Honvéd-Vasas: 7-2

2021-07-03 13:00
Hiába szereztük meg már a negyedik percben a vezető találatot Sztojka Dominik góljával, a siker ezúttal elmaradt.

Budapest Honvéd FC - Vasas FC 7-2 (4-2)
felkészülési mérkőzés
2021. július 03., szombat 10:00
Magyar Futball Akadémia, füves edzőpálya
300 néző
2x60 perc

játékvezető: Dolnego Bálint (asszisztensek: Vigh-Tarsonyi Gergely, Sinkovicz Dániel)

Budapest Honvéd FC:
- első félidő: Szappanos - Lovric, Batik, Baráth , Zsótér - Nagy G., Villar, Hidi (C) - Bőle, Nagy D., Eppel
- második félidő: Tujvel – Kovács N. (Sani, 106.), Klemenz, Bardea, Tamás – Bocskay – Májer, Szendrei, Banó-Szabó, Balogh N. (Kerezsi, 106.) – Tóth-Gábor (Traoré, 106.)

vezetőedző: Horváth Ferenc

Vasas FC:
- első félidő: Uram - Rétyi, Szivacski, Viczián, Kiss-Szemán - Hinora, Berecz (C), Szilágyi Sz. - Sztojka, Birtalan (Szatmári, 32.), Radó
- második félidő: Jova - Terbe, Szilágyi, Silye, Kalmár - Farkas B., Hidi M, Márkvárt, Józsa (Varga, 91.) - Balajti, Szalai (Puska, 109.)
vezetőedző: Kuttor Attila

gólszerző: Sztojka (4.), Szatmári (53.) ill. Eppel (8.), Villar (14.), Nagy D. (22.), Lovric (39.), öngól (Szilágyi Z., 62.), Banó-Szabó (112.), Traoré (119.)

sárga lap: Májer (85.)

A nyári felkészülési időszak harmadik hetében járunk, csapatunk a héten a második, a teljes program alatt pedig már a harmadik felkészülési mérkőzésén lépett pályára. Az első két akadályt sikerrel vettük, a BVSC ellen - nyolc akadémistával a keretben - 5-1 arányban győztünk, míg a KFC Komárno ellen 1-0-ra nyertünk, ekkor már tíz fiatal játékosunk neve szerepelt az összeállításban. A mai, Honvéd elleni találkozóról sem hiányoztak a Vasas Kubala Akadémia fiataljai: Kiss-Szemán Péter, Sztojka Dominik és Szilágyi Szabolcs a kezdő tizenegyben kaptak helyet, Szalai József, Józsa Marcell, Puska Péter és Farkas Botond pedig csereként vártak bevetésre, de korábbi akadémistáink közül a Hollandiából visszatérő Varga Donát is szerephez jutott.

A kezdő tizenegy mellett 15 cserejátékost neveztünk a mai találkozóra, sérültjeink közül viszont többeket továbbra is nélkülöznie kellett a szakmai stábnak: Feczesin Róbert és Csató Martin rehabilitációja még zajlik, Kapornai Bertalan térdét porcsérülés miatt még szerdán megműtötték, Litauszki Róbert pedig a szerdai, Komárom elleni találkozón szárkapocscsont törést szenvedett, játékosunk jelenleg fekvőgipszben pihen.

A Honvéd-Vasas felkészülési találkozón az első találatra nem kellett sokat várni: a 4. percben egy jobboldali beadást Sztojka Dominik egy érintésből a 16-os vonalánál középen, jobb belsővel a bal felső sarokba csavart (0-1). A vezetést nem sokáig tudtuk megőrizni, közel tizenöt perc alatt a Honvéd háromszor is betalált Uram János kapujába. Először Eppel fejjel egalizált (1-1), majd Villar góljával a hazaiak átvették a vezetést (2-1), Nagy Dominik pedig a 22. percben tovább növelte csapata előnyét (3-1). A 28. percben csökkenthettük volna hátrányunkat, de Sztojka jobb oldali szögletét Viczián fejelte a 11-es pontról másfél méterrel a kapu fölé. 10 perccel később azonban megszerezte negyedik gólját is a Honvéd: először még Bőle lövése szögletre pattant, Villar beívelését azonban már Lovric a rövid saroknál a kapuba fejelte (4-1). A csapatok ma 2x60 percet játszottak, így bőven maradt idő, hogy ledolgozzuk hátrányunkat: az 53. percben Sztojka Dominik centerezésére Szatmári érkezett tökéletesen, aki bal lábbal a hosszú sarokba helyezte a labdát, így az első félidei pihenőre 4-2-es arányban mentünk.

