Következő ellenfelünk a Szentlőrinc együttese lesz

2021-11-23 11:08
Holnap 13 órától Kozármislenyben lépünk pályára.

Ellenfelünk a 2019/20-as szezonban az NB III Közép csoportjában szerepelt, ahonnan - a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezon okán - második helyről vívta ki az élvonalbeli tagság lehetőségét. Korábban négy alkalommal is bajnokként ünnepelhettek a szentlőrinciek, ám a másodosztályú tagságot nem vállalták, egészen 2020-ig. A tavalyi 38 mérkőzésből 11 alkalommal győztesen hagyták el a pályát, melyhez 9 pontosztozkodás és 18 vereség társult, az összegyűjtött 42 ponttal a 16 helyen végeztek. Akkor két alkalommal is összecsaptunk a Szentlőrinc együttesével: az őszi szezonban 5-1-es győzelmet arattunk Kozármislenyben, míg tavasszal 3-0-ra nyertünk az Illovszky-stadionban.


Idén 16 forduló alatt a 12. helyig tudtak jutni: a 4 győzelem, 9 döntetlen és 3 vereség eddig 21 pontra volt elegendő. Kiegyensúlyozott teljesítménnyel indították az esztendőt, ugyanis első öt mérkőzésük mindegyikén 1-1 pontot szeteztek (a Szolnok, a Pécs, a Győr, a Nyíregyháza és a Békéscsaba ellen). Augusztus végén a III. Kerület elleni 4-1-es sikerrel kivívták idei első győzelmüket, melyet újabb 3 pont követett, akkor Szegeden nyertek 1-0-ra. A pontszerzés ezt követően sem fejeződött be: a Doroggal gól nélküli döntetlent játszottak, Tiszakécskén 2-1-re győztek, a Haladás ellen pedig 0-0 lett a végeredmény. Októbertől vegyesebb képet láthatunk, mert először 2-1-re kikaptak a Budafoktól, a Budaörssel 1-1-et játszottak, a Soroksárt 1-0-ra legyőzték, majd újra kikaptak, akkor már az Ajkától 3-1-re, majd a DVTK-tól 2-1-re.


A Szentlőrinc vezetőedzője Marian Sluka, házi góllövő listájukat Grumic Miroslav vezeti 6 találattal. Utolsó összecsapásukon a Csákvár otthonában léptek pályára, ahol a Hajagos – Erdélyi, Hesz, Tamás L., Németh – Havas, Újvárosi (Biben, 72.) – Harsányi (Sinanovic, 72.), Jancsó, Kiss-Szemán (Keresztes, 84.) – Grumics összeállítású csapat 2-2-es döntetlent játszott. A találkozón Harsányi és Sinanovic voltak a gólszerzők, de a pályán volt csapatunk két kölcsönben szereplő játékosa, Ujvárosi Ádám és Kiss-Szemán Péter is.


A holnapi Szentlőrinc-Vasas bajnoki találkozót Szilasi Szabolcs játékvezető fogja irányítani, asszisztensei Rózsa Dávid és Vörös Dániel lesznek.


Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a Szentlőrinc SE elleni bajnoki mérkőzést a Vasas FC hivatalos YouTube csatornáján az alábbi linken élőben fogja közvetíteni:

Továbbá tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a holnap 13:00-kor órakor kezdődő Szentlőrinc SE - Vasas FC bajnoki mérkőzésről klubunk hivatalos honlapján online, részletes szöveges közvetítéssel jelentkezünk. Az online közvetítést ide kattintva érhetik el:

SZENTLŐRINC SE - VASAS FUTBALL CLUB