Győzelem Debrecenben, 2 pontra az 1. hely!

2021-02-28 22:00
A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában Feczesin góljaival 2-1-re legyőztük a listavezető DVSC-t a Nagyerdei Stadionban, 2 pontra vagyunk a tabella élétől!

Merkantil Bank Liga - 26. forduló
DVSC - Vasas FC 1-2 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion
zártkapus mérkőzés

játékvezető: Farkas Ádám (Berényi Ákos, Máyer Gábor)

DVSC: Gróf - Poór (Szatmári Cs., 54.), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Varga, Dzsudzsák (C) - Pintér (Baráth, 46.), Bódi, Sós (Tischler, 71.) - Szécsi
edzők: Huszti Szabolcs, Toldi Gábor

Vasas FC: Jova - Szivacski, Szilágyi, Viczián, Silye - Hidi M, Pátkai, Berecz - Hinora (Balajti, 71.), Feczesin (C), Radó (Vernes, 86.)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

gólszerzők: Sós (67.), Feczesin (86., 89.)

sárga lapok: Szivacski (16.), Sós (22.), Bódi (73.), Gróf (83.), Kinyik (85.), Pátkai (91.), Bárány (91.)

A tavaszi szezon csúcsrangadójának tartott Debrecen-Vasas összecsapás a Merkantil Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzése volt. Mint hetek óta mindig, ezúttal is szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött került megrendezésre a találkozó, s mivel az esemény mindkét csapat számára valóban kiemelt fontossággal bírt, így ma este a lelátóról kifejezetten hiányoztak drukkereink - főként akkor, amikor a lefújást követően győzelmet ünnepelhettünk. 

Délután minden találkozó lezajlott, az élmezőnyben csapatunk szempontjából is fontos végeredmények születtek: a Szolnok már a 8. percben vezetést szerzett a Gyirmóttal szemben, utóbbi a második félidőben kiegyenlített, majd a hosszabbításban át is vette a vezetést, begyűjtve a 3 pontot; a PMFC nem bírt a Szentlőrinccel és csak 1 pontot szerzett, a Budaörs azonban meglepetésre 7-2-es vereséget szenvedett az Ajkától.

Sérülés miatt Kleisz Márk és Otigba Kenneth még nem álltak a szakmai stáb rendelkezésére, Pátkai Máté rehabilitációja azonban már befejeződött. Játékosunk a héten csatlakozott a csapatedzésekhez, így a Budaörs elleni kezdőhöz képest Balajti Ádám és Kovács Milán helyett a mai tizenegyben Pátkai Máté és Hinora Kristóf kapott helyet. Schindler Szabolcs vezetőedző a Jova - Szivacski, Szilágyi, Viczián, Silye - Hidi M, Pátkai, Berecz - Hinora, Feczesin (C), Radó összeállítást küldte pályára a Debrecen ellen, míg a DVSC a Gróf - Poór, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Varga, Dzsudzsák (C) - Pintér, Bódi, Sós - Szécsi kezdőnek szavazott bizalmat. Csapatunk kispadján Rados, Kalmár, Litauszki, Vernes, Szatmári L., Kovács M., Kapornai, Balajti, Pekár vártak bevetésre, a hazaiaknál Kosicky, Szatmári Cs., Bárány, Haris, Bényei, Kalafat, Tischler, Bévárdi és Baráth voltak a cserejátékosok.

A Debrecen - 54 ponttal - a tabella éléről várta a ma esti találkozót, csapatunk - csupán 5 pont lemaradással - 49 ponttal a második helyen állt. Előzetesen Schindler Szabolcs vezetőedző és Toldi Gábor edző is igazi rangadóra számítottak, mindketten pozitívan és motiváltan várták a Debrecen-Vasas összecsapást. Csapatunk tiszta fehér szerelésben, a hazaiak piros mezben léptek pályára - a találkozót mi kezdtük, nem is akárhogyan: a második percben Berecz közel 20 méteres lövését hárította Gróf.

A várakozásoknak megfelelően mindkét együttes a támadófutballt preferálta, a hazaiak és a mi kapunk előtt is láthattunk veszélyes szituációkat. A 22. percben Varga 11 méteres lövését kapusunk védeni tudta, 10 perccel később pedig Radó tört be a 16-oson belülre, s bár laposan lőtt, de Gróf kitolta a bal alsó felé guruló labdát. A 37. percben Radó András találatával megszerezhettük volna a vezetést, ám a játékvezető lest ítélt. 2 perccel később a hazaiak is előnyhöz juthattak volna: Dzsudzsák bal oldali beívelését Szécsi öt méterről a kapu fölé fejelte. Percekkel a szünet előtt Berecz indította Radót, aki 10 méterről lőtt, de a hazai hálóőr bravúrral védett. 

Szervezetten játszottak a csapatok, ennek ellenére - és a néhány akciótól eltekintve - az első félidő leginkább mezőnyben zajlott.

Az első játékrészben nem született gól, a második félidőben azonban a kihagyott Vasas-helyzetek után mégis a hazai csapat szerezte meg a vezetést: Bódi jobbról adta be laposan a labdát, amit a hosszú oldalon érkező Sós belsőzött a kapunkba (1-0). Csapatunk egyre nagyobb nyomást helyezett a Debrecenre, az áttörés pedig akkor történt, amikor Szilágyival szemben szabálytalan volt Kinyik: Farkas játékvezető büntetőt ítélt, Feczesin pedig magabiztosan értékesítette azt (1-1). A végjáték újabb Vasas-gólt hozott, a csereként nagyszerűen beszálló Vernes jobbról adott középre, Berecz átvette a labdát, majd Feczesinnek rúgta, aki kapásból a hálóba lőtt (1-2)! 

A ma esti mérkőzésen újabb 3 pontot szereztünk, s ugyan minden találkozón elengedhetetlen a győzelem, a feljutás és a bajnoki címért vívott küzdelem során mégis talán minden eddiginél értékesebbnek tűnhet ez a Debrecen elleni siker. A listavezető DVSC együttese és a Vasas közti különbség tovább csökkent, már csak 2 pontra vagyunk a tabella élétől!

A Debrecen-Vasas mérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható, továbbá tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a meccset élőben közvetítette az M4Sport csatornája, így a Médiaklikk felületén a mérkőzés felvételről megtekinthető.

Mérkőzés utáni értékelések:

Szerdán - a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában - a BFC Siófok együttese látogat az Illovszky-stadionba, egy hét múlva, az idei sorozat 28. fordulójában pedig Szolnokra utazunk.