A második félidő 2. percében egy eladott labda után után tovább növelte előnyét a Honvéd, Tamás Krisztián beadásába Szilágyi Zoltán csúsztatott bele fejjel, ami a hosszú sarokban landolt: öngól (5-2). Ebben a játékrészben nagyrészt mezőnyben folyt a játék, egészen a 97. percig kellett várni újabb helyzetig. Szalai József szerzett labdát és kényszerítőzött Márkvárttal, a visszakapott labdát Szalai kapura lőtte, de egy kispesti védő az utolsó pillanatban blokkolni tudott. A 106. percben növelte előnyét ellenfelünk, Banó-Szabó védhetetlenül a hosszú felső sarokba tekerte a labdát (6-2), vége előtt pedig Traoré megszerezte a Honvéd hetedik találatát is (7-2).

A Honvéd elleni mérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható.

A találkozó felvételről az alábbi linken nézhető vissza:

Kuttor Attila, vezetőedző:

- A mérkőzés mindenképpen elérte a célját, hiszen éppen azért szükséges erős ellenfél is a felkészülési program során, hogy lássuk, hol tartunk és a jövőben kikre számíthatunk. Tudtuk, hogy egy élvonalbeli együttes ellen sokkal gyorsabb, pörgősebb, élesebb játékra lesz szükség, mely során kiderül, kik azok a játékosok, akik ilyen szinten is megállják a helyüket és képesek elviselni a nyomást. A végeredményt azért nem szabad reálisnak tekinteni, mert a Honvéd a kezdő összeállításával játszott, számunkra viszont nagyon fontos szempont volt, hogy a klubfilozófiánknak megfelelően a fiatalokra is fókuszáljunk. A felkészülési időszak nagyszerű lehetőség arra, hogy ezeket a játékosokat ilyen szituációban is teszteljük. Szám szerint ma 12 olyan fiatal volt pályán, aki még 21 év alatti, közülük kerülnek majd ki azok a tehetséges labdarúgók, akikre a jövőben is számítani tudunk, s akik a klub értékeivé és a keret meghatározó tagjaivá válhatnak.

A mai találkozó után első gólunk szerzője, Sztojka Dominik értékelt:

- Örülök, hogy meg tudtam szerezni az első gólomat a Vasas FC-ben, nagyon készültem erre a pillanatra. Boldog vagyok, hogy a felnőtt csapatnál kezdhettem meg a felkészülést és a végeredmény ellenére a mai mérkőzésen egy góllal és egy gólpasszal tudtam segíteni a csapatomat. Számomra nagyon jó erőfelmérő volt egy NB I-es csapat ellen játszani, igyekszünk a hibáinkból  tanulni és folyamatosan fejlődni.

Berecz Zsombor is összegzett a lefújást követően:

- Egy 7-2-es vereség sosem tesz jót a csapatnak, ezen gyorsan túl kell lépni és csak a pozitívumokkal foglalkozni. Az út elején tartunk, tanulunk egy új rendszert, kell még idő számunkra, de úgy gondolom, hogy a bajnokság kezdetére rendben lesz minden.

Szurkolóinknak köszönjük, hogy kilátogattak a mai felkészülési mérkőzésre és a helyszínről buzdították csapatunkat. Folytatás pénteken a Dunaszerdahely ellen. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!