt a kezdeményezés, többet birtokoltuk a labdát. A mérkőzés ezen szakaszában csak idő kérdése volt, mikor találunk be: ehhez a legközelebb a 23. percben jártunk, azonban Sztojka próbálkozását ujjheggyel tolta szögletre a vendégek kapusa. A 29. percben megszereztük a vezetést: Laky rosszul jött ki a kapujából, Sztojka csapott le a labdára és higgadtan a hálóba gurított (1-0).

A folytatásban a komáromi együttes is veszélyeztetett: előbb egy bal oldali szögletet követően Silye a gólvonalról tisztázott, majd egy középre adás után Štepanovský rosszul találta el a labdát. Pár perccel később Šmehyl szabadrúgását Dombó bravúrral védte, míg a másik oldalon Radó lövése vágódott szögletre.

A 41. percben Kuttor Attila vezetőedző teljes sorcserét hajtott végre: Litauszki, Hidi M, Hidi, Deutsch, Szilágyi Sz., Cipf, Géresi, Novothny, Vida, Jova és Baráth érkezett. Lendületesen játszottunk, újabb lehetőségeket dolgoztunk ki, ám a csereként beállt játékosok közül előbb Vida, majd Szilágyi Sz. pontatlanul célzott. Kis híján kétgólosra is növelhettünk volna előnyünket, azonban Hinora középre gurítása után Géresi lőtt mellé, míg Cipf éles szögből leadott lövését szögletre tolta ki az ellenfél hálóre.

A 2x60 perces mérkőzés szünetében a komáromi együttes vezetőedzője, Radványi Miklós változtatott: Laky helyett Chudy állt be. A vendégek nem sokkal később helyzetet alakítottak ki, azonban Szőcs rövid felső sarokba tartó fejese a felső léc fölé szállt. A folytatásban mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben, mígnem a 79. percben egyenlítettek a vendégek: egy bal oldali szögletet követően Saláta fejjel vette be Uram kapuját (1-1). Két perccel később ismét sorcserét hajtott végre vezetőedzőnk: Faragó, Kapornai, Szilágyi Z., Pátkai, Uram, Pekár, Márkvárt, Szalai, Zimonyi, Puskás Zsombor mellett fiatal akadémistánk, Kovács Dominik is pályára lépett.

A folytatásban mi domináltunk, ami helyzetekben is megmutatkozott: előbb Szalai lekészítése után Márkvárt lőtt fölé, majd Zimonyi próbálkozása alig ment el a jobb kapufa mellett. A hátralévő időben a csereként beállt Zimonyi 17 perc leforgása alatt klasszikus mesterhármast ért el: a 97. percben 16 méteres lövése utat talált Chudy kapujába (2-1), négy perccel később a Pátkai ellen elkövetett szabálytalanság után megítélt büntetőt értékesítette magabiztosan (3-1), majd a 114. percben közelről volt eredményes, kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

A találkozó részletes tudósítása az alábbi linken olvasható: Vasas FC - KFC Komárno

Folytatás július 9-én, szombaton zárt kapuk mögött: 10 órától a Fáy utcai edzőpályán a DVSC együttesét fogadjuk, 17 órakor pedig a Maccabi Netanya FC ellen lépünk pályára a Telki Edzőközpontban. Szurkolóinknak köszönjük, hogy a szerda délelőtti időpont és a hőség ellenére is megtöltötték edzőpályánk lelátóját! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